ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 28 Яну 2008, 19:13

ivantchoG написа:Няма проблем да правиш комбинации от уредите, стига да резултата да е за 4 или 6 цилиндъра (според за каквото ти трябва).

... или да си прехвърлиш кодер плуг-а който е различен при 4 и 6 цилиндровите мотори ;)
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 28 Яну 2008, 20:10

mc_koko3586 написа:Делко, бобина и комутатор от Л-жетроник еднакви ли са с тези на карбуратора. За М10 двигател.

Еднакви са

... или да си прехвърлиш кодер плуг-а който е различен при 4 и 6 цилиндровите мотори

Така е, но двойните стопове, нямат кодери ;)

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 28 Яну 2008, 20:22

GEORGIEV написа: Ще стане ли хидравлична помпа за моя М42 от М42 ама от е36 или от М40 пак е36 :help:

Знам че става от М40 е30 ама ме интересува от е36 става ли и то всичкото помпа и стойка :roll:

:roll: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Cabrio с M52B28
Мечтае да кара: чисто нов Х6 с двигател реактивен

Мнение от stillo » 28 Яну 2008, 20:40

мерси много за идеята незнаех че са еднакви километражите аз и без това ще си поиграя да го разглобя че мисля да си сложа бели километражи а да не би някой от вас да е правил тази процедура и да има някъв чалъм със махането на стрелките...ще бъда благодарен ако някой знае нещо да сподели..... аз и без това си нямам много на представа какво представлява
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 28 Яну 2008, 20:46

GEORGIEV написа:
GEORGIEV написа: Ще стане ли хидравлична помпа за моя М42 от М42 ама от е36 или от М40 пак е36 :help:

Знам че става от М40 е30 ама ме интересува от е36 става ли и то всичкото помпа и стойка :roll:

:roll: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

Така, дефакто по мой спомени М40 няма стойка, долната част на помпата се хваща директно за картера с един дълъг болт, а за блока с един болт М8 се хваща планката за обтягане. Като знаем идентичността на М40 с М42, би трябвало работата да е същата, това те улеснява. Знаем обаче, че е36 е с картер отзад, което означава, че има разлики в захвата, това означава, че от е36 не става, това ти е отговора на първия въпрос, а май ти бях отговорил и на другия. Алибиту си пригоди помпа от М20 на М42то, но майсторите му я направиха некадърно и седеше настрани, а ти си интелигентен и не са ти ръцете в гъза, което значава, че и от М30 да вземеш помпа, ще си я нагласиш на двг-то. ;)

ПС ето ти стойка от М40
Изображение

ето ти и от М42
Изображение

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 29 Яну 2008, 1:01

някой може ли да ми каже колко килограма тежи мотор М42 и М20, и има ли разлика в килограмите на М20Б20 и М20Б25?
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 29 Яну 2008, 9:04

М42 - 100кг
М20 - 117кг
;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: CoMPacT M54Б30
Мечтае да кара: 645Ci

Мнение от Sparco_Racing » 29 Яну 2008, 22:16

Колеги обръщам се към вас с молба да ме светнете какъв е точно тоя шпер с охлаждане и има ли разлика от обикновенния...
Предлагат ми да взема няколко такива от тук ( Боблинген - Германия) но ми се вижда височка цената..
Та кажете си мненията и кажете дали си заслужава...
Drifting Is NOT a Crime ...
"The Power Of ///M In The Palm Of My Hands"™
Изображение

Капетано
Аватар

Мнение от LeX » 29 Яну 2008, 22:35

Sparco_Racing написа:Колеги обръщам се към вас с молба да ме светнете какъв е точно тоя шпер с охлаждане и има ли разлика от обикновенния...
Предлагат ми да взема няколко такива от тук ( Боблинген - Германия) но ми се вижда височка цената..

Разликата с обикновенния шпер е в това че на този с охлаждането капака му е различен, има едни ребра продължени надоло, което случи като се движи колата бързо да се охлажда маслото, такива шперове слагат най-вече на бегачките...общо взето на твоята кола не мисля че ще ти трябва ;)

ето и снимка на 30-ка с такъв шпер ;)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 29 Яну 2008, 23:21

Дилян Пенчев написа: От ляво е единя поплавък а отдясно е другия! На Е30 резервоара е разделен на две части и в двете има поплавъци за по-коректно отчитане!

Ъъъъъъ, сигурен ли си, че са два? Пуля се в ЕТК-то ама при мене май е само един. :roll:

magareto_yori написа:виж имаш ли бензинов филтър там доле дет си слагаш крика при задната гума(от към шофьора)някой път като не е сменян с години почва да жужи :mhihi: колкото и странно да звучи.явно се затлачва нещо и бензина преминава по друдно и си жужи :mhihi:
по принцип тоя филтър си е консуматив и се сменя на около 25к километра,ама аз до ден днешен не съм видял някой да го смени,докато не издаде багажа напълно ;) а тва е грешно+ тва е ефтин ;) тъй че ръгай и пиши дали има ефект че и мойта жужи :mhihi:

:shock:
За първи път чувам, че там някъде има още един горивен филтър.

Капетано
Аватар

Мнение от LeX » 29 Яну 2008, 23:47

пак въпрос от мен, на м42 и на м20 ролките на алтернаторите еднакви ли са?
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 29 Яну 2008, 23:52

..ми защото няма затова не си чувал, или поне няма при теб и мен ;)
на някоя с външна помпа може и да има такова нещо :roll:
Изображение

Капетано
Аватар

Мнение от LeX » 30 Яну 2008, 0:14

GEORGIEV написа:

..ми защото няма затова не си чувал, или поне няма при теб и мен ;)
на някоя с външна помпа може и да има такова нещо :roll:

може би да няма при М42, аз при мен незнам дали има или не, но знам че на М20Б25 има, мисля че също го има и при М20Б20
Изображение

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 30 Яну 2008, 9:43

LeX написа:
Sparco_Racing написа:Колеги обръщам се към вас с молба да ме светнете какъв е точно тоя шпер с охлаждане и има ли разлика от обикновенния...

Разликата с обикновенния шпер е в това че на този с охлаждането капака му е различен, има едни ребра продължени надоло, което случи като се движи колата бързо да се охлажда маслото, такива шперове слагат най-вече на бегачките...общо взето на твоята кола не мисля че ще ти трябва ;)

ето и снимка на 30-ка с такъв шпер ;)

Разликата е само в капака, и се продават такива капаци, и никак не мисля че е зле да се охлажда, при положение че нисан 200сх (една скромна по мощност кола) си има радиатор за маслото на диференциала с помпа ;) нищо че тоя нисан е 10х по истински от е30-ките де :mhihi:
Изображение

Капетано
Аватар

Мнение от LeX » 30 Яну 2008, 9:49

Turbo-Lag написа:при положение че нисан 200сх (една скромна по мощност кола) си има радиатор за маслото на диференциала с помпа ;) нищо че тоя нисан е 10х по истински от е30-ките де :mhihi:

то и ето тази от снимката има радиатор освен капак, ама в нея тупти С38 а в на пича дето пита М40, затова писах че няма много много смисъл, иначе капаци отделно се продават да, в ибей.де съм ги виждал за 100, 150 евро.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30