Как се сваля кората под задното стъкло?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Преди време сложих отзад 16 сантиметрови JVC и много ме кефи как стана. Паснаха си перфектно всички дупки. Старите колони бяха 13 сантиметрови Kenwood (май оригинални
), ама бяха станали на глеч. Предните и те. Тях обаче ги смених с 13 сантиметрови Hertz. Общо-взето съм доволен от музиката. Не е супер яко, не думка, няма опасност да ми хвръкнат джамовете, но звукът си ме кефи и вътре еприлично силен. А и не ми се наложи да режа ламаринтата на багажното 

It's not who You are, it's who You know...
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Аз ще разгледам в обявите ако някой иска да разменим моите колони за по-малки (за него ще е оферта, все пак ще му дам по-добри колони), но обмислям варианта дупките на кората да са малко по-широки и да си сложа тези, че свирят доста добре. Иначе рязането на ламарината пази боже, това си е доста груба намеса
Направо ми се реве като видя нарязана кола. Трябва да прокарам и 2 кабела, защото за мое учудване не видях да има прокарани кабели (има за нагреватели на задното стъкло и стоповете само).

BMW only!
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
бате,аз съм с оригиналните музика/говорители
смея да твърдя че звука е доста качествен.на корите на колоните пише БМВ саунд систем.имам 2 пищялки на огледалата 2 говорителя долу под таблото.отзад на кората пак 2 пищялки с 2 говорителя които са очудващо малки за звука който вадят.дупките на самите кори са елипси,но говорителите не са.специално за тебе ходих да ги разглобя и видях че са по 40 вата,а марката е ITT и пише made in West Germany
самите говорители са вградени в пластмасово тяло,което се монтира в елипсовидните дупки на кората.
ако искаш още инфо кажи

ако искаш още инфо кажи

- amd
- клавиатурен мунингист
-
Благодаря много за усилията, явно доста са се постарали немците на времето и за звука. Трудно ще постигна 1:1 звук с оригиналния, такива колони много трудно бих си намерил. Ще потърся максимално близки по характеристики колони. Утре мисля да срежа там дето е предвидено и да си търся някакви по-малки колони.
BMW only!
- magareto_yori
- ентусиаст
-
Аз също имам тези пищялки дето са на огледалата, или поне пластмасите, старите пищялки си бяха ITT, бяха убииствено тежки и с убиствено голям магнит, жалко само, че ената беше щета, сега отдолу под таблото съм с едни гадни кенууди и ще си сложа Нокия от е36, 25w са и свирят перфектно, отзад ми е изрязана кората отдавна и съм си сложил две елипси кларион, а на мястото на ски багажника съм си сложил един бас магнат 15ка. Само дето трябва да отида, някой да ми навърже като хората всичко и да ми сметнат една кутия за баса, че нещо нистаа. А оригинален размер колонки, читави, да вадят приличен звук, са от 100лв нагоре, за по-малко не си струва, дори и тези от 100 са под съмнение
- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
magareto_yori написа:бате,аз съм с оригиналните музика/говорителисмея да твърдя че звука е доста качествен.на корите на колоните пише БМВ саунд систем.имам 2 пищялки на огледалата 2 говорителя долу под таблото.отзад на кората пак 2 пищялки с 2 говорителя които са очудващо малки за звука който вадят.дупките на самите кори са елипси,но говорителите не са.специално за тебе ходих да ги разглобя и видях че са по 40 вата,а марката е ITT и пише made in West Germany
самите говорители са вградени в пластмасово тяло,което се монтира в елипсовидните дупки на кората.
ако искаш още инфо кажи
Колега може ли да пуснеш снимки.
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

- amd
- клавиатурен мунингист
-
E тогава ще взема да наблъскам тия по-големите колони дето имам, поне са без пари, пък да видим дали ще свирят добре. Модела им е PIONEER RST-1616, в Е34-то свиреха доста добре.
BMW only!
- magareto_yori
- ентусиаст
-
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2