проект кърпене на е30 :)

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ-та

Re: проект кърпене на е30 :)

Мнение от dichodichev3 » 04 Юни 2011, 3:59

Бре,само заварчици в тоя форум и всеки дава от акъл по-голям акъл.Първо искам да кажа,че БМВ-нцето става кукла.И второ да ви светна малко с тея кърпежи.По принцип,когато се "кърпи" кола би било добре да е с плътен шев на заварките.Понеже така логично имаме по-голяма здравина.Аз знам от баща ми,че едно време майсторчетата са нямали таки'а ЦО-та и тем подобни глезотий.Хваща оксижена и почва да "кърпи".Ако умее прави шева и не дупче ламарината.
А сега вече при наличието на ЦО-то масово се използва 'щото с него става по бързо и няма тази опасност да надупчеш ламарината.Но пък с ЦО не може да се прави плътен шев.Ламарината много се загрява.
Електожена не е за тънката ламарина по колата.Той е за стабилно желязо.Иначе по принцип и той става за кърпене ама пак човека тряа да е разбирач.
Та искам да кажа,че всеки един теникиджия в днешно време би направил такива шевове.
Ако има нещо неверно в моя пост някои да ме поправи.Ако "Адаша" пише не се брой :mhihi: за корекция.
Иначе до колагата, браво за ентусиазма и хъса.Е30 като се направи става най-готиното БМВ.Не го казвам просто щот имам Е30,а щот си е истина.
Колега ще стане,ще стане колата!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Мнение от taran » 04 Юни 2011, 19:35

dichodichev3 написа:Бре,само заварчици в тоя форум и всеки дава от акъл по-голям акъл.Първо искам да кажа,че БМВ-нцето става кукла.И второ да ви светна малко с тея кърпежи.По принцип,когато се "кърпи" кола би било добре да е с плътен шев на заварките.Понеже така логично имаме по-голяма здравина.Аз знам от баща ми,че едно време майсторчетата са нямали таки'а ЦО-та и тем подобни глезотий.Хваща оксижена и почва да "кърпи".Ако умее прави шева и не дупче ламарината.
А сега вече при наличието на ЦО-то масово се използва 'щото с него става по бързо и няма тази опасност да надупчеш ламарината.Но пък с ЦО не може да се прави плътен шев.Ламарината много се загрява.
Електожена не е за тънката ламарина по колата.Той е за стабилно желязо.Иначе по принцип и той става за кърпене ама пак човека тряа да е разбирач.
Та искам да кажа,че всеки един теникиджия в днешно време би направил такива шевове.
Ако има нещо неверно в моя пост някои да ме поправи.Ако "Адаша" пише не се брой :mhihi: за корекция.
Иначе до колагата, браво за ентусиазма и хъса.Е30 като се направи става най-готиното БМВ.Не го казвам просто щот имам Е30,а щот си е истина.
Колега ще стане,ще стане колата!

Бе,някой неща не са чак толкова логични :D ...Има разни там зони на топлинно влияние и други сложни термини свързани със заваряването.Както сам казваш-при заваряването мът`ряла много се загрява,това води до нежелателни деформаций на детаилите.Цял шев се получава или като правиш много точки,през интервал и малки шевчета,като даваш време на детайла да се охлади.
За оксижена нищо хубаво не мога да кажа-освен че е по-трудоемко и самата заварка се окислява на мига,което води до скорошна корозия.
Колкото до това,дали ти харесва как се ремонтира конкретния екземпляр-Въпрос на вкус-в Шарк сектора можеш да видиш как се кърпят една две Баварки...Може би ще разбереш за какво става дума.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36-compot
Мечтае да кара: :)

Мнение от SmOkEyY » 05 Юни 2011, 17:02

ето малко снимки :) :lalala: :lalala: :lalala:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 06 Юни 2011, 19:50

Много фиешън номер мангале :mhihi:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Мнение от Александър Георгиев » 06 Юни 2011, 20:10

Надежденската 16ка :mhihi:

Евала пич екстра става колата :yes:
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея пари :winky: иначе успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SmOkEyY » 07 Юни 2011, 0:03

беше надежденска :) вече е обелска :bang: :lalala:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 07 Юни 2011, 10:15

Беше и благоевградска, беше и в триъгълника.... :mhihi: Видела е тфа и онова...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SmOkEyY » 16 Юни 2011, 17:27

Колеги другата седмица ще паля двигателя и сигорно ще го слагам в коша :lalala: :lalala: :lalala: монтирам седалки тн :) надявам се тук до 20-на дни да съм по пътищата и най вече по сбирките :lalala: :bang:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Мнение от tuningfena » 16 Юни 2011, 21:52

браво :clap:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xenond » 18 Юни 2011, 12:05

колата е видяла много и никога не ме е предавала аз бях първия собственик на колата.Радвам се че че пак ще е по пътищата и то в добро състояние :D.има снимки в галерията ми как е изглеждала преди.
******Colin McRae 1968-2007******
ИзображениеИзображениеИзображениеhttp://www.vbox7.com/play:6781825e

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SmOkEyY » 18 Юни 2011, 15:31

дам за голяма жалост доста е видяла и доста е истормозена :ranting: :censored: но ще се опитаме да я направиме пак така добре изглеждаща
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SmOkEyY » 25 Юни 2011, 18:45

колеги аз да се похваля малко :lalala: :lalala: :lalala: с какво се сдобих :) днес :lalala: :lalala: :lalala: :driving:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 25 Юни 2011, 18:49

Борбет ли бяха? Честити :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SmOkEyY » 25 Юни 2011, 19:03

ами ензо са Немски ! така пише поне на тях! знам че ме кефат много и са далаверка :lalala: :lalala: :lalala:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Мнение от Александър Георгиев » 26 Юни 2011, 13:29

Е честити да са ти :)) Гледам има напредък по купето :yes:
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея пари :winky: иначе успех :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E30