Натягане на Шпер
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
Re: Натягане на Шпер
E34Power написа:Аз съм инициатора за направата на тия дискове, направени са от металокерамика(нанотехнология), има и за малко и за голямо прасе на е30, има и огледални между тях, сглобяването и ''натягането'' стават по строго определен начин, ако някой се интересува сериозно да пише
Колега а от този модел дискове можеш ли да направиш

Питам защото ми писна да сменявам шперчета било то малки и големи прасета всички станаха на парчета и незнам защо нито един досега не е изпускал а направо се чупят капаци сателити планети и оси

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
doko написа:E34Power написа:Аз съм инициатора за направата на тия дискове, направени са от металокерамика(нанотехнология), има и за малко и за голямо прасе на е30, има и огледални между тях, сглобяването и ''натягането'' стават по строго определен начин, ако някой се интересува сериозно да пише
Колега а от този модел дискове можеш ли да направиш![]()
Питам защото ми писна да сменявам шперчета било то малки и големи прасета всички станаха на парчета и незнам защо нито един досега не е изпускал а направо се чупят капаци сателити планети и оси
на тия касетите не им се отварят бре
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- doko
- младши ентусиаст
-
И от много POWER ли не се отварят
че и този ако се отвори не ми остава друго освен да
да сменям марката или да сложа м40б16

че и този ако се отвори не ми остава друго освен да

да сменям марката или да сложа м40б16

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Малко оффтопик, как може да се разбере в какво състояние е диф, монтиран на колата. С динамометричен става ли и какво трябва да покаже?
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- SpeedKing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дърветата да ги боли!
- Мечтае да кара: по-бързо Е30
Дигни го на крик от едната страна , ако е сравнително добър шпера с 2 ръце трябва колелото да се върти трудно а ако се върти с лесно и/или само с една вече е позаминал. Долколкото знам никой не е дал точни данни за замерване с динометричен ключ всично е на усет
по нашенски !

Почивай В Мир Ечо !
- Торук Макто
-
-
Твоя няма за какво да го проверяваш. Не заключва.
Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"
- doko
- младши ентусиаст
-
То със това трябваше да се започне тази тема
Колко нютонметра или кг. трябва да бъде усилието при превъртане на едната полуоска на нормален шпер

Колко нютонметра или кг. трябва да бъде усилието при превъртане на едната полуоска на нормален шпер

- doko
- младши ентусиаст
-
Торук Макто написа:Твоя няма за какво да го проверяваш. Не заключва.
Колега а ти със какво ги проверяваш дсали заключват

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
...деаа ама се престарахте с таз пясъкоструйка...., колкото и да ви е странно има файда от нея. Идеята е да се възтанови до някаква степен грапавоста на абразивните дискове щот малко или много в следствие на триенето се позамазват, а трябва да са с определен грапавост. Колкото и да са закалени техните най-въшни повърхности, си има износване в следствие на триенето. На всеки е ясно, че нов няма да стане. По принцип се износват(вкопават) повече гладките кръстати пластини и в повечето случаи тази от страната на капака. Дебелината им, като нови е 2mm., но стане ли 1,5mm(примерно). дифа си става почти отворен.
Последна промяна Борис_Малинов на 09 Ное 2011, 21:55, променена общо 1 път

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Торук Макто
-
-
И пластините са от значение, разбира се.
Но ако лоурайдера се навие да му разглобят дифа, сигурен съм, че вместо фрикционни ще лъснат едни огледални дискове.
Но ако лоурайдера се навие да му разглобят дифа, сигурен съм, че вместо фрикционни ще лъснат едни огледални дискове.

Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Торук Макто написа:И пластините са от значение, разбира се.
За съжаление на там отиват работите, но все пак малко сурови данни за справка, дайте някакви нютони, килограми за сравнение

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- Торук Макто
-
-
За това няма как да има данни.
Освен ако през далечните '90 години някой ентусиаст не си е закупил чисто нова Е30-ка със шпер и е закачил динамометричен ключ на едното колело във въздуха, докато другото е било стъпило на земята. Но ме съмнява да е имало такъв ентусиаст с динамометричен ключ (и то верен).
Иначе в нито едно ръководство за ремонт и поддръжка (включително и това на Бентли Пъблишърс) такива данни няма да намериш.
Освен ако през далечните '90 години някой ентусиаст не си е закупил чисто нова Е30-ка със шпер и е закачил динамометричен ключ на едното колело във въздуха, докато другото е било стъпило на земята. Но ме съмнява да е имало такъв ентусиаст с динамометричен ключ (и то верен).

Иначе в нито едно ръководство за ремонт и поддръжка (включително и това на Бентли Пъблишърс) такива данни няма да намериш.
- Торук Макто
-
-
P.S. Забравих и да спомена, че за такава "проба" ще трябва и специален фланец към главината...
Ма мечтите са безплатни.
Ма мечтите са безплатни.

- Торук Макто
-
-
P.S.2. Забравих и да спомена, че има значение дали дифа е в покой или се движи (демек в работна температура, над работна температура, дали се маже с масло, при какви обороти на пиньон-корона ще се тества заключването) и т.н.
Дочка, с кво викаш, че трябвало да започне темата?

Дочка, с кво викаш, че трябвало да започне темата?