За фланците и Борбет Т 16" на 7.5 ширина + 51мм макферсонче
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Re: За фланците и Борбет Т 16" на 7.5 ширина + 51мм макферсонче
Хехе те болтовете на всички им идват доста дълги и после ги режат и получават дължината бре.
Ако сожиш по-големи фланци отзад колата почва да недозавива ... ако сложиш по-големи отрпед колата почва да презавива.
Идеалното за завиваща кола е леко по-широка предница от задница.
П.с.
Тука има и други вече фактори като наклони и сходимост, но ако на сток кола боравиш само с фланците това са резултатите
Ако сожиш по-големи фланци отзад колата почва да недозавива ... ако сложиш по-големи отрпед колата почва да презавива.
Идеалното за завиваща кола е леко по-широка предница от задница.
П.с.
Тука има и други вече фактори като наклони и сходимост, но ако на сток кола боравиш само с фланците това са резултатите
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
шарко, той я прави евридейка бре... надали ще ги усети тези работи толкова...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
И не само че е евридейка ми си е спрял дизел.
Фланците ще са 4 на 10мм никаква разлика в завиването не се очаква. А колкото до болтовете, да прав си Шаро че се режат, после с един метчик да се мине само резбата наново, но защо да се занимавам като има готови. Вадиш от пакета и навиваш.
Другия момент е че дори и 2мм да е по-дълъг болта от оригиналния то няма къде да опре отзад, зад главината има място за 2мм тва се пак е резба и половина ако стъпката е 1.5.
Фланците ще са 4 на 10мм никаква разлика в завиването не се очаква. А колкото до болтовете, да прав си Шаро че се режат, после с един метчик да се мине само резбата наново, но защо да се занимавам като има готови. Вадиш от пакета и навиваш.
Другия момент е че дори и 2мм да е по-дълъг болта от оригиналния то няма къде да опре отзад, зад главината има място за 2мм тва се пак е резба и половина ако стъпката е 1.5.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Ъпдейт - болтове на 40мм опират в прашника
, наложи се лека модификация и сичко заспа:
Армията от болтове

Цял набор от секрети чакат за да опазят бай борбет от лоши хора
Утре снимки как стоят жантитИ на колата.

Армията от болтове

Цял набор от секрети чакат за да опазят бай борбет от лоши хора

Утре снимки как стоят жантитИ на колата.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз видял как седят жанти на кола. Екстра са. Браво Деяне.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
хахааа! и аз видях, ама слжи и отзаде, мамун такъв
и карай по-бавно, че да мога хубаво да огледам 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
bigmurzi написа:хахааа! и аз видях, ама слжи и отзаде, мамун такъви карай по-бавно, че да мога хубаво да огледам
Тествах дали тресе, на 130 има проблем

- bigmurzi
- драфтаджия
-
мм ... това тресенето може да е от някой фланец ..
Последна промяна bigmurzi на 23 Апр 2010, 0:17, променена общо 2 пъти

в дружба много бързо минаваш... не можах да видя аз
чакаме снимките и развитие с тресенето

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
ти пък нормален ли си да се засилваш с 130 с 20 и кусур годишен кошник
карай до 90 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
И четирите ми фланеца НЕ пасват идеално нито по главината нито в централния на джантата.
Стругаря каза - така трябва. Аз незнам дали така трябва. Тошко ако си прав ще си правя пак 4 фланеца наново
. Пешо - попай - си прави по едния от мойте негово копие, ще видим как е при неговата кола.
Пак казвам утре ако с чисто новите гуми има вибрации - заготовки, друг стругар, и пак тестове
живота не е скучен с малко акъл и ретро кола.
Стругаря каза - така трябва. Аз незнам дали така трябва. Тошко ако си прав ще си правя пак 4 фланеца наново

Пак казвам утре ако с чисто новите гуми има вибрации - заготовки, друг стругар, и пак тестове

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
незнам колко ви е измъчен стругаря..ама днес ми станаха 30мм фланци отзад и до 210/че за повече няма душа/ нямах проблем....успех с иновациите и перформанса 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- bigmurzi
- драфтаджия
-
малко едит щото те подведох май .. какъв беше моят случай - направих си фланците с централен отвор 57 за главината и 6* колкото там ми бяха джантите 63 май
.. тук май е добре да кажа, че аз карах само отпред с фланци.. нещо почна да тресе воланчето и първото нещо което смених бяха биалетки, ама
.. пак тресеше. отидох да проверя джантите - прави. и тръгнахме около тях, та на главината пасваше чудно, но хлопаше на централният отвор на джантата фланчето и то амаааа вода няма да мине, но хлопа, та направих си нов фланец и от тогава никви грижи
после обаче продадох джантите
ако ти трябва читав стругар, драсни ще ти дам телефон и подробно инфо 

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
deyan-enchev написа:И четирите ми фланеца НЕ пасват идеално нито по главината нито в централния на джантата.
Стругаря каза - така трябва. Аз незнам дали така трябва. Тошко ако си прав ще си правя пак 4 фланеца наново. Пешо - попай - си прави по едния от мойте негово копие, ще видим как е при неговата кола.
Пак казвам утре ако с чисто новите гуми има вибрации - заготовки, друг стругар, и пак тестовеживота не е скучен с малко акъл и ретро кола.
Моите пасваха идеално, дори централния отвор влизаше на главината с малко помощ от чука

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
е то тия фланци ти излязаха златни не ами платинени направо.... и сега ако тряя прайш нови.... що направо не си ги купи нови?
тук във варна 2 чисто нови фланеца до 20 мм дебелина от представителите на СПАРКО са 90 лв ако намериш и човек с отстъпка дето да пазари идват на 70
аз си купих и съм много доволен.... ако решиш мога да ти взема с отсъпка и на теб.....
тук във варна 2 чисто нови фланеца до 20 мм дебелина от представителите на СПАРКО са 90 лв ако намериш и човек с отстъпка дето да пазари идват на 70

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!