Възстановяване на ръждиви хромирани брони ?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Аватар

Мнение от saarak » 31 Юли 2007, 10:55

и аз мисля, че добре би станало ако ги минеш със спрей за ръжда и после си ги пръснеш някакъв цвят ... не друго ама доста по ефтинко ще ти легне от никелиране.

:OT: бтв знаете ли читави такива дето полират или никелират или не знам там ко праят джантите та да лъснат, че мойте са разглобяеми и са им наръждясали всичките винтчета - дразнят ме безумно
Изображение
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 31 Юли 2007, 12:04

Да, убедихте ме да не се занимавам. Като усетя някакви финансови постъпления ще си търся други брони. Всъщност от троен стоп могат да се сложат, нали? Защото ми се струва, че ще изглеждат готино, а тъй или иначе ще купувам брони, направо да са от троен стоп, а не метални от двоен. Но малко ще изчакам, щото има още доста неща по тази кола, които ще погълнат пари.

п.с. Иначе благодаря за идеите, аз си мислех, че zAcK се бъзика, но явно и калайдисването било сериозно предложение :)
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 31 Юли 2007, 16:00

не си правя майтап ама пробвай с вълнен парцал и цимент ,цимента сух да не объркаш с вода и да бетонираш колата :mhihi: и повечко търпение и яко търкане :D пробвал съм и има резултат :shock:
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 06 Авг 2007, 8:42

никелирането е дълъг и сложен процес(бащта ми беше начлник цех за никелиране от там знам)парво се помеднява детайла после се никелира и полира за блясък.Та едно че е скъпо и второ че за да стане хубав и траен никела трябват много добавки за материяла а са съпи и много фирми не ги сладат...та ....пробвай да ги натъркаш с финна шкурка или едно време ги търкаха с цимент... :lol: и после от време на време мажеш м.масло.(това е само ако дефектите не са големи)На времето имах полски фиат и така му поддържах броните
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 06 Авг 2007, 13:17

M-TEAM написа:не си правя майтап ама пробвай с вълнен парцал и цимент ,цимента сух да не объркаш с вода и да бетонираш колата :mhihi: и повечко търпение и яко търкане :D пробвал съм и има резултат :shock:

Колегата е прав едно време така сам си лъскал каплите на колелото ама трее и по малко води4ка да слагаш на парцала- без маитап пробваи и пиши за резолтата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 09 Авг 2007, 18:52

Аз ще ти кажа много по икономичен начин,поне го пробвах на джантите си(не знам дали за мен ставаше дума в по-горните постове).Отиваш в най-близкия магазин и си купуваш един препарат нарича се "фаянс"струва 80ст.,почти навсякаде го има.Търси гръцки по е хубав.Пръскаш с него и след 20 минути исплакваш с вода.Перфектна работа ми свърши,като знам какви ми бяха джантите :confused:
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 09 Авг 2007, 19:27

Благодаря, още утре ще опитам:)
BMW only!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBkoo » 13 Авг 2007, 14:11

бате аз на моита е30 ка ги търках с пепел и станха мн добри но при мене беше малка щетата.един парцал малко пепел и малко вода и стана чудно.при твоите нз колко е засегантата част но за по леките става 100%

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 13 Авг 2007, 22:49

Мъчих, търках здраво с медикса и се позчистиха малко, но прецених, че щетите са твърде големи и ги пляснах черен мат :mhihi: Сега са черни, нямаше друг начин просто, стоят що-годе добре, ще си търся други брони като ми омръзнат тези.
BMW only!

Предишна

Назад към E30