ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30,е36,е36,е39
- Мечтае да кара: колело турбо
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Уважаеми ми колеги някой да знае какво е нужно като комплект (набор от части ) за присаждането на климатик в кола без ?
В.Стефанов написа: Уважаеми ми колеги някой да знае какво е нужно като комплект (набор от части ) за присаждането на климатик в кола без ?
- Кондензатор(радиатор).
- Електрическа перка с резистор за степените.
- Тръби.
- Компресор със съответната стойка за мотора и шайба за коляновия вал.
- Дехидратор с датчици за налягане(може и да е един сдвоен). Най-добре нов.
- Вътрешно тяло за парното от кола с климатик, заедно с маркучите за дренаж.
- Инсталация, за предпочитане не рязана, грамотно свалена.
- Крепежи за всички изброени компоненти.
- Бутони за включване на компресора и вътрешна циркулация.
- Релета.
- Предпазители.
И преди всичко това да се монтира, разглобяване на вътрешното тяло стабилно почистване, почистване на изпаритела, почистване на радиатора, смазване на движещи компоненти. Проверка на жилата и клапите за правилно функциониране. Смяна на дунапренените уплътнения с нови. Смяна на всички О-пръстени с нови. Обслужване на компресора минимум с нова семеринга, ако е необходимо и лагери и по-сериозен ремонт. Проверка на бутоните за правилно функциониране, проверка на моторчетата, които движат клапите за рециркулация, разглобяване измиване на 20+ годишната смазка и смазване с нова. Мотора, който вкарва въздух почти сигурно също е за ремонт. Нови втулки и четки.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
е30 м20б20 троен стоп с газ. Гръмна газта и ми гръмна дебитомера, но проблема е, че с него ми гръмна и една Г-образна тръба между стъпковото моторче и интейка. Самата метална тръба се отлепи от интейка и сега си излиза както си иска. Как се оправя ? Някаква гарнитура ли се слага или да е мъча с поксипол/бизон ? Благодаря
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- nnikolov89
- Потребител
-
pycuafcb написа:е30 м20б20 троен стоп с газ. Гръмна газта и ми гръмна дебитомера, но проблема е, че с него ми гръмна и една Г-образна тръба между стъпковото моторче и интейка. Самата метална тръба се отлепи от интейка и сега си излиза както си иска. Как се оправя ? Някаква гарнитура ли се слага или да е мъча с поксипол/бизон ? Благодаря
Най-добре тел, ако няма - заварка,ако няма и нов "интейк" ще свърши работа.
- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30,е36,е36,е39
- Мечтае да кара: колело турбо
pycuafcb написа:е30 м20б20 троен стоп с газ. Гръмна газта и ми гръмна дебитомера, но проблема е, че с него ми гръмна и една Г-образна тръба между стъпковото моторче и интейка. Самата метална тръба се отлепи от интейка и сега си излиза както си иска. Как се оправя ? Някаква гарнитура ли се слага или да е мъча с поксипол/бизон ? Благодаря
Колега здравей,тая тръба няма как да гръмне просто може да ти е излязла,след като си оправиш дебитомера(залепищ го или го позастоиш да не смучи въздух можеш на тая Г-образна тръбичка да навиеш съвсем малко изолирбанд колкото да не ти прави проблеми и да се притесняваш,моята се върти свободно и нямам проблеми не ми зима въздух,не се плаши толкова

- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
Колеги някой ако може да каже на коя марка и модела са свещите за м40?

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
BOSCH F8 LCR от бмв фанса
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Значи ,извади ми се джама от машинката и се наложи да разбутам кората на шоф. врата,обаче като вадих управлението на ел,огледалата,изгубих кой кабел откъде е.На леглото на кабелчетата е отбелязано с цифри,някой знае ли ,кой цвят кабел отговаря на съответния номер,че да мога да ги събера ?
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Ебава ми се шофьорската ключалка нещо. Отключва без проблем, но понякога не иска да заключва и заключвам от багажника.
1. Има ли оправяне и ако да как? Гледам за някакви китове за ремонт, някой пробвал ли е? Или нова ключалка направо.
2. Ключалката ми е с подгрев (така трябва да е, освен ако някога някъде през годините не са я сменяли). Ако трябва да се сменя ключалката и искам да си запазя подгрева (не че ми е трябвал някога, даже не знам дали работи, но предпочитам да си е оригинално) задължително ли ми трябва пак ключалка с подгрев или може пак обикновена, към която да се върже инсталацията за подгрева
1. Има ли оправяне и ако да как? Гледам за някакви китове за ремонт, някой пробвал ли е? Или нова ключалка направо.
2. Ключалката ми е с подгрев (така трябва да е, освен ако някога някъде през годините не са я сменяли). Ако трябва да се сменя ключалката и искам да си запазя подгрева (не че ми е трябвал някога, даже не знам дали работи, но предпочитам да си е оригинално) задължително ли ми трябва пак ключалка с подгрев или може пак обикновена, към която да се върже инсталацията за подгрева
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
то самата ключалка няма какво да я сменяш ,не е от нея,а подгрева си е отделно 

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Ами от какво да е? Преди имах проблеми с модула на централното, но в Авител ми го оправиха, а и тогава не работеше централното дори от ключалката на багажника.
Тогава си заключвах от пишките на вратите, все едно никога не е имала централно.. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
SPEED_GABROVO написа:Значи ,извади ми се джама от машинката и се наложи да разбутам кората на шоф. врата,обаче като вадих управлението на ел,огледалата,изгубих кой кабел откъде е.На леглото на кабелчетата е отбелязано с цифри,някой знае ли ,кой цвят кабел отговаря на съответния номер,че да мога да ги събера ?
това на буксата на копчето ли е ?
ако да :
1-черен/бял
2-кафяв
3-син/бял
4-зелен/бял
5-бял/черен
6-син/черен

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
.
Последна промяна Eмилио Димитров на 03 Май 2013, 23:45, променена общо 1 път
колеги , имам е30 с дискови задни спирачки , въпроса ми е мога ли да сложа 13 цолови обикновени джанти със балонен слик с размери 240/45/13 , и втория ми въпрс е какво ЕТ да са джантите благодаря предварително .
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
пичове има някаква лепенка като изолация дето е залепена между барчето и табло и на колонките на прозорците. имаме ли номер нещо или алтернативи някакви?

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него