По-големи дискове на е30 от какво?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от Tuhla_4etvorka » 14 Юни 2009, 19:35

E30_M_Tech_ll написа:опааа ко намерих :)
Изображение
само че това е обратен фланец смисъл там където има дупки за глави на болтове си го представи за резба, а където са дупките с резба дупки за глави за болтвое....
и тоя симаптичния болт с ексцентричната глава трябва да се хваща от външната страна а дупката в главата му да гледа навътре :winky:
айде колега дано тия дето работят за тебе да са по умни и с по голямо въображение :mhihi: че инъче от глад ще умреш :mhihi:

Това дето си го намерил е от 4х100 към 5х100, такива съм правил десетки, даже има и по-лесен вариант :idea: Намери ми от 4х100 към 5х120. Не ми давай примери как на голф3 се слага джанта от голф4. Същото важи и за 4х112 към 5х112, 4х114.3 към 5х114.3, 4х120 към 5х120, 4х130 към 5х130. Само че тука единия отвор почти съвпада така да се каже. А при въпросния с който ти се изложи 2 отвора от единия размер се допират до други 2 отвора от другия размер. Ако неможеш да си го представиш, защото това впечатление ми правиш, изрежи си ги от картонче и си ги наложи и почвай да ги връткаш един спрямо друг и ще разбереш колко си грешал досега. :idea: Може да си математик, ма май геометрията с почерпка си я взимал :mhihi:
Последна промяна Tuhla_4etvorka на 14 Юни 2009, 21:33, променена общо 2 пъти

Потребител
Аватар

Мнение от Tuhla_4etvorka » 14 Юни 2009, 19:55

E30_M_Tech_ll написа:........но все пак колко често сменяте дисковете на колата си?

Ами аз лично ги сменям по 3-4 пъти в годината. Ако ти навърташ 10000 годишно, то аз ги правя за 2 месеца :idea: Колата ми не е за позиране като твоята, а за я карам и да си прая кефа :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 14 Юни 2009, 21:03

60 000 км годишно не са кеф, а бакшишлък :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Tuhla_4etvorka » 14 Юни 2009, 21:08

стан написа:60 000 км годишно не са кеф, а бакшишлък :mhihi:
Баш, баш си е кеф :D

Потребител
Аватар

Мнение от B.J.Blazkowicz » 14 Юни 2009, 21:20

истинските манияци-проектаджии-е30 мастъри :mhihi: :mhihi:
Пайнерка кво е ланец ве ман,яде ли се пие ли се кво е :roll:
Аз не мога да открия бмв с ланци,това да не е някво ново езобретение от ретро маняците,също като шпатоловането на лайсните на вратите,да знам че ако изоставам от младежта да си сложа и аз на мойте коли,да съм по съвременен?Да не вдигат мощноста ей,чиитърче ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Закръгления » 14 Юни 2009, 22:03

B.J.Blazkowicz написа:истинските манияци-проектаджии-е30 мастъри :mhihi: :mhihi:
Пайнерка кво е ланец ве ман,яде ли се пие ли се кво е :roll:
Аз не мога да открия бмв с ланци,това да не е някво ново езобретение от ретро маняците,също като шпатоловането на лайсните на вратите,да знам че ако изоставам от младежта да си сложа и аз на мойте коли,да съм по съвременен?Да не вдигат мощноста ей,чиитърче ;)

Ти па къде си ръгнал, като не знаеш какво е ланец е, бре новобранец такъв! Тва синджирче за врата, ама по-големо, мутрите ги носят по-принцип! И ти препоръчвам да натрупаш малко опит във форума, преди да се изказваш така категорично!
Август 2008г., спечелено 2-ро място по надяждане с кюфтета в с. Кула, Видинска околия! Личен рекорд - 38 кюфтета с лук за 56 минути! Плюс 5 големи мастики!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 14 Юни 2009, 23:17

От единия крачол в другия си го премествам сега и ви гледам сеира велики тунингисти как не можете да измъдрите един прост фланец,а сте тръгнали V12 Е30ки да правите,за да летите с 250+ напред назад :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Препоръчвам ви повече от това :arrow: :banghead: барем се сетите :mhihi:
Изображение
8.32

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 14 Юни 2009, 23:28

аве тухлйо ти какъв си такъв не те знам .. .за сефте виждам такъв човек като тебе.. .толкова ли те е срам да си признаеш че те надвих във спора и че ти не си се сетил за тоя вариянт?
обясних ти точно че това е фланец от 4 п о100 към 5 по 120 да точно обратното на това което ние търсим ... но щом виукаш че такъв фланец си рпавил не се ли сещаш че ше може да се нарпави и по обратния път?
грешката ти на тебе е че разполагаш болтовете ето така
Изображение
така наистина остава супер малко разстояние и се застъпвеат резби демек не може да се нарпави... това е чертеж да си надупчиш диска....
погледни го хубаво тоя фланец и не се излагай ти повече че ше ти се смеят хората щото те знаят кой си всъщност под този ник
пак ти го обеснявам фланеца който на нас ни трябва е същия (от снимката с ексцентричните болтове)само че където този на снимката има дупка за глава за болт там го правим да е по тясна за резба а където има дупка за резба там прайм дупка за глава за болт демек просто им разменяме местата..... там се вижда с просто око че си сотават едни 3-4 мм и то като се има впредвид че едното е по широко заради главичките на болтовете демек във вътрешноста на фланеца това разсотяние става още по голямо и напълно надеждно....
а ексцентрика просто трябва да се завърти половин оборот и готово....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Закръгления » 14 Юни 2009, 23:28

PIONEER написа:От единия крачол в другия си го премествам сега и ви гледам сеира велики тунингисти как не можете да измъдрите един прост фланец,а сте тръгнали V12 Е30ки да правите,за да летите с 250+ напред назад :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Много точно казано, колега! :bowdown:
Тия са некви въздухари, само се хвалят наляво надясно в виртуалното пространство и то без доказателства!
Като видях тая тема http://e30.bg/forum/viewtopic.php?f=29&t=380&start=110 , много се издразних, също като тебе! Направили били в12, дръжки, тука М-техника ИИИ 5 страници им обяснява как стават фланците и то с или без заварки, а тия тъпунгери още не могат да вдянат!
Айде нема нужда от такива в нашия форум!
Август 2008г., спечелено 2-ро място по надяждане с кюфтета в с. Кула, Видинска околия! Личен рекорд - 38 кюфтета с лук за 56 минути! Плюс 5 големи мастики!

Потребител
Аватар

Мнение от B.J.Blazkowicz » 14 Юни 2009, 23:57

Пайнерка не се пищисвай,този който слага и прави съм аз!А пък аз мога и тебе да те направя на фланец само да ти е достаъчно дебел портофела,защото както ти е обеснил Змиеядеца,при мене ефтинко нема :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от B.J.Blazkowicz » 15 Юни 2009, 0:03

Аве шкемби,що не се изправиш срещу на Юзъра22 комбито,ми се ебаваш с обикновените фенове,който пестят от кафенца за да си купят е30ски?Да си свериш часовника много ли ти върви колата,хем да разбереш дали ще вдигнеш 250,понеже пък мен ме съмнява тази работа!

Потребител
Аватар

Мнение от Закръгления » 15 Юни 2009, 0:07

B.J.Blazkowicz написа:Аве шкемби,що не се изправиш срещу на Юзъра22 комбито,ми се ебаваш с обикновените фенове,който пестят от кафенца за да си купят е30ски?Да си свериш часовника много ли ти върви колата,хем да разбереш дали ще вдигнеш 250,понеже пък мен ме съмнява тази работа!

Я съм с М40 ве Блажковицо, и се интересувах от фланците, не ме закачай, че и без това ми е тежко!

Потребител
Аватар

Мнение от B.J.Blazkowicz » 15 Юни 2009, 0:12

кви фланци ве шопаре,пускаш по 4 пъти водата в кенефа,после пак не ти вървяло комбито,еми то требва корабен V30 цилиндъра със 250.10на 9 нютона да тръгне

Потребител
Аватар

Мнение от Закръгления » 15 Юни 2009, 0:14

Тва за кенефа не е верно, защото ползвам само външни с дупка и антисептична яма!
И нямам комби, а е30 пикап, като американските, но с удължено назад пасажерско отделение, за да влизам!
И преди да видиш душевната красота на човека, недей да съдиш по външния му вид!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Юни 2009, 1:52

Закръгления написа:
PIONEER написа:От единия крачол в другия си го премествам сега и ви гледам сеира велики тунингисти как не можете да измъдрите един прост фланец,а сте тръгнали V12 Е30ки да правите,за да летите с 250+ напред назад :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Много точно казано, колега! :bowdown:
Тия са некви въздухари, само се хвалят наляво надясно в виртуалното пространство и то без доказателства!
Като видях тая тема http://e30.bg/forum/viewtopic.php?f=29&t=380&start=110 , много се издразних, също като тебе! Направили били в12, дръжки, тука М-техника ИИИ 5 страници им обяснява как стават фланците и то с или без заварки, а тия тъпунгери още не могат да вдянат!
Айде нема нужда от такива в нашия форум!

бах къв тоз форум бре, всичко му на опаки мноо сложен ми иде. Аватарите от дясно постовете разминати ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ПредишнаСледваща

Назад към E30