ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=6&t=99727
петото мнение, осма точка
като цяло доста срещан и обсъждан проблем
петото мнение, осма точка

като цяло доста срещан и обсъждан проблем

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- e30coupe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Луда бабичка 1984г.
- Мечтае да кара: Бмв е30 м3 и Ford Mustang Shelby GT 500 1967г.
- Детайли за колата: Дърта жигачка с голямо сърце :Д
Здравейте, колеги имам следния проблем при е30 м20б20 купе двойния стоп.. незнам да ли има нужда от толкова голяма информация
та проблема е като пусна аварийните ми дава само десен мигач, трябва да дам и ляв мигач и така светят авариййните
от какво може да е това ?

Fuck new models cars ! I'm riding old school !
http://www.youtube.com/watch?v=nIDB7htM0Wg
Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“
Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“
e30coupe написа:Здравейте, колеги имам следния проблем при е30 м20б20 купе двойния стоп.. незнам да ли има нужда от толкова голяма информацията проблема е като пусна аварийните ми дава само десен мигач, трябва да дам и ляв мигач и така светят авариййните
Провери на копчето за аварийните на синьо-червен кабел дали имаш 12V на интервали като е натиснато. Ако да значи тоя кабел някъде е прекъснат. Тръгвайки от копчето трябва да направи байпас на ключа за мигачите, минавайки през 4 пин на букса C103(голяма, бяла, в ляво от волана, под кората, 30 пина) и да стигне до точка S211 от където се разпределя плюс към всички леви крушки.
Проблема ти е или в буксата или в самото копче най-вероятно.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- e30coupe
- кандидат ентусиаст
-
Мармот написа:e30coupe написа:Здравейте, колеги имам следния проблем при е30 м20б20 купе двойния стоп.. незнам да ли има нужда от толкова голяма информацията проблема е като пусна аварийните ми дава само десен мигач, трябва да дам и ляв мигач и така светят авариййните
Провери на копчето за аварийните на синьо-червен кабел дали имаш 12V на интервали като е натиснато. Ако да значи тоя кабел някъде е прекъснат. Тръгвайки от копчето трябва да направи байпас на ключа за мигачите, минавайки през 4 пин на букса C103(голяма, бяла, в ляво от волана, под кората, 30 пина) и да стигне до точка S211 от където се разпределя плюс към всички леви крушки.
Проблема ти е или в буксата или в самото копче най-вероятно.
Благодаря, колега

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Централното ми спря да работи,някой има ли идея ,как да си отворя капачката на резервоара,че съм почти в резервата
,тя и преди ми го е правила тоя номер,но се оправи,колите без централно как им се отварят капачките или те са с ключалка на вътрешната капачка?

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
SPEED_GABROVO написа:Централното ми спря да работи,някой има ли идея ,как да си отворя капачката на резервоара,че съм почти в резервата,тя и преди ми го е правила тоя номер,но се оправи,колите без централно как им се отварят капачките или те са с ключалка на вътрешната капачка?
Свали цялата стойка с машинката за централно...държи се на 3 кръстати рапиди или самата машинка за централно от стойката й...на две виннтчета с шестограмна глава 7мм

- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
SPEED_GABROVO написа:Централното ми спря да работи,някой има ли идея ,как да си отворя капачката на резервоара,че съм почти в резервата,тя и преди ми го е правила тоя номер,но се оправи,колите без централно как им се отварят капачките или те са с ключалка на вътрешната капачка?
И на мен миналата година ми се случи същото нещо, аз си я отворих без да махам нищо, хванах една тънка права отверка и избутах тва което заключва капачката от централното, то се вижда. При мен стана много лесно, пробвай.

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Специално за комбитата (предполагам подобна е схемата и при купе/седан) има по-културен начин от отверка, а имено отваряне на багажника и отваряне на дясната кора и оттам вече може да се отключи ръчно. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- e30coupe
- кандидат ентусиаст
-
Колеги от м40 радиатора става ли на м20б20 че моя издаде багажа пък и с отделно казанче е на м20б20 пък на м40 е нали в едно и да ли става на м20б20 ми е въпроса ? 

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
alpina-ma6inata написа:Специално за комбитата (предполагам подобна е схемата и при купе/седан) има по-културен начин от отверка, а имено отваряне на багажника и отваряне на дясната кора и оттам вече може да се отключи ръчно.
Точно така направих,моята е седан.Свалих капака на стопа,отместих кората и се показа машинката на капачката,бръкнах под машинката в посока към капачката и напипах едно лостче ,с което отключваш и заключваш капачката.Благодаря на отзовалите се колеги в темата.

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- tontoni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30-ка на 17-ки
- Мечтае да кара: на шефа колата
Колеги от 3-4дена наблюдавам ,че като карам нощно време и фаревете ми премигват заедно с таблото в синхрон все едно губи тоци някъде. Габаритът ми изгоря но се оказа ,че и новата крушка също не свети-тоест от инсталацията е нещо. Прегледах бушони всички са здрави. Възможно ли е да има проблем от кабелите на фаровете понеже нямат букса съм ги включил както боидат ,без да се съобразявам с "+" и "-" ? Някое реле или друго?
- kokala
- младши ентусиаст
-
Явор написа:дебели са само на 325и 324тд 318ис м3 320ис
А тук защо има разлика? Минимална е, но има. И двете са от 1.6/1.8. Тънката беше с барабан а дебелата с диск. Дали разликата се дължи на това? Каретата и полуоската на едната са по-дебели от на другата. Иначе си пасват точно на едно и също място.

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Здравейте. Наскоро ми се наложи да свалям арматурното табло. Преди демонтажа дневния километраж и функцията за сваляне/вдигане на ел.стъклата при изваден ключ и отворена шофьорска врата работиха. свърших си работата и го монтирах обратно, свързах голямата бяла букса и 2 малки с по 2 кабела от ляво и дясно. други нямам спомен да съм разкачал. и сега не ми работят въпросните 2 неща. айде за километража мога да приема съвпадение и да е отказал, но ел.стъклата при загасен мотор защо отказаха? 2-3 пъти огледах за нещо пропуснато. Бих се радвал на някакви предположения от ваша страна.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!

- kokala
- младши ентусиаст
-
И аз какво да направя?! Не ме интересува състоянието ти! Ако можеш отговаряй ако не, не пиши ненужни глупости!
Питам защо са различни, твой си е проблема, че съм задал тоолкова елементарен въпрос за твоето високо ниво и ти трябва да паднеш от толкова високо на толкова ниско, професоре. Не всички сме велики разбирачи, да знаем и разбираме от всичко. Нали за това е форума или май този форум не е такъв?!
Питам защо са различни, твой си е проблема, че съм задал тоолкова елементарен въпрос за твоето високо ниво и ти трябва да паднеш от толкова високо на толкова ниско, професоре. Не всички сме велики разбирачи, да знаем и разбираме от всичко. Нали за това е форума или май този форум не е такъв?!