прекъсва бензинова помпа

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 07 Фев 2009, 22:41

Такааа ,,намерихме проблема и го разрешихме.Оказа се едното от релетата на бензиновата помпа :) .Колегата haho подсказа,че са 3,в нашия случай се оказаха 2 и бяха на различно от описаното място,но лесно ги открихме :mhihi: релетата се намират отлявата страна на коша,закачени на стойка в черна кутийка тоно до разширителния съд и дебиломера .

Изображение

Средното гнездо е празно ,защото когато някога колата е имала газ от това реле се е прекъсвала бенз.помпа.След демонтирането на АГУ-то са махнали и релето.Кой знае каква мизерия е правена по инсталацията ,но колата мноого време си е работила замо с 2-те релета без проблем на бензин и решихме да не задълбаваме засега в нещата.Със стрелката е посочено проблемното реле(това е новото),което е двуполюсно и беше окислило предоволно..Сменихме за всеки случай и другото и общата им стойност е 10,40лв. от ауто-плюс.Та така,сега колата бръмчи на пушка и да се надявам ,че ще е за дълго...Дано темата бъде полезна за някого в бъдеще :winky:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от moncho_bg » 07 Фев 2009, 22:52

Първо и аз да благодаря на отзовалите се колеги!
Проблема беше в реленцата.Добре,че "haho" ни ориентира за бройката им.Не беше трудно да ги намерим.
/при мен обаче релетата са две(може би заради последната намеса на газаджии-да я изкорубат ).и се намират до дебиломера/
И както предположихте(и в останалите дватрийсе теми по въпроса)проблем се оказаха те.Сменихме ги барабар с всички бушони и работата заспа.
Га дам ряз, прайм чиртъ.
Га сложим шпер, ш' прайм две чирти.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 07 Фев 2009, 23:40

Радвам се че съм бил полезен , и м/у другото и аз съм срещал две релета , а не три но на друг модел двг-та ;) :arrow:

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 08 Фев 2009, 10:46

и накрая какво излезна,смени реле за да не смениш мотор :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: Е30 М3 EVO 3 , E82 G Power

Мнение от skalata » 08 Фев 2009, 16:51

имах същия проблем от релето е залепват много смених го и воиля готово от това е приятел много се мъчех и аз
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 //M42 power е39 525 tds Touring

Мнение от SammY » 08 Фев 2009, 18:13

Евала :D :D макар не сам пуснал аз темата и аз искам да благодаря за решението на дерта 4е и при мен го има..... :bchug: :bchug:
спира да вали и ска4ам да вида моите релета... :D :D
п.п приятно окислили.... след по4истването мотора запя друга песен
и пали от раз.... още 1 път ЕВАЛА колеги :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SammY » 08 Фев 2009, 22:44

след извесно време проблема пак се появи... утре ще ходя за нови релета и ако пак не стане :banghead: :banghead:
п.п мисля 4е ще се оправи щото след по4истването покара 4ас два и старата песен на нов глас...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 08 Фев 2009, 23:41

SammY написа:след извесно време проблема пак се появи... утре ще ходя за нови релета и ако пак не стане :banghead: :banghead:
п.п мисля 4е ще се оправи щото след по4истването покара 4ас два и старата песен на нов глас...

Колега,един път заминало си реле(на каквото и да било) няма оправия...От личен опит ти го казвам ,щото и аз съм закърпвал така положението,ама ВИНАГИ е временно :) .Ходи купувай едно реле-6лв.струва (БОШ) и не се мъчи повече :D
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от moncho_bg » 09 Фев 2009, 10:36

5.70,баце,е едното дет' ми се беше преебало.Другото е 4.70,а трето аз поне нямам.Обаче си купи читави, щот' ментета бош(по 2лв.) не карат дълго.
Успех
Га дам ряз, прайм чиртъ.
Га сложим шпер, ш' прайм две чирти.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SammY » 09 Фев 2009, 16:31

И при мен се оказа тва дето е посо4ено на снимката зех бош оба4е втора рака от 1 магазин, никаде в Карлово няма нови такива релета....
не могат и да поръ4ат... абе смях в залата, а и мойто беше Сименс :shock:
явно сменяно 4е др са бош .... за сега ще карам тай пък като пътувам към София ще взема ново...

Предишна

Назад към E30