Autobild - E30 B6 3.5 ALPINA
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Re: Autobild - E30 B6 3.5 ALPINA
Не съм се отказал аз,ще търкалям някой ден лъскава Е30ска,че го е@авам.
Пък аз колата я купувам за душевната чикия,не за кифли, с такива боклуци не искам да имам работа,падам си романтик,не е@ач. 

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
Ей тва е мъжка приказка, вече бях загубил вяра в младото поколение. 

- TukBaTa
- младши ентусиаст
-
недей, недей ... все още има тук-там надеждица...
по темата: подкрепям на 100% мнението на баретката ... алпина специално за е30 май е нямало какво да измислят и са свършили нещо колкото да кажат, че и през този модел са минали...
по темата: подкрепям на 100% мнението на баретката ... алпина специално за е30 май е нямало какво да измислят и са свършили нещо колкото да кажат, че и през този модел са минали...
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
apostate написа:И какво остана като Алпина част, произведена от тях? Хедърсите ли? Съмнявам се, според мен са поръчани на друга фирма, но да са със щампа Алпина (имам едни такива за М20)...
Хедърсите май са от каталога им екстри ако си искал да се оръсиш допълнително... или поне Е28 Б9 със същия мотор е със стандартните чугуни, само отдолу има резонатор с надпис АЛПИНА и някво крайно гърне.
По времето на 2002 и Е9 са имали интересни доработки (примерно A4S), Е30ките им определено не ме кефят.
Явор написа:Акаунт...джанти,джанти и само джанти..написах го по-рано в темата
мене ако питаш и емблемката на решетката

KIM написа:Явор написа:Акаунт...джанти,джанти и само джанти..написах го по-рано в темата
мене ако питаш и емблемката на решетката
Абе може да стане праведна кола, ама трябва да се смени предната маска, да се махнат ивиците, волана, емблемките, дървенията, жантите може да останат, да се изкубе моторя и да се сложи праведен, да се пооправи туй-онуй и ето ти читава Е30-ка.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
и като идеш в кат-софия с тая Халпина,гледай какво става
...а за дару,камор и тем подобни ,да не говорим.. 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
TukBaTa написа:... алпина специално за е30 май е нямало какво да измислят и са свършили нещо колкото да кажат, че и през този модел са минали...
M10 написа:...
По времето на 2002 и Е9 са имали интересни доработки (примерно A4S), Е30ките им определено не ме кефят.
При Е30 трябва да се пипа много внимателно. Този модел е творен като превес са имали инженерите на БМВ, а не маркетинг-мишките на БМВ, както при всички следващи модели. Не знам защо се е получило така, но добре, че се е получило.

Според мен хАлпина не са имали какво да подобрят реално, но са се нуждаели от продажби... в това отношение ги разбирам. Алпина по принцип не са лоша фирма, но не могат да се сравняват с БМВ ///М... нямат дори и минимален шанс. Малка фирма са, при тях ден година храни, от БМВ им подават на час по лъжичка, но все пак успяват да оцелеят и да си създадат име сред заблудените акаунти. Както всички виждате, цитират се коне, нютони, "доработки" по моторя и т.н., а това върви успешно като маркетинг сред акаунти, които обичат да се отличават от другите... само че ако стъпят на писта с чистокръвно Е30 М3, ще се отличат по начин, който няма да им хареса...

И в противовес на всички алпинисти - темата не беше "срещу" хАлпина по принцип, а за следното:
apostate написа:При Е30 има само един тунинг и той се прави в БМВ ///Моторшпорт.
Тва Алпина, Хартге, Шницел и тем подобни - заеби им акаунтите.
Явор написа:и като идеш в кат-софия с тая Халпина,гледай какво става...а за дару,камор и тем подобни ,да не говорим..
То ясно, че от Дару и Камор ще те гледат като извънземно... и с право.

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
apostate написа:Явор написа:и като идеш в кат-софия с тая Халпина,гледай какво става...а за дару,камор и тем подобни ,да не говорим..
А знаеш ли защо ще те гледат като извънземно

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
krika написа:apostate написа:Явор написа:и като идеш в кат-софия с тая Халпина,гледай какво става...а за дару,камор и тем подобни ,да не говорим..
А знаеш ли защо ще те гледат като извънземно
Не, ве, акаунт, не знам. Просветли ме, щото на мен кракът ми не е стъпвал в БМВ дилър.
Мога да предположа само, че Шрик 272, поръчкови бутала Mahle и др. дреболии, дет не са в каталога на частите на БМВ, трудно ще ги взема от Дару ики Камор.
Те и сега си ме гледат като извънземно и викат "тва за първи път го поръчваме!"

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Alpina C2 2.7 или хартгетата дето са разни доработки на М20 не са зле като идея. Предполагам на доста по-ниска цена от ///М си получавал нормално Е30 с понаправен мотор, спирачки, окачване. За разлика от гаражните БГ изпълнения всички части са нови и истински, само намесата над външния вид и салона може би е в повече 

M10 написа:Alpina C2 2.7 или хартгетата дето са разни доработки на М20 не са зле като идея. Предполагам на доста по-ниска цена от ///М си получавал нормално Е30 с понаправен мотор, спирачки, окачване. За разлика от гаражните БГ изпълнения всички части са нови и истински, само намесата над външния вид и салона може би е в повече
Ако върнем календара назад - прав си, тогава никой не имал достъп нито до информация, нито до качествени части, за да направи това, което те са направили, но говорим стриктно за С2. Но затова и те работят в близко сътрудничество с БМВ, иначе няма как да ги правят тия неща - дет казах преди, на час по лъжичка от БМВ.
Сега положението е друго - има с какво да се направи и мотора, и окачването, и спирачките. Има доста примери на доработки, задминаващи Алпина. Например, те и в С2 ползват Шрик 272/272, който е един доста "цивилизован" вал, но е достатъчен за 200 к.с. на М20, направено на 2.7 л., всички знаем как.
За С2 не споря, там са направили полезни неща, но В6 е нещо отчайващо, а рекламирането й за конкурент на Е30 М3, е извън здравия разум.
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Autobild - E30 B6 3.5 ALPINA
Не смятам, че Алпина са конкурент на ///М. Не случайно имат и споразумение колите им да не са по-мощни от М-те.
И да, супер смешно е м30 в купе от е30 м3

Tux0 Ca !

SpUd3r написа:Не смятам, че Алпина са конкурент на ///М. Не случайно имат и споразумение колите им да не са по-мощни от М-те.
Не мисля, че са имали такова споразумение, защото ако е така, Алпина са го нарушили с пускането на В6.
Според мен истината е доста по-проста - Алпина са доработвали М20 и М30, просто защото са преценили (и то правилно), че за S14 няма да им стигнат силиците. Особено след ДТМ-ските версии на Е30 М3.
Не превъзнасяйте толкова възможностите на Алпина. Пак казвам, с С2 са направили нещо добро, като изллючим визията и интериора на колата, но ако някой още храни илюзията, че могат да се мерят с развойния отдел на БМВ и в частност с ///М, значи е в дълбоко заблуждение.
Не търсете логика в поведението на БМВ. Защо решават да не изнасят М3 за ЮАР? Няма смислен отговор..., както и за следните въпроси:
1. За Юнайтед Стейтс никога не е изнасяно комби;
2. За Юнайтед Стейтс никога не е изнасяно Е30 дизел (Е28 е изнасяно);
2. За Юнайтед Стейтс никога не е изнасяно Е36 М3;

И за да се приключи този безсмислен спор, нека всеки сам да си отговори на въпроса:
Кой е по-добър, този, който измисля двигателя, или този, който го доработва? Защото е абсурдно да се твърди, че БМВ са измислили даден двигател, ама не са го сметнали или направили баш като хората, та Алпина са им оправили грешките...