До всички знаещи и незнаещи...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
KIM написа:...
Пича пита за спирачки, а Ким май има предвид съединител

dancenation, риълойм-а не дава да му гледаш картинките направо. Пусни линк към страницата

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

KIM написа:бате горната или долната помпа ти е дала фира,иди в някой сервиз да ти я сменят като хората и не се занимавай с налучкване,под 100лв е помпата(долната)
Играч, ти разлика на спирачки от съединител правиш ли, или е важно само да натискаш там доле, па кв стане
ПС Братле, отивай си зимай една нова спирачна помпа и не се занимавай с ремонт, кара от ден до пладне, или секънд, ама скоро свалена, да не е седяла много време суха

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Писах ти ама не четеш.
Ако това не се е случило за малко пари ще караш колкото с китайска или друга измислена нова помпа за 60-160лв.по някои път освен гумичките които изпускат се получават и язви
Ще си на далавера оставяш колата и си тръгваш с помпа, и край на проблемите за винаги.това чудо излиза 700 лв в дарукар
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори

ще ползва скоростите
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
Едно е сигурно -ще спирам ..ама въпросъ е къде и в какво:))
Споко аз съм добросъвестен гражданин и мисля за околните;))0ще си изрежа пода и ще спирам като Флийнстоунн...с специални 4 до 6 бутални подметки:)П)

- dancenation
- младши ентусиаст
-
Неска ми остана време и реших да сваля спирачната помпа и да източа спирачната течност ,,, това на снимката е тя
възможно ли е от запушена тръбичка или от мръсотията която се вижда и чернилка да не работят като хората спирачките ,като натискам помпата си хвърля течност.Ще и сменя тея дни гумичките (В бургас на ул калоян 100-ако някой му се наложи)и после с нова течност та да видим дали ще има резултат.Също така да попитам с какъв препарат (какъв обезмаслител да я избърша) или само с сух парцал че цялата е да не казвам...
Мен ме съмнява цялата работа да не е от запушена тръба по пътя към спирачния апарат..И още нещо как да продухам цялата система...с какво мога да я промия и после да налея чиста течност за да съм сигурен че няма нищо по пътя...Благодаря

възможно ли е от запушена тръбичка или от мръсотията която се вижда и чернилка да не работят като хората спирачките ,като натискам помпата си хвърля течност.Ще и сменя тея дни гумичките (В бургас на ул калоян 100-ако някой му се наложи)и после с нова течност та да видим дали ще има резултат.Също така да попитам с какъв препарат (какъв обезмаслител да я избърша) или само с сух парцал че цялата е да не казвам...
Мен ме съмнява цялата работа да не е от запушена тръба по пътя към спирачния апарат..И още нещо как да продухам цялата система...с какво мога да я промия и после да налея чиста течност за да съм сигурен че няма нищо по пътя...Благодаря
- dancenation
- младши ентусиаст
-
Едно нещо само ме спъва и това е че на другите помпи които видях ,има един пин който трябва да се махне ,обаче на мойта няма дупки за да се хване с онези специалните клещи с двете тънки "пишки" отпред ето снимка
моля ви предложете как да го махна че утре ще ходя на ул .калоян 104(БЛАГОДАРЯ НА ZENDER) да видя за гуми и да си купя сп течност (ате)дот 4 май...
ето тука на тази снимка как има дупки за клещите за зегерки

моля ви предложете как да го махна че утре ще ходя на ул .калоян 104(БЛАГОДАРЯ НА ZENDER) да видя за гуми и да си купя сп течност (ате)дот 4 май...
ето тука на тази снимка как има дупки за клещите за зегерки
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ми с малки отверки можеш се пробваш,ама по-добре иди при някой,който има и да я свали
а за течността-тряя ти още един,пълниш казанчето с нова течност и почвате-един помпи,другия изпуска и така,докато потече нова течност.наглеждай нивото в казанчето при преместване на друго колело
а за течността-тряя ти още един,пълниш казанчето с нова течност и почвате-един помпи,другия изпуска и така,докато потече нова течност.наглеждай нивото в казанчето при преместване на друго колело
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
На втората снимка е разглобяема, на първата - еднократна ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- dancenation
- младши ентусиаст
-
вече я разглобих , мойта е първата:)ххахха и то успешно без никви рязания и чукания;))Направих една дупка с 1 мм бургия (който му се наложи да знае) под диагонал на тази зегерка и оттам с шило о айде изскочи:)Утре ще пиша какво е станало дали съм я оправил..че толко боклук чернилка излезе отвътре и почва да ме хваща яд от предишния соственик ,ако знаех че всичко по колата е толкова немърливо нямаше да я зема.ама преди не разбирах ,ама както и да е.
Та възможно ли е да е станало от толкова мръсна спирачна течност имаше бая отайка и чернилка:))айде до утре значи

- dancenation
- младши ентусиаст
-
Д обобщя до къде съм стигнал:)Ходих на калоян 100 или 104 пада се на агъла на една пресечка с калоян:)
Работи едно младо момче там ,разбира си от работата,нареди ме защо съм я разглобил,(прав си е) и ако се носят помпи да се носят целите ,те си я отварят те си я правят и така..Оставих му я и на следващия ден следобеда си я вземах вече ,купих си 1л BOSCH спирачна течност за 13,40 от Ауто ПЛюс ,сложих я обезвъздушихме я колата сега предните коват обаче задните колела ше кажеш че хептен не хващат ,голям филм .И ся се чудя и се мая от какво може да е ,(задните дискове са леко вече за хвърляне ама са с нови накладки от лятото че стария собственик гне ги е сменял от как я е купил сигурно....както и да е, интересното е че преди това го нямаше този проблем ...Сагата продължава явно ..ще борим докрай...да кажа че няма такъв регулатор за задните спирачки..При скорост 80 км в час натискаме спирачки,предните коват задните все едно клолата продължава да се движи:)Някой ако има на идея от какво може да е да казва;)

.
може да са клеясали буталата на спирачните апарати отзад.
на мен вече 2 пъти ми се е случвало на различни коли (не знам саом зашо все отзад а с предните няма ядове) - застават си на някакво положение и нито спират хубаво като натиснеш педала, нито пък се прибират след това и греят дисковете
откачих апаратите от диска, раздвижих ги хубаво по няколко пъти от край до край и се оправиха
на мен вече 2 пъти ми се е случвало на различни коли (не знам саом зашо все отзад а с предните няма ядове) - застават си на някакво положение и нито спират хубаво като натиснеш педала, нито пък се прибират след това и греят дисковете
откачих апаратите от диска, раздвижих ги хубаво по няколко пъти от край до край и се оправиха
dancenation написа:Д обобщя до къде съм стигнал:)Ходих на калоян 100 или 104 пада се на агъла на една пресечка с калоян:)Работи едно младо момче там ,разбира си от работата,нареди ме защо съм я разглобил,(прав си е) и ако се носят помпи да се носят целите ,те си я отварят те си я правят и така..Оставих му я и на следващия ден следобеда си я вземах вече ,купих си 1л BOSCH спирачна течност за 13,40 от Ауто ПЛюс ,сложих я обезвъздушихме я колата сега предните коват обаче задните колела ше кажеш че хептен не хващат ,голям филм .И ся се чудя и се мая от какво може да е ,(задните дискове са леко вече за хвърляне ама са с нови накладки от лятото че стария собственик гне ги е сменял от как я е купил сигурно....както и да е, интересното е че преди това го нямаше този проблем ...Сагата продължава явно ..ще борим докрай...да кажа че няма такъв регулатор за задните спирачки..При скорост 80 км в час натискаме спирачки,предните коват задните все едно клолата продължава да се движи:)Някой ако има на идея от какво може да е да казва;)
Баце пробвай и с ръчна и съм 100% сигурен 4е и от зад ще кове...

47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4