Кой е по добрия мотор М10 или М40
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
ами точно това обесняваме капризен мотор който дори като го подържаш както трябва пак се ебе... демек взимай или м10 или м42 направо.... 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
Евала колега,явно си си поддържал машинката,тя и затова толкова време те носиlaviatan написа:Чета,чета- и да си кажа мнението!
Имам една Е36/набор 91/ с тоя мотор М40Б18-търкалям е 7 година!
Километража показва реалните 325000 км. Взех е на 180000.
Карам я доста в лютеницата, на извънградско също ....
Двигалетя мърка, прекъсвача си е както трябва!!!!!
Но-има едно голямо НО!- Сменя се маслото педантично точно на време, докато не е в работна темперетура не я режа и всички по нея се сменя на време!
-та които не си го поддържа няма да върви и няма да му се отблагодари!

Редовната смяна на маслото/на колко го сменяш точно колега? / въобще не трябва да се споменава понеже си е закон божи...

- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
кобилици от м43 защото са с ролерчета и не износват вала ...
другото е същото ... кое точно не можа да разбереш ? или по лесно е да питаш отколкот да си разчовъркаш мозъка ...
клапаните са еднакви което значи, че повдигачите са еднакви ...
за вала не съм на 100% сигурен ама мисля 4е и той е същия ... лесно става ... измерете вал от м43 ... шублера и готово ... аз може би наскоро ще отворя капака на е36-то и ще го мерна ... лощото е че не измерих на м40-ката ... но пък той беше съвсем здрав ...
ако имаш пари за кубилици направи го ... ше запазиш вала иначе ...няма да стане 100 коня отгоре
поне може да смениш гумички на клапаните да не бара масло от там ... аз ше го направа в близко бъдеще ...
другото е същото ... кое точно не можа да разбереш ? или по лесно е да питаш отколкот да си разчовъркаш мозъка ...
клапаните са еднакви което значи, че повдигачите са еднакви ...
за вала не съм на 100% сигурен ама мисля 4е и той е същия ... лесно става ... измерете вал от м43 ... шублера и готово ... аз може би наскоро ще отворя капака на е36-то и ще го мерна ... лощото е че не измерих на м40-ката ... но пък той беше съвсем здрав ...
ако имаш пари за кубилици направи го ... ше запазиш вала иначе ...няма да стане 100 коня отгоре

- BOJO DRIFTA
- Потребител
-
моя е м10 и съм адски доволен 

"Като изключим страхотните дизайнерски фарове, които ни карат да настръхваме, това си е Рено 12 от... 1969 година! Държим да знаеш, че то още тогава си е било грозно, но румънците почват да подозират този факт едва към 2003-та, когато я спират от производство. Рядко тъпа кола, за разлика от сегашната Логан, която си е обикновено тъпа, но носи на мамалигарите по 200 милиона долара годишно, щото е евтина. Дреме им на мамула, че им се подиграваме"