Излъгаха ли ме ? или аз не разбирам ?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Излъгаха ли ме ? или аз не разбирам ?

Мнение от ивчо3 » 25 Май 2009, 14:49

Колекторите и двата стават от М52 във всичките му варианти на М50. От М50 на М52 не става. Това е върха на тъпотията, която инженерите от БМВ са измислили. Както сони беше писал в една друга тема М52 е най-удушения двигател, защото независимо от ходовия обем, диаметъра на тръбите е един и същ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alex_matrix » 25 Май 2009, 16:26

ивчо3 написа:Колекторите и двата стават от М52 във всичките му варианти на М50. От М50 на М52 не става. Това е върха на тъпотията, която инженерите от БМВ са измислили. Както сони беше писал в една друга тема М52 е най-удушения двигател, защото независимо от ходовия обем, диаметъра на тръбите е един и същ.

мотора хич не е удушен, дебита на м52 колектор е достатъчен за доста повече коне и кубатура, но с тези тесни рънъри е постигната много приятна и функционална характеристика на 6 цилиндровите двигатели, която правят м52ките страхотни за каране - а именно въртящ момент в огромен диапазаон от обороти...това че Сони е казал нещо не прави автоматично 20-30 годишно развитие на 6 цил двигатели от Мюнхен на пух и прах - мислете и четете малко преди да слушате и говорите
Monster Energy Drift Athlete
2014 King of Europe Street Legal Champion
2013 King of Europe Street Legal Champion

http://www.facebook.com/alexmatrix

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 25 Май 2009, 16:52

Да, ясно за какво фенчетата рейсъри си портват колекторите и главите. За да нямат толкова въртящ момент и да чуват "гласа" на шестака. :mhihi: Наистина дългите и тесни рънъри създават повече торк от по-ниските обороти, но като ряз от място не ми ги хвали. За справка- М42 на е30 и М42 на е36. На е36 с дългия интейк го дават с по-голям въртящ момент, но на старт е мъртвец. Наистина от 5000 оборота нагоре късия интейк на М42 е36 е по-добър от постоянния на е30.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Myxa-TePoPuCT » 25 Май 2009, 18:56

16-ките ги слагам когато истъркам 14-ките и докато събера кинти за нови 14-ки. понеже не съм маняк като вас, да търкам 16-ки и да си купувам пак 16-ки. Относно гаража с АГУ, там е чешмата на която си мия ръцете.

на блока на маторя пише Ф84, явно е повече от 2.0, щото на 5-та още върви настрани, явно 3.45 и идва къс.

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 25 Май 2009, 19:24

Myxa-TePoPuCT написа:на блока на маторя пише Ф84, явно е повече от 2.0, щото на 5-та още върви настрани, явно 3.45 и идва къс.

Изхвърляш се малко ;) признай
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alex_matrix » 25 Май 2009, 20:21

ивчо3 написа:Да, ясно за какво фенчетата рейсъри си портват колекторите и главите. За да нямат толкова въртящ момент и да чуват "гласа" на шестака. :mhihi: Наистина дългите и тесни рънъри създават повече торк от по-ниските обороти, но като ряз от място не ми ги хвали. За справка- М42 на е30 и М42 на е36. На е36 с дългия интейк го дават с по-голям въртящ момент, но на старт е мъртвец. Наистина от 5000 оборота нагоре късия интейк на М42 е36 е по-добър от постоянния на е30.

полиране, портване в повечето случаи се прави наистина от "фенчета рейсъри" без идея какво ще се случи а такива неща като скорост, динамика на флуиди и газове в псевдо тунинг гаражчета не води до нищо по добро - без цялостна идея и реализация едното портване нищо не прави

сравнението ти с някакви ИСки е абсолютно неправилно, първо защото тесните колектори на м52 са по-къси и второ са с различна дължина сами по себе си именно за по добро резонансно пълнене :winky: - сравнение с М42 мотор е абсолютно неправилно!!! :winky:
Monster Energy Drift Athlete
2014 King of Europe Street Legal Champion
2013 King of Europe Street Legal Champion

http://www.facebook.com/alexmatrix

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: колко да кара
Мечтае да кара: Е34-540
Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

Мнение от BMWPower » 25 Май 2009, 20:33

Вие всичките сте се изпаткали мисля аз :D
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 25 Май 2009, 20:43

МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:
Myxa-TePoPuCT написа:на блока на маторя пише Ф84, явно е повече от 2.0, щото на 5-та още върви настрани, явно 3.45 и идва къс.

искаш ли да се басираме за поедно пиво че ще завърти и на четвърта?

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 25 Май 2009, 21:02

likesake написа:
МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:

искаш ли да се басираме за поедно пиво че ще завърти и на четвърта?

Ти ли ще ми покажеш?Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 25 Май 2009, 21:04

собственика - той си я знае кукличката :D

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 25 Май 2009, 21:38

кой карал...кой не карал...кой майстор.....кой инженер....все тая момчета никой не ви го признава :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kolite da se 4upqt
Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)

Мнение от Egoist » 25 Май 2009, 22:56

alex_matrix написа:
ивчо3 написа:Да, ясно за какво фенчетата рейсъри си портват колекторите и главите. За да нямат толкова въртящ момент и да чуват "гласа" на шестака. :mhihi: Наистина дългите и тесни рънъри създават повече торк от по-ниските обороти, но като ряз от място не ми ги хвали. За справка- М42 на е30 и М42 на е36. На е36 с дългия интейк го дават с по-голям въртящ момент, но на старт е мъртвец. Наистина от 5000 оборота нагоре късия интейк на М42 е36 е по-добър от постоянния на е30.

полиране, портване в повечето случаи се прави наистина от "фенчета рейсъри" без идея какво ще се случи а такива неща като скорост, динамика на флуиди и газове в псевдо тунинг гаражчета не води до нищо по добро - без цялостна идея и реализация едното портване нищо не прави

сравнението ти с някакви ИСки е абсолютно неправилно, първо защото тесните колектори на м52 са по-къси и второ са с различна дължина сами по себе си именно за по добро резонансно пълнене :winky: - сравнение с М42 мотор е абсолютно неправилно!!! :winky:

обясни ми ако може малко по подробно тъи като един познат маистор има голяма мания да портва и полира и ми е интересно може и на лс да не тормозим на човека темата сори за офа :D
всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: колко да кара
Мечтае да кара: Е34-540
Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

Мнение от BMWPower » 25 Май 2009, 23:00

ако завърти на 5та ша черпа целия форум тука 5-6 човека дет сте :D
Иначе сте се изпаткали всичките де :D
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 25 Май 2009, 23:08

BMWPower написа:ако завърти на 5та ша черпа целия форум тука 5-6 човека дет сте :D

Кога и каде ще се извърши това :mhihi: :have one:
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devastator » 25 Май 2009, 23:11

аз ти видях газчицата,не са прави на отровител!
скрил си испаритела под кората на волана и си отклонил трабите за радиаторчето на парното за да го отопляваш.А пак испарената газ си я прекарал до помпата на съединитела,за да не се вижда и си я ждръцнал под смукателния колектор.

Колегата Ленцо е прав :вие сте ебани кучета газаджийчета и само съсипвате,не сте креативници като нас маняците!Гнусни Москвичкаджийски газаджий елате в четвъртък при маняците с БМВ-тата да си сверите часовника със силните копелета!Със тази газ АГУ до никъде нема да стигнете нещастници!
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!

ПредишнаСледваща

Назад към E30