Газов Инжекцион на 318is или 320i... e30

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: олд скуул карс
Мечтае да кара: някви 3-ки

Re: Газов Инжекцион на 318is или 320i... e30

Мнение от walchoos » 29 Ное 2012, 23:01

Да газта е оправдание на това ако нямаш пари да караш на бензин, ама явно всички тука в тоя форум сте големи паралии и разбирачи :clap:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 30 Ное 2012, 1:25

Няма кво да се спори и да се оплаква някой. Ако ти е нова и читава колата е глупост да й сложиш газ ама на няква 15-20+ годишна таратайка 150 коня (примерно), която харчи колкото една s-класа 270 коня 2010г (примерно) , някак си звучи смешно и глупаво да си хвърляш парите, като може и по-евтино да ти излиза. :mhihi:
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 30 Ное 2012, 11:11

kokala написа:Няма кво да се спори и да се оплаква някой. Ако ти е нова и читава колата е глупост да й сложиш газ ама на няква 15-20+ годишна таратайка 150 коня (примерно), която харчи колкото една s-класа 270 коня 2010г (примерно) , някак си звучи смешно и глупаво да си хвърляш парите, като може и по-евтино да ти излиза. :mhihi:

Не това е смешното! Смешното е, че караме коли без да можем да си го позволим, без да имаме нужда от тях и само защото е станало модерно да имаш кола...
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 30 Ное 2012, 11:12

Мармот написа:
kokala написа:Няма кво да се спори и да се оплаква някой. Ако ти е нова и читава колата е глупост да й сложиш газ ама на няква 15-20+ годишна таратайка 150 коня (примерно), която харчи колкото една s-класа 270 коня 2010г (примерно) , някак си звучи смешно и глупаво да си хвърляш парите, като може и по-евтино да ти излиза. :mhihi:

Не това е смешното! Смешното е, че караме коли без да можем да си го позволим, без да имаме нужда от тях и само защото е станало модерно да имаш кола...

Тъжното е, че скоро няма да можем да си позволим да имаме коли :|
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 30 Ное 2012, 11:16

Щом ги караме значи можем да си го позволим.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 30 Ное 2012, 11:24

Колко ги караме :lol: Паметници :oops:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 30 Ное 2012, 12:21

kokala написа:Щом ги караме значи можем да си го позволим.

не се ли циганеше ти за една тръбичка, която беше 20 кинта?
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 30 Ное 2012, 12:29

SpUd3r написа:
kokala написа:Щом ги караме значи можем да си го позволим.

не се ли циганеше ти за една тръбичка, която беше 20 кинта?

Не съм се циганил за тръбичката мислех, че се сваля с голям зор... ;) тръбичката е сменена с нова от дару, бъди спокоен.
Всеки говори без да знае...

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 30 Ное 2012, 12:47

нормално след като те нахраниха 5 човека :D
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 30 Ное 2012, 14:24

Не е заради храната, не знаех, че се сваля за две минути ама те вместо да ми обяснят почнаха да хранят. А и ми писна да я сглобявам и разглобявам... иначе и аз предпочитам да са читави частите за да съм спокоен.. стига спам вече.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 30 Ное 2012, 17:26

Да газта е оправдание на това ако нямаш пари да караш на бензин, ама явно всички тука в тоя форум сте големи паралии и разбирачи

Що треа определяш човека по това на какво кара. Ти си караш на газ - значи имаш пари колкото мен, щот си спестил, начи си паралия, ама понеже си турил и газова защото знаеш, че така ще е по-добре за теб и колата ти, тогава и ти си разбирач дори повече от мен...
Извода от твоя пост е: Всички на тоя свят сме паралии и разбирачи.
Няма кво да се спори и да се оплаква някой. Ако ти е нова и читава колата е глупост да й сложиш газ ама на няква 15-20+ годишна таратайка 150 коня (примерно), която харчи колкото една s-класа 270 коня 2010г (примерно) , някак си звучи смешно и глупаво да си хвърляш парите, като може и по-евтино да ти излиза.

Ти ми се смееш и ме наричаш глупак затова, че карам на бензин ли?!
П.С. "Удоволствие от шофирането" не е равно на "алтернатива за преместването"!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 03 Дек 2012, 2:40

KPETEH написа:....................
П.С. "Удоволствие от шофирането" не е равно на "алтернатива за преместването"!

Ами за да имаш още по-голямо удоволствие от шофирането си сложи инжекцион с течна фаза пропан-бутан. Бензина от колонката в никаъв случай не е най-удоволетворяващото гориво. Нито е с по-голямо октаново число, нито е по-калоричен от течния пропан-бутан. Виж ако караш с някакъв спешъл 120 октанов бензин е друга работа.

Честно казано не мисля, че от меренето на "горивото" има някакъв смисъл и полза за някой от пишещите! Не знам защо винаги трябва да има някой, който да убеждава другата страна, че не е наясно с нещата.

BTW: понеже много пъти се споменава как газта "скапва" двигателя и как е "по-лошо" гориво някой има ли аргументи някакви по-научни или го караме на преразкази на истории от стари майстори?

pacoigra4a написа:здравейте,искам да попитам някои слагал ли е на БМВ320 ГИ-ТОМАSETTO? Един приятел ми препоръча един "маистор"-той ми вика няма проблем,ще стане за 1250лв.томаsetto италианска,каза че имало по скъпа БРЦ ,но нямало смисъл да се набутвам,а с томаsetto ще върви като самолет. ..........................................................

Защо колата на няколко пъти не запали след като ми сложи газта
и правилно ли е дето ми вика,че трябвало да я остави на ниските убороти да преминава на бензин да не гаснела?
трябва ли да се чува да брамчи почти като трактор като е спряла колата?

Какъвто ще да е инжекциона и изпарителя колата трябва да може да работи нормално във всички режими !!! Връщай я за доработка ако не да си я сваля и да ти връща парите!

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 03 Дек 2012, 11:05

Ами нагорелите клапани са в следствие от много доброто действие на газта над двигателя. Газта изгаря при по-висока температура от бензина и т.н. Да не говорим какво става с периферните устройства по двигателя - ламбда сонда, дебитомер когато не е ГИ и т.н.
Според мен е излишно да се дискутира става ли или не става гЪзта. Са тия неща са дъвкани безкрайно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 04 Дек 2012, 13:53

Колега хубаво е нещата, като ги дъвчете от време на време да ги изплювате и да проверявате какво точно сте дъвкали до момента!
Сега да Ви кажа някой елементарни неща. Ако температурата на изгаряне на газта принципно при всякакви условия е по-висока от тази на другите горива то би трябвало и налягането в цилиндъра да е по-голямо от там въртящия момент да е по-голям и съответно крайната мощност ще бъде по-голяма! Да но това нещо така и не се случва.......

Ако обаче вместо да се дъвчат разни неща или иначе казано по-малко се говори и повече се чете в един момент ще се открие, че температурата на горене на газовите горива ( пропан-бутан и метан че има и доста други горива ) е по-ниска със 100-200 градуса от тази на нафтата и бензина! Едно линкче да не сме голословни http://en.wikipedia.org/wiki/Adiabatic_ ... emperature .
И ся какво стана? Малко, като нашите политици криза няма, най-малкия дефицит в Европа пък най-бедната държава в Европа ..........

Обаче ако питам теб колега или, който и да е газаджия има да ми разправяте за по-високи температури на горене, за ерозия на клапани и легла, мазане на клапани и легла, охлаждане на клапани и легла и какви ли не други глупости.

Така и така сме тръгнали дайте да разбием още един мит : https://www.google.bg/search?q=burned+v ... 80&bih=862

Като цъкнете на този линк ще видите безброй снимки на изгорели клапани айде някой да намери някъде там поне една снимка на двигател работил с газово гориво. Истината е че огроманата част са на двигатели никога не виждали газово гориво. Ако отидете до някой майстор, който прави глави и го попитате на какви глави най-често се правят клапани легла и тн. ще разбрете, че най-много се ремонтират глави на дизели, след това на бензини и тук-таме някоя на двигател ползван на газ. Всъщност при дизелите се топят и бутала, а при бензините направо стават на парчета :mhihi: .

И защо това е така? Ами защото основното нещо при двигателя с вътрешно горене не е с какво гориво ще работи и неговата температура на горене, а да се получи правилната горивна смес, която да се запали и да изгори колкото е възможно по-пълно за необходимото време. Ето тук се крие ключето от бараката и от разликите в тези процеси основно зависи температурата на горене, реалната мощност ( вървене ) и здравето на двигателя.

Неправилната горивна смес не може да се компенсира по никакъв начин и ако не се отстрани на време двигателя се разрушава! При бензините и дизелите това се случва при повреда в запалване, компресия и впръскване или при тунинг. При газифицирани двигатели за работа на газ това се случва основно от неправилно дозирано гориво.

Та ако искате може да спрете да дъвчете и да си намерите кадърни хора, които да ви свършат работата!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 04 Дек 2012, 23:37

Vasko_BP написа:....................Да не говорим какво става с периферните устройства по двигателя - ламбда сонда, .....................
Според мен е излишно да се дискутира става ли или не става гЪзта. Са тия неща са дъвкани безкрайно.

Аууу как съм забравил да спомена и за ламбда сондата :mhihi: . Принципно това, което убива ламбда сондата както нищо друго е горенето на масло и антифриз! Второто нещо, което я убива доста бързо е съдържанието на сажди, които просто я запушват, третото е висока температура обикновенно над 900 градуса и четвъртото е конденз ( сондата заводски би трябвало да е монтирана така, че да не се пълни с вода!!! ) . Та кое от тези неща го има в изобилие при двигателите работещи на пропан-бутан и метан?

Съвсем друг е въпроса че на хората не им пречи да си карат колите с умрели сонди на бензин и да димят и чадят и като тръгнат да си слагат ГИ се окаже, че няма настройване колата. Същото се отнася и за оригиналните кабели и свещи :mhihi: понеже оригиналните са си най-хубави.

ПредишнаСледваща

Назад към E30