Излъгаха ли ме ? или аз не разбирам ?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Излъгаха ли ме ? или аз не разбирам ?
Колекторите и двата стават от М52 във всичките му варианти на М50. От М50 на М52 не става. Това е върха на тъпотията, която инженерите от БМВ са измислили. Както сони беше писал в една друга тема М52 е най-удушения двигател, защото независимо от ходовия обем, диаметъра на тръбите е един и същ.
- alex_matrix
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа:Колекторите и двата стават от М52 във всичките му варианти на М50. От М50 на М52 не става. Това е върха на тъпотията, която инженерите от БМВ са измислили. Както сони беше писал в една друга тема М52 е най-удушения двигател, защото независимо от ходовия обем, диаметъра на тръбите е един и същ.
мотора хич не е удушен, дебита на м52 колектор е достатъчен за доста повече коне и кубатура, но с тези тесни рънъри е постигната много приятна и функционална характеристика на 6 цилиндровите двигатели, която правят м52ките страхотни за каране - а именно въртящ момент в огромен диапазаон от обороти...това че Сони е казал нещо не прави автоматично 20-30 годишно развитие на 6 цил двигатели от Мюнхен на пух и прах - мислете и четете малко преди да слушате и говорите
Monster Energy Drift Athlete
2014 King of Europe Street Legal Champion
2013 King of Europe Street Legal Champion
http://www.facebook.com/alexmatrix

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Да, ясно за какво фенчетата рейсъри си портват колекторите и главите. За да нямат толкова въртящ момент и да чуват "гласа" на шестака.
Наистина дългите и тесни рънъри създават повече торк от по-ниските обороти, но като ряз от място не ми ги хвали. За справка- М42 на е30 и М42 на е36. На е36 с дългия интейк го дават с по-голям въртящ момент, но на старт е мъртвец. Наистина от 5000 оборота нагоре късия интейк на М42 е36 е по-добър от постоянния на е30.

- Myxa-TePoPuCT
- младши ентусиаст
-
16-ките ги слагам когато истъркам 14-ките и докато събера кинти за нови 14-ки. понеже не съм маняк като вас, да търкам 16-ки и да си купувам пак 16-ки. Относно гаража с АГУ, там е чешмата на която си мия ръцете.
на блока на маторя пише Ф84, явно е повече от 2.0, щото на 5-та още върви настрани, явно 3.45 и идва къс.
на блока на маторя пише Ф84, явно е повече от 2.0, щото на 5-та още върви настрани, явно 3.45 и идва къс.
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
Myxa-TePoPuCT написа:на блока на маторя пише Ф84, явно е повече от 2.0, щото на 5-та още върви настрани, явно 3.45 и идва къс.
Изхвърляш се малко

- alex_matrix
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа:Да, ясно за какво фенчетата рейсъри си портват колекторите и главите. За да нямат толкова въртящ момент и да чуват "гласа" на шестака.Наистина дългите и тесни рънъри създават повече торк от по-ниските обороти, но като ряз от място не ми ги хвали. За справка- М42 на е30 и М42 на е36. На е36 с дългия интейк го дават с по-голям въртящ момент, но на старт е мъртвец. Наистина от 5000 оборота нагоре късия интейк на М42 е36 е по-добър от постоянния на е30.
полиране, портване в повечето случаи се прави наистина от "фенчета рейсъри" без идея какво ще се случи а такива неща като скорост, динамика на флуиди и газове в псевдо тунинг гаражчета не води до нищо по добро - без цялостна идея и реализация едното портване нищо не прави
сравнението ти с някакви ИСки е абсолютно неправилно, първо защото тесните колектори на м52 са по-къси и второ са с различна дължина сами по себе си именно за по добро резонансно пълнене

Monster Energy Drift Athlete

- BMWPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: колко да кара
- Мечтае да кара: Е34-540
- Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е
Вие всичките сте се изпаткали мисля аз 

<<<DRIVE BMW ONLY>>>
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
likesake написа:МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:Myxa-TePoPuCT написа:на блока на маторя пише Ф84, явно е повече от 2.0, щото на 5-та още върви настрани, явно 3.45 и идва къс.
Изхвърляш се малкопризнай
искаш ли да се басираме за поедно пиво че ще завърти и на четвърта?
Ти ли ще ми покажеш?

- Egoist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kolite da se 4upqt
- Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
- Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)
alex_matrix написа:ивчо3 написа:Да, ясно за какво фенчетата рейсъри си портват колекторите и главите. За да нямат толкова въртящ момент и да чуват "гласа" на шестака.Наистина дългите и тесни рънъри създават повече торк от по-ниските обороти, но като ряз от място не ми ги хвали. За справка- М42 на е30 и М42 на е36. На е36 с дългия интейк го дават с по-голям въртящ момент, но на старт е мъртвец. Наистина от 5000 оборота нагоре късия интейк на М42 е36 е по-добър от постоянния на е30.
полиране, портване в повечето случаи се прави наистина от "фенчета рейсъри" без идея какво ще се случи а такива неща като скорост, динамика на флуиди и газове в псевдо тунинг гаражчета не води до нищо по добро - без цялостна идея и реализация едното портване нищо не прави
сравнението ти с някакви ИСки е абсолютно неправилно, първо защото тесните колектори на м52 са по-къси и второ са с различна дължина сами по себе си именно за по добро резонансно пълнене- сравнение с М42 мотор е абсолютно неправилно!!!
обясни ми ако може малко по подробно тъи като един познат маистор има голяма мания да портва и полира и ми е интересно може и на лс да не тормозим на човека темата сори за офа

всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад 

- BMWPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: колко да кара
- Мечтае да кара: Е34-540
- Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е
ако завърти на 5та ша черпа целия форум тука 5-6 човека дет сте
Иначе сте се изпаткали всичките де

Иначе сте се изпаткали всичките де

<<<DRIVE BMW ONLY>>>
- drift_streets
-
-
- Кара: Кольо
- Мечтае да кара: Параход с шпер
- Детайли за колата: ///М паркети
BMWPower написа:ако завърти на 5та ша черпа целия форум тука 5-6 човека дет сте![]()
Кога и каде ще се извърши това

- devastator
- младши ентусиаст
-
аз ти видях газчицата,не са прави на отровител!
скрил си испаритела под кората на волана и си отклонил трабите за радиаторчето на парното за да го отопляваш.А пак испарената газ си я прекарал до помпата на съединитела,за да не се вижда и си я ждръцнал под смукателния колектор.
Колегата Ленцо е прав :вие сте ебани кучета газаджийчета и само съсипвате,не сте креативници като нас маняците!Гнусни Москвичкаджийски газаджий елате в четвъртък при маняците с БМВ-тата да си сверите часовника със силните копелета!Със тази газ АГУ до никъде нема да стигнете нещастници!
скрил си испаритела под кората на волана и си отклонил трабите за радиаторчето на парното за да го отопляваш.А пак испарената газ си я прекарал до помпата на съединитела,за да не се вижда и си я ждръцнал под смукателния колектор.
Колегата Ленцо е прав :вие сте ебани кучета газаджийчета и само съсипвате,не сте креативници като нас маняците!Гнусни Москвичкаджийски газаджий елате в четвъртък при маняците с БМВ-тата да си сверите часовника със силните копелета!Със тази газ АГУ до никъде нема да стигнете нещастници!
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4