Динодей
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
Утре започват замерванията от 10:00 часа ... как така безплатно ... ми Ицо е решил да направи дино състезание ... по класове ... предполагам ще дава некви купи ... може и некви наградки да е приготвил не знам... но награди не са нужни ... само факта, че осигурява безплатни замервания за да си правим фъна е достатъчно за поклон.
- Mecho Puh
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 340, e34 530, e30 328, e87 120d
- Мечтае да кара: E30 M3 Evo Touring ,E34 M5 Touring
- Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт
,
маи ще се получи тъпо,половината коли са на състезанието в Кюстендил, а другите още не са готови или ги готвят за събора... 

- ///Milen_bmw
- Drinker
-
- Кара: E36 Touring 328i
- Мечтае да кара: нормално
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Така да споделя какво стана вчера като страничен наблюдател - една кола на която й дават 321 к.с. мощност на двигателя при 7400 мин-1 показа 240 к.с. на колелата при 6500 мин-1
пълен смях
Въпросната кола работи и се движи брилянтно ,достатъчно тестове й са направени с по-мощни автомобили , просто показа на практика ,че е в кондиция
Моето мнение : това дино показва нереални стойности
Ако е стенд ,който е под контрола на държавата като везните или стендовете за мерене на спирачно усилие в пунктовете за ГТП ,които минават прегледи и подлежат на официален контрол да има човек някаква вяра , но това съоражение ,което е хвърлено там и минават какви ли не автомобили без никакъв контрол от страна на държавата "аджеба , работи ли това съоражение с някаква точност" е просто само да се събират хората , да си правят бизнес собствениците , да си лафи народа на воля , да гледат разни цифри и графики и като се наситят да си ходят
Благодаря за вниманието
Георги Пенчев

Въпросната кола работи и се движи брилянтно ,достатъчно тестове й са направени с по-мощни автомобили , просто показа на практика ,че е в кондиция

Моето мнение : това дино показва нереални стойности

Ако е стенд ,който е под контрола на държавата като везните или стендовете за мерене на спирачно усилие в пунктовете за ГТП ,които минават прегледи и подлежат на официален контрол да има човек някаква вяра , но това съоражение ,което е хвърлено там и минават какви ли не автомобили без никакъв контрол от страна на държавата "аджеба , работи ли това съоражение с някаква точност" е просто само да се събират хората , да си правят бизнес собствениците , да си лафи народа на воля , да гледат разни цифри и графики и като се наситят да си ходят

Благодаря за вниманието

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
Още нещо - ако някой иска да измери мощност така както е отредено в стандарта на земното кълбо , да търси връзки в Технически Университет гр.София , вътре има 12 бр. стенда за изпитване на мощност на ДВГ по силата на действащия стандарт , ако му се отвори парашута да се качи двигател на стенд "спирачка" за да се измери мощноста му - супер , мощноста ще се знае с 99,99% точност
Всичко друго е прах в очите
Георги Пенчев

Всичко друго е прах в очите

Георги Пенчев
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
Аз па съм почти доволен
бабичката изкара почти 155 магарета на колелата
което си е добре като се има в предвид, че оригинално беше 125 на мотора
, но пък един приятел ми сподели, че преди една седмица са замервали една кола на същия стенд и сега като са я замерили е дала 20 коня по-малко без да е пипано нищо по колата между двете замервания 

- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
Penchev написа:Така да споделя какво стана вчера като страничен наблюдател - една кола на която й дават 321 к.с. мощност на двигателя при 7400 мин-1 показа 240 к.с. на колелата при 6500 мин-1пълен смях
![]()
![]()
![]()
![]()
ако колата е с50б32 какво се чудиш? може да има малко грешка но да кажем 240 долу са 276 горе (с 15% загуби) +-5% ала бала (дино, гуми, натягане) и едвам докарваме 290-300 коня - и това е резултата който бая други хора с този мотор вече са го виждали.

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
незнам ма тоз б32 нещо
а аз чакам утре да пристигне такава за донор
дали не трябваше да търся пак б30

а аз чакам утре да пристигне такава за донор

дали не трябваше да търся пак б30

Дали е фалшив или не ще се разбере по-точно,ако се качи кривата на въртящия момент.Незнам за какво комби става въпрос,но от 321коня на вала,да покаже 240 на колелата за мене е несериозно,дори да е с автомтични скорости.sonny написа:Ма то 321 на вала са си около 272 на гумите, тоз стенд е дал 240, ама колко коли са минали преди това през него. Щото си има и прегряване на тоя стенд, така, че, това, че на Дилян Комбито е дало 240 на гумите, не означава, че стенда е фалшив
- Penchev
- Сватбаря
-
Значи каквото и да показва аз знам ,че това си е уред за балъци (без да искам да обидя никой от вас)
Всичко друго ама да покаже максимална мощност при 6500 мин-1 при положение ,че тя се постига на 7400 мин-1 и реално мотора до прекъсвач тегли непрекъснато и равномерно от 2500 мин-1 , айде много им здраве на ХЕЕД и на всички вярващи
Човек отива и си плаща за някакъв тест а това измислено съоражение мери с някакви разлики дори при различните рънове ,един след друг
И абсолютно най-смешното е ,че има хора дето продължават да си вярват и да казват ,че стенда може да бил загрял , да дава още някакви разлики хахахахахаха Още нещо се сетих ,когато Алекс си мери баба ягата и показа 155 к.с. което си е 185 к.с. на двигателя човека дето правеше заерването вика "еееее добре , БМВ 200 к.с. , добре е" - и аз и Алекс и още някой там бяхме свидетели на това изказване ... Значи там такива работи като 5,10, 15 ,20 к.с. не са от значение - един казва една мощност , друг гадае с друга с различни проценти от загуби по трянсмисията пълен ташак бухахахахахахаха
ТОМи , разочаровани имаше "да" и то такива и с турбо автомобили и трябваше да се успокоят като донадуят здраво турбината на близо 2 бара за да минат въпросната кола
Не съм очаквал ,че ще прочета нещо такова от теб ...
Борко , недей да се притесняваш за тъпите и безпочвени приказки относно тоя мотор , просто след събора ела на Хасково на Кинг ъф България и ще видиш някои неща ...
Nightmare ще се окаже прав - правиш турбо кола и горе-долу се ориентираш какво се случва и толкова ...
Чочо , изобщо няма смисъл да ходиш ,нито да съжаляваш ,че не си дошъл , Максо ни се обади и от влизането ни в София направо запрашихме към сервиза и последни с Алекс замервахме. Мисля си ,че даването на пари за това нещо е абсолютно безмислено
Георги Пенчев

ТОМи , разочаровани имаше "да" и то такива и с турбо автомобили и трябваше да се успокоят като донадуят здраво турбината на близо 2 бара за да минат въпросната кола

Борко , недей да се притесняваш за тъпите и безпочвени приказки относно тоя мотор , просто след събора ела на Хасково на Кинг ъф България и ще видиш някои неща ...
Nightmare ще се окаже прав - правиш турбо кола и горе-долу се ориентираш какво се случва и толкова ...
Чочо , изобщо няма смисъл да ходиш ,нито да съжаляваш ,че не си дошъл , Максо ни се обади и от влизането ни в София направо запрашихме към сервиза и последни с Алекс замервахме. Мисля си ,че даването на пари за това нещо е абсолютно безмислено
Георги Пенчев
Последна промяна Penchev на 27 Апр 2009, 23:00, променена общо 2 пъти