Газов Инжекцион на 318is или 320i... e30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
65 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Re: Газов Инжекцион на 318is или 320i... e30
а любовта към марката и фенщината? 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
bigmurzi написа:а любовта към марката и фенщината?
Е аз никога няма се разделя с марката БМВ, просто казвам че звука не е всичко, а и човека щом газ ще му слага едва ли ще го влече толко звука, даже беше писал че му трябва да си върши работата

- tubisa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м3 на газ
- Мечтае да кара: много махагон с задно
Моят разход с м43 16-ка на газ е 12-13 градско газ.Пичага ако ти се кара икономична -корса 1.5 дизел.BMW-то е разход и мания 

Продавам си компакта http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- speeder_bobi
- Потребител
-
- Кара: e30
Аз само да попитам.. от кога БМВ-то стана "работна" кола?
, за тази цел се използват каруци. Не случайно фирмите ползват пикапи за служебни коли.

- pacoigra4a
- Потребител
-
здравейте,искам да попитам някои слагал ли е на БМВ320 ГИ-ТОМАSETTO? Един приятел ми препоръча един "маистор"-той ми вика няма проблем,ще стане за 1250лв.томаsetto италианска,каза че имало по скъпа БРЦ ,но нямало смисъл да се набутвам,а с томаsetto ще върви като самолет. Скоро правих едно такова БМВ,стана много добре идеално е,аз не разбирам нищо от ГИ не съм се интересувал,за това исках някои познат да ми препоръча някой "майстор" и реших да се доверя
.сложи я той и на ниските обороти взе да гасне колата,той вика на колата и има нещо взема въздух от някъде за това е така,а на бензин никога не е гаснела. Имаше наистина пукнат маншон,незнам то4но как се казва,смених го,същата работа,само като завъртя волана и гасне. Ходих два три пъти при него,тутка се,чуди се,пак вика взема въздух от някъде,ходих на дигностики, маистори, всеки вика колата е перфектна.През това време както ми сложи ГИ ,колата на два три пъти като искам да запаля въртя ключа не пали, на втория път пали,а я имам от 5 години никога не се е случвало. Ходих на две три места да питам други маистори,те ми се смяха,викаха че няма да я направи никога с този латвийски компютър и т.н.пак ходих,вика трябва да я направя като е на ниски обороти да превключва на бензин,така ли трябва да е?аз му викам че трябва да я оправи! закарах я пак, накрая вика ако трябва ще сложа БРЦ за моя сметка ама ще я направя. Обади ми се,че е готова,сложил по дълги стуцери и по къси маркучи и стана,наистина мисля че е ОК,но много вибрира чува се като трактор,тои вика така е като е евтина...
Питам ще имам ли проблеми с това томаsetto?сгреших ли с тази ГИ
цената добра ли е?
Защо колата на няколко пъти не запали след като ми сложи газта
и правилно ли е дето ми вика,че трябвало да я остави на ниските убороти да преминава на бензин да не гаснела?
трябва ли да се чува да брамчи почти като трактор като е спряла колата?

Питам ще имам ли проблеми с това томаsetto?сгреших ли с тази ГИ
цената добра ли е?
Защо колата на няколко пъти не запали след като ми сложи газта
и правилно ли е дето ми вика,че трябвало да я остави на ниските убороти да преминава на бензин да не гаснела?
трябва ли да се чува да брамчи почти като трактор като е спряла колата?
Колега това че редуктора ти е томасето не значи че газоватат ти е томасето...Много повече зависи какъв компютър управлява системата и какви са възможностите на софтуера...А това че трябва да минава на бензин на ниски обороти е пълен смях

- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
VaLy0 написа:bigmurzi написа:а любовта към марката и фенщината?
Е аз никога няма се разделя с марката БМВ, просто казвам че звука не е всичко, а и човека щом газ ще му слага едва ли ще го влече толко звука, даже беше писал че му трябва да си върши работата
Ще се радвам да ми обясниш кво е общото с газовата и звука?Щото аз съм с м50 в момента с доста стабилна генерация и съм с газ инжекция и някак не мога да хвана логиката?Караш БМВ-значи задължително тряа да е на бензин?
А до колегата с темата колега 11-12 градско си гори 318ис може и на 10-11 да го бутнеш,но не мисля че тва е голям разход съдейки по осталаните марки горящи по 12-14 газ и вървящи като 316 с 4 човека и багаж вътре..
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
toranaga написа:...
Колко мъка има по тая земя... егати мисленето. Ти усещаш ли се кви глупости пишеш? Значи като си купиш е30-ка за 1000-2000лв ще е супер пазената и читавата... кола на 20+ години на тая цена и тая мъка, която вижда всяко bmw през живота си особено тройките, газта ли е съсипия? Те вече нови коли от завода излизат с газ а ти тука ми говориш, че щели да се съсипят старите барачки ако се сложи бутилка...

Голфовете и хондите качели само нови части виждат и никва газ/метан..? Даже дизеловите голфове много хора ги карат на олио...
Не си свързах както трябва изреченията щото се изнервих на тия глупости, които написа. Може ли такова мислене, както и много "истински фенове" на марката, като теб си мислят, че като са се качили в bmw и са богове, че е смешно колата да ти е на газ щото е БЕЕЕМВЕЕЕ ама тва, че е на възрастта на дядо ти не е важно. Значи аз сега не трябва да слагам газ на мойта за да не я съсипя, така ли?

Газта не съсипва двигателя така, както си мислят много хора. Естествено, ако двигателя ти е перфектен без никакви забележки, тогава наистина няма смисъл от газ ама за тия стари bmw-та, да ги оставиш напразно да ти бъркат в джоба, няма смисъл.
Последна промяна kokala на 28 Ное 2012, 4:32, променена общо 2 пъти

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
kokala написа:Газта не съсипва двигателя така, както си мислят много хора.

Сега ти пишеш глупости.

- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Оказва някакво влияние но не е чак такова, каквото го описва колегата. Ако я караш постоянно на газ е лошо ама ако си минаваш по 10-20км на 100 на бензин, няма проблеми. И пак казвам, ако двигателя ти е перфектен без забележки, тогава е глупаво да слагаш газ ама рядко ще се срещне точно кола на тия години с безупречен двигател и то точно bmw, марката, която вижда най-много мъка...
Пазите ги от газ и метан ама иначе по паркинги и светофари ги ръчкате като за последно.... малко хора наистина си пазят старите баварки, много малко, иначе в форума и на приказки на всеки колата е много добра и много добре гледана/пазена...
Не съм тръгнал да споря за нищо и с никой за това няма да пиша повече по темата, чел съм доста за тая газ, защото всеки твърди различни неща и за това изявих мнение.
Има хора, чули от други и те почват да повтарят като папагали без да са сигурни, "стадото квичи и той квичи" ама защо и той не знае. За това много народ си мисли, че газта е фатална ама не е точно така. За тия стари коли си е облекчение.
Пазите ги от газ и метан ама иначе по паркинги и светофари ги ръчкате като за последно.... малко хора наистина си пазят старите баварки, много малко, иначе в форума и на приказки на всеки колата е много добра и много добре гледана/пазена...
Не съм тръгнал да споря за нищо и с никой за това няма да пиша повече по темата, чел съм доста за тая газ, защото всеки твърди различни неща и за това изявих мнение.
Има хора, чули от други и те почват да повтарят като папагали без да са сигурни, "стадото квичи и той квичи" ама защо и той не знае. За това много народ си мисли, че газта е фатална ама не е точно така. За тия стари коли си е облекчение.

- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
ей пак изровихте две годишна тема
,че и колегата kokala нахрани човек за нещо,което е писал преди 2 години.А относно газта и аз съм чел доста и мога да кажа ,че това което казваш,че не е много вредна важи в пълна сила за газ,която ползваш извън границите на България
Всичката газ в България е леща.

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
По старите колеги ще се сетят за едно положение в БГ , когато се раздаваха талони за гориво и се налагаше да си караме жигулките и фиатите с корусилин /разредител/ с поред мен просто е грехота да се кара в момента на друго освен на газ/метан на сегашните цени на горивата особено като се има предвид качеството им.
П.п. всички си обичаме колите , но по голямата част от хората си ползват автомобилите за нормално каране и за придвижване от т.А до т.Б и цената е от значение / км/лев, застраховки,винетки, данъци, и др./ и са малко хората които могат да си позволят на личната си кола да минат пробег от 200 000 - 300 000км , а на повечето от нас колите които сме купили са вече на по толкова км.
Лека му пръст на баща ми е имал щастието да си купи нов полски фиат Р125 /1976г. и за около 30г. общите му км. преди да иде за скраб бяха 191/9 000км . ------ ЛИЧНО МНЕНИЕ и сегашната ми кола е с ГИ и съм доволен движи си както трябва
П.п. всички си обичаме колите , но по голямата част от хората си ползват автомобилите за нормално каране и за придвижване от т.А до т.Б и цената е от значение / км/лев, застраховки,винетки, данъци, и др./ и са малко хората които могат да си позволят на личната си кола да минат пробег от 200 000 - 300 000км , а на повечето от нас колите които сме купили са вече на по толкова км.
Лека му пръст на баща ми е имал щастието да си купи нов полски фиат Р125 /1976г. и за около 30г. общите му км. преди да иде за скраб бяха 191/9 000км . ------ ЛИЧНО МНЕНИЕ и сегашната ми кола е с ГИ и съм доволен движи си както трябва

- walchoos
- Потребител
-
- Кара: олд скуул карс
- Мечтае да кара: някви 3-ки
Какво лошо има колата ти да гори вместо 11/100 бензин 11/100 газ ?? Щял да развали колата ... Моля ви се колеги все пак колата е за да ти върши работа. Ако сте толкова зарибени "Маняци" ходете карайте на писта, ставайте пилоти и градете кариери ... Всеки има право на избор човека ви пита нещо конкретно значи вече си е решил. Какво му давате акъл с това да не слагал газ и нз си кво ... С-класи на газ има ... 

- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
walchoos написа:Какво лошо има колата ти да гори вместо 11/100 бензин 11/100 газ ?? Щял да развали колата ... Моля ви се колеги все пак колата е за да ти върши работа. Ако сте толкова зарибени "Маняци" ходете карайте на писта, ставайте пилоти и градете кариери ... Всеки има право на избор човека ви пита нещо конкретно значи вече си е решил. Какво му давате акъл с това да не слагал газ и нз си кво ... С-класи на газ има ...
така е !! съгласен на 101% и аз иам тука 1 кола само на 500 000 км на газ е минала милата и още върви като от преди 5 години че и 1 година платфрома е дърпало хайванчето и само му се налива масло вода(антифриз) ГАЗ и чат пат се сменя мембрани на изпарител... или едно рено19 е в пъти по здраво от едно бмв?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Много отдавна свършиха темите "газ vs бензин". Хората се кротнаха и всеки кара, кой на квот си иска. Кво се оправдавате, че карате на газ?! По-добре от бензина не е и точка! Айде у архива...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
65 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5