Натягане на Шпер
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- doctoragsxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
- Мечтае да кара: тенджера под налягане...
- Детайли за колата: Touringi
Re: Натягане на Шпер
Колегата вече не пребивава на територията на България (поне така си мислех преди да пусна темата). Искам да знам дали някой друг се занимава със същото, понеже нямам нито времето нито базата да извърша процедурата.

- Торук Макто
-
-
zoomer написа:1. Въпросния колега, даваше и фрикциониа на пясък за да го направят грапав.
Това вече е едно от най-блестящите афтермаркет инженерни решения...

Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"
Къде ги има тия афтермакет дискове?SpUd3r написа:като няма оригинални... афтърмаркет
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
Торук Макто написа:zoomer написа:1. Въпросния колега, даваше и фрикциониа на пясък за да го направят грапав.
Не виждам в какво е проблема, идеята на фрикциона е да е грапав. Виждам съм резултата от едър пясък върху алуминиева джата, мисля че може да се получи доста добър ефект и върху стомана.
Та в крайна сметка немога да разбера защо се заяждаш, ти сам каза че неможеш да намериш нови фрикционни дискове. Тогава каква е опцията? Ако имаш по-добра процедура за ревизиране (възстановяване) на шпер, моля сподели я.
Аз лично нямам възмоност да давам по 500лв за боклуците на колегите от форума.
А и не виждам как може да изказваш мнение при условие че не си карал така ревизиран шпер...
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
SpUd3r написа:zoomer написа:...
малко прасе ли е било твоето?
Иначе е най-добре направо да смените фрикционите, не знам какво точно им подлагате иначе. Моят диф много изпускаше, но като сложих новите фрикциони и заспа, но веднъж изпусна за малко![]()
малко от дрифтингаalex_matrix написа:1.5 way ZF
70-80% lock 30 градуса acceleration ramp
колкото повече дискове имате толкова по-малко е износването и натоварването им :wink:
от пружинните шайби остава една, другата се маха
едната която остава помага да не трака шпера и омекотяват ударите които се получават в него
в момента в който се върне газта дифа става почти като отворен това помага да няма излишни камшици /такива които не сте предизвикали нарочно и типични за заварени или диференциали със заключване над 50%/ и контрола е на много по-високо ниво - схемата работи и на 200коня и на 400... :wink:
eто много важно четиво за всеки
специално за бмв
http://www.metricmechanic.com/pdfs/metr ... ooklet.pdf
1clutchpack per side + 45° ramp angle = 22% lock ratio
1clutchpack per side + 30° ramp angle = 39% lock ratio
2clutchpack per side + 45° ramp angle = 45% lock ratio
2clutchpack per side + 30° ramp angle = 77% lock ratio
обща информация и принцип
http://www.ppi-ats.com/LSD/LSD_basics.html
Да дифа беше малко прасе, сега вече съм с голямо което е много изпуснало.
Може ли линк към цялата тема от дрифтинг-а
И в крайна сметка тези "афтър маркет" фрикциони от къде могат да се намерят, или ако има някой в бг който ги прави, можеш ли да кажеш кой.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Не искам да правя реклама, не съм ползвал услугите на колегата, но ми беше споменавал, че може да помогне за направата на нови фрикциони. Дали той ги прави или някой негов човек, дали е задоволитен резултата не мога да кажа.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=6848
memberlist.php?mode=viewprofile&u=6848
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Торук Макто
-
-
zoomer написа:Торук Макто написа:zoomer написа:1. Въпросния колега, даваше и фрикциониа на пясък за да го направят грапав.
Не виждам в какво е проблема, идеята на фрикциона е да е грапав. Виждам съм резултата от едър пясък върху алуминиева джата, мисля че може да се получи доста добър ефект и върху стомана.
Та в крайна сметка немога да разбера защо се заяждаш, ти сам каза че неможеш да намериш нови фрикционни дискове. Тогава каква е опцията? Ако имаш по-добра процедура за ревизиране (възстановяване) на шпер, моля сподели я.
Аз лично нямам възмоност да давам по 500лв за боклуците на колегите от форума.
А и не виждам как може да изказваш мнение при условие че не си карал така ревизиран шпер...
Аве, колега, ти сериозно ли си мислиш, че с песъкоструй може да се 'реставрират' фрикционни дискове?

Заеби го халумина, по тая логика сложи халуминиев фрикционен диск.
Оставяме настрана фактът, че фрикционните дискове на всичкото отгоре са и закалени. И кво правиш като ги удариш с песъкоструя - еваваш им мамата.
Ама по некой път пишете хептен без да мислите, а после некой се бил заяждал.

Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Имам нови фрикционни дискове за голямото гуде..., но не винаги след тяхната подмяна може де се възтанови на 100% дифа. Трябва да се проверят и пружинните пластини, защото не е изключено да са поомекнали. На моя правих нови и за сега дифа е повече от добре.
Последна промяна Борис_Малинов на 04 Ное 2011, 20:10, променена общо 1 път

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Торук Макто
-
-
БМВ или афтермаркет?
Имаш ЛС.
Имаш ЛС.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
...булгаристан-таун са.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Торук Макто
-
-

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
голям зор за тия дискове.и преди бях питал ма никой не пожела.мога да намеря ама трябва да ги пращам от Норвегия за БГ и работата ше е малко на доверие
Инак Дилян Пенчев ги пробва и каза,че нема лабаво 

- Торук Макто
-
-
БМВ ли са или афтермаркет тия от Норвегия?
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
афтърмаркет,но са щатски.Обаче аз съм в Норвегия и ако ги поръчам в БГ няма кой да ги разпраща.Ако имаш някой авер в САЩ може да ти ги поръча щот няма доставка до БГ.Мога и сайт да кажа,нямам ко да крия 

- Торук Макто
-
-
Аз на насран тюнинг от Юнайтед Стейтс съм се нагледал, sorry.
Интересуват ме само БМВ-ейски фрикционни дискове.
Нищо лично, ся да не кажеш че се заяждам, но може и да се окаже вярно твърдението, че може да се поръчат оригинални БМВ-йски, като имам повече инфо ще драсна.
Интересуват ме само БМВ-ейски фрикционни дискове.
Нищо лично, ся да не кажеш че се заяждам, но може и да се окаже вярно твърдението, че може да се поръчат оригинални БМВ-йски, като имам повече инфо ще драсна.