ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

Мнение от 6estaka » 12 Апр 2014, 19:43

velin33 написа:Здравейте колеги днес докато чаках да ми дойдат частите си викам я да видя това парно що не работи / за последно работеше само на 4-та степен и то когато си иска / садих на мястото на м40-ката м42 и свалих главата за профилактика реших да видя дали не е от моторчето нещо свалям моторчето няма луфтове нищо пробвах го на акумулатора развихря се няма никакви проблеми и имам едно друго идеално слагам го него засега добре сетих се за прословутия скапан реостат смених го с друг и си викам я дай да го пробвам закачих акумулатора давам на контакт въртя на 1 2 3 4 - уй мисля си да не е от ключа нещо сменям конзолата връткам пак на всяка степен неще... Някакви идеи :dunno:

На едно от релетата в бушониерата може би не идва маса...при мен имаше такъв проблем след смяна на двигател
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 über alles
Мечтае да кара: ЦСЛ ръчка, е28/е12/е24 + с62
Детайли за колата: проект :p

Мнение от methaman » 16 Апр 2014, 0:37

Здравейте, моят въпрос е, когато се слага м50б20 в е30 лапите на двигателя от е36 ли се ползват в най-добрия случай? Благодаря преварително!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 16 Апр 2014, 7:32

methaman написа:Здравейте, моят въпрос е, когато се слага м50б20 в е30 лапите на двигателя от е36 ли се ползват в най-добрия случай? Благодаря преварително!

от е36
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 16 Апр 2014, 9:43

Колеги сложих ел.стъклата всичко ОК но работят само при отворена врата ??
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 16 Апр 2014, 14:09

дай им ток и на затворена :yes:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Потребител
Аватар

Мнение от BMWE30318 » 16 Апр 2014, 15:25

Резбите на главата - за захващане капака на клапаните ми са замацани и немога да си стегна капака за да не ми хвърля масло ..
Ще съм много благодарен за помоща .

Поздрави !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от p0wEr » 16 Апр 2014, 20:12

bigmurzi написа:дай им ток и на затворена :yes:

Е това е ясно въпроса е от къде да взема постоянен + за да ги подкарам да си харесам един кабел който има след контакт ток по него и да се прикача или има друга алтернатива ? :mhihi:
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320 e30 Cabrio
Мечтае да кара: E30 V8 4,4

Мнение от E30_Cabrio » 17 Апр 2014, 0:37

Има ли разлика между калниците и капака на кабрио и купе ?

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 17 Апр 2014, 1:19

То си има гнездо ,където се включват в голямата букса под волана,ама може и където си харесаш кабел де,само гледай да е по-дебел :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от p0wEr » 17 Апр 2014, 7:36

GEORGIEV написа:То си има гнездо ,където се включват в голямата букса под волана,ама може и където си харесаш кабел де,само гледай да е по-дебел :mhihi:

Там където е голямата букса нямам пин където трябва да се включи самата букса отзад е доста празна :mhihi: Мерси иначе за отговора да се надяваме че ще ги подкарам безпроблемно :yes:

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 17 Апр 2014, 11:32

E30_Cabrio написа:Има ли разлика между калниците и капака на кабрио и купе ?

калниците са по-дълги при прага. за капака не знам, но май не ..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 4-цилиндрово сешоарче

Мнение от S204 » 23 Апр 2014, 22:38

velin33 написа:Здравейте колеги днес докато чаках да ми дойдат частите си викам я да видя това парно що не работи / за последно работеше само на 4-та степен и то когато си иска / садих на мястото на м40-ката м42 и свалих главата за профилактика реших да видя дали не е от моторчето нещо свалям моторчето няма луфтове нищо пробвах го на акумулатора развихря се няма никакви проблеми и имам едно друго идеално слагам го него засега добре сетих се за прословутия скапан реостат смених го с друг и си викам я дай да го пробвам закачих акумулатора давам на контакт въртя на 1 2 3 4 - уй мисля си да не е от ключа нещо сменям конзолата връткам пак на всяка степен неще... Някакви идеи :dunno:

Провери си бушоните или крачетата на сменения реостат са крайно корозирали и не дават контакт На 4-та степен моторчето взима директен + от акумулатора (не минава през реостата). Не работи ли на 4 - нямаш захранване. Или маса. Релетата не играят в това танго. Врътката за вентилатора е силов шалтер. Успех! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 25 Апр 2014, 20:23

При тройния стоп,стоповете еднакви ли са и капаците с крушките,например на седанчето ми от друга разновидност на тройния стоп ,стават ли стоповете и капаците?
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 26 Апр 2014, 10:31

SPEED_GABROVO написа:При тройния стоп,стоповете еднакви ли са и капаците с крушките,например на седанчето ми от друга разновидност на тройния стоп ,стават ли стоповете и капаците?

Стоповете и капаците са еднакви на всички разновидности на тройния стоп ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 26 Апр 2014, 18:36

GEORGIEV написа:
SPEED_GABROVO написа:При тройния стоп,стоповете еднакви ли са и капаците с крушките,например на седанчето ми от друга разновидност на тройния стоп ,стават ли стоповете и капаците?

Стоповете и капаците са еднакви на всички разновидности на тройния стоп ;)

Така и предполагах,благодаря за отговора. :yes:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

ПредишнаСледваща

Назад към E30