Как да направим от 1.8 карбуратор на 1.8 инжвкцион
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Zik написа:Ми аз лично съм имал М10 В18 с ел.инжекцион. Нямам снимки на маторя да ти покажа. Колекторите мисля че стават на всички защото не мисля че за всяка горивоподаваща система да са променяли главите на М10. Има разлика в клапаните. Карбураторните глави са с по малки клапани, а главите с инжекцион(било той механичен или ел.) са с по-големи клапани(в диаметър)
и за клапаните не е сигурно

имах карбураторно и беше с големите клапани

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Смукателните трябва да стават. А клапаните при карбовете са по-малки и това е факт. Само на някои от старите М10ки с карб примерно при 2002ките най-вече TI модела, за е21 не съм сигурен, са с клапани големи колкото на инжектиранитеAleks написа:Zik написа:Ми аз лично съм имал М10 В18 с ел.инжекцион. Нямам снимки на маторя да ти покажа. Колекторите мисля че стават на всички защото не мисля че за всяка горивоподаваща система да са променяли главите на М10. Има разлика в клапаните. Карбураторните глави са с по малки клапани, а главите с инжекцион(било той механичен или ел.) са с по-големи клапани(в диаметър)
и за клапаните не е сигурно![]()
имах карбураторно и беше с големите клапани

Последна промяна krika на 15 Ное 2007, 15:29, променена общо 1 път
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
преди една седмица горе долу правих тази процедура,та да разкажа!
1.главата както повечето колеги са писали е различна от тази на карба
2. трябват ти палния инжекцион с дебитомер,помпа,филтри и т.н.
3. малки почти незначителни доработки(пускане на инсталация до бензиновата помпа и евентуално слагане на ламда сондата, свързване на кабелите от инжекцията към кабелите на колата,тръба за обратния бенз)
4 и най-важното някой,който знае какво прави-Аз съм изключително благодарен на Любака и Роската от Пловдив( за тези които ги познават)!
1.главата както повечето колеги са писали е различна от тази на карба
2. трябват ти палния инжекцион с дебитомер,помпа,филтри и т.н.
3. малки почти незначителни доработки(пускане на инсталация до бензиновата помпа и евентуално слагане на ламда сондата, свързване на кабелите от инжекцията към кабелите на колата,тръба за обратния бенз)
4 и най-важното някой,който знае какво прави-Аз съм изключително благодарен на Любака и Роската от Пловдив( за тези които ги познават)!
- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
... За тия пари даваш още малко отгоре и получаваш комплект ИС-ков мотор (Примерно) и си имаш 136 сигурни коня и си влиза като у дома си и нямаш разправии....
Ама това си е лично мнение.
Ама това си е лично мнение.
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
по-добре 6так 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2