Смяна на термостат...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 20 Юни 2006, 9:40

От ДАСКАЛОВ кар ги купувам, пък те май са с най-хубавите части (поне в Русе) т.е. такива дето ги виждаш в БМВ не някакви случайни. Както валтер (тва па от де ми хрумна :uups: ) :mhihi:
http://daskalovcar.com/products.html

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 20 Юни 2006, 9:52

Turbo-Lag написа:От ДАСКАЛОВ кар ги купувам, пък те май са с най-хубавите части (поне в Русе) т.е. такива дето ги виждаш в БМВ не някакви случайни. Както валтер (тва па от де ми хрумна :uups: ) :mhihi:
http://daskalovcar.com/products.html

:bcry: :bcry: Е що чак в Русе беееее
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 20 Юни 2006, 10:26

Griffin написа: :bcry: :bcry: Е що чак в Русе беееее

Колега... човека е дал сайт.... можеше да се потрудиш и да го отвориш, пък там има показани всички магазини, два от който са във софия, пък можеше да видиш телефона и да се обадиш да провериш дали го имат и каква е цената... ама в такива случай :dummy: :dummy: :dummy: трябва някой да ти набие каската :mhihi:

Мен не ме мързя и току що се обадих: моя термостат е 24 лв там и е точно Wahler какъвто трябва да бъде!
Значи и аз ще пазарувам!
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 20 Юни 2006, 11:21

Дилян Пенчев написа:
Griffin написа: :bcry: :bcry: Е що чак в Русе беееее

Колега... човека е дал сайт.... можеше да се потрудиш и да го отвориш, пък там има показани всички магазини, два от който са във софия, пък можеше да видиш телефона и да се обадиш да провериш дали го имат и каква е цената... ама в такива случай :dummy: :dummy: :dummy: трябва някой да ти набие каската :mhihi:

Мен не ме мързя и току що се обадих: моя термостат е 24 лв там и е точно Wahler какъвто трябва да бъде!
Значи и аз ще пазарувам!

Е тъй де, требва си бой по канчето. :mhihi:
Иначе аз сайта го разцъках, и на Цени ми даде "Page not found" и се отказах. Сега и аз ще звъня... :roll:
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Юни 2006, 11:33

а възможно ли е заради термостата да загрее изведнъж или просто не е било изведнъж ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 20 Юни 2006, 11:37

ми съмнява ме да скочи яко заради термостата :roll: Просто той с времето се скапва... мисля че не може ей така днес точно да реши и да не отвори... а и ще тръгне постепенно но сигурно към червеното като при пускане на парното ще духа горещо и ще охлажда малко или много двигателя! Аз видя ли че почва да загрява колата веднага пускам парното! не духне ли топло по добре да гасиш двигателя докато не е станало късно :mhihi:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 20 Юни 2006, 11:46

Супер, сега звъннах в Даскалов Кар, имат моя термостат за 80 градуса - 33 пари. Мерся много за инфото! :bchug:

А иначе как отказа термостата:

Вчера тръгвам от нас, и карам Красна поляна - Студентски град. И понеже не съм патил, и нямам навик да гледам температура, установих че нещо не е наред чак като почна да дига пара отпред. А това беше на кръстовището на Г.М. Димитров при Дианабад. :!: :!:

Не знам дали изведнъж е било, ама все пак около 8-9 км. са си това. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 20 Юни 2006, 12:26

хехе, е вече ще знаеш, че всички уреди на изкарани на таблото се следят постоянно :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 20 Юни 2006, 13:07

[steeN] написа:хехе, е вече ще знаеш, че всички уреди на изкарани на таблото се следят постоянно :)

Е ко да им следя - оборотомера не работи, скоростомера отказва понякога, а и карам на газ... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 20 Юни 2006, 22:27

Griffin написа:Е ко да им следя - оборотомера не работи, скоростомера отказва понякога, а и карам на газ... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Точно на това уча жена ми: бензиномер - НЕ те интересува (колата е главно на газ), скоростомер и оборотомер - НЕ те интересуват (трябва да можеш да се ориентираш по слух), температура - АБСОЛЮТНО задължително се следи всяко ненормално отклонение (щото после ремонта е сложен). За останалите неща си има червени лампи 8) .
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 21 Юни 2006, 14:06

В крайна сметка взех от Auto Plus, за 42,64 лв. :)

За съжаление в Даскалов едва утре ще докарат. А и нещо не ме изкефи обслужването, едва ли не ми се караха че питам. Довечер ще сменям, и дано всичко да е ок и да мога пак да :driving:

ivantchoG написа:... температура - АБСОЛЮТНО задължително се следи всяко ненормално отклонение (щото после ремонта е сложен).

Аз си имам обица, вече и аз ще гледам здраво! :shock:

Мерси на всички взели отношение! :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 21 Юни 2006, 18:20

Turbo-Lag написа:
karadimov написа:хубав от 35лв до 70лв, а за времето зависи отмаистора!

Кои са тия хубавите??? Аз днеска си купих на WALTER за 19 лева с отстъпката? Този хубав ли е?

Пич, с тази цена 19 лева за Wahler, смятам че е на лице поне едно от следните условия:
1. V&D които се правят на вносител на Wahler (ама не знам дали наистина са) са ебааати педалите, че го продават за 40 лева
2. Даскалов карс са ебааати пичовете че продават на такива промоционални цени.
3. Даскалов карс продават ментета на Wahler.
4. Ти ползваш ебаааати отстъпката в Даскалов карс.

Не мога да преценя какъв е случая, както казват в полицията "работиме по няколко версии" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 21 Юни 2006, 20:04

аз го взех за ~35 ама не от там...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 21 Юни 2006, 23:21

Бал съм го в термостата, не е от него май. :banghead:

Смених, и пак същото. Или термостата е дефектен (което вече не ми се вярва), или е запушен радиатора. :bcry:

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 22 Юни 2006, 0:48

Само да те предупредя, че и на мен и на един приятел с М10-ка от форума (Brat4eda му е ника) колите са ни правили доста куци мизерии откъм обезвъздушаване :!:
Парадоксът е, че пък един друг приятел дето едно време беше с М10-ка но се ъпгрейдна до 2 броя М20-ки (danini) ми е разправял, че никога не е имал грам ядове с обезвъздушаването на М10.

За мен има голям шанс да ти е останала някъде въздушна възглавница и оттам да ти грее. Съветвам те да направиш следното:
1. Провери си ремъка на водната помпа дали не е хлабав (малко е вероятно но го отхвърли като възможност)
2. Водната помпа на М10 (доколкото знам) ако не тече и не лопа, работи (за разлика от ранните М50-ки с пластмасови импелери, дето в един момент просто се пръскат и отвънка всичко спи, ама вътре нищо не ти движи водата).
3. Един добре обезвъздушен М10, само като отлепи стрелката от синьото и парното ако го пуснеш на макс. трябва да ти духа топло дори на празен ход на двигателя :!: При мен когато не беше обезвъздушен добре, дори и на напълно загрял двигател, на празен ход зимата духаше студен въздух. Сега ще ти е по-трудно да го диагностицираш този факт, защото е лято и въздуха е сравнително топъл, но можеш да опиташ все пак да провериш дали няма нещо такова.
4. Друга полезна диагностика която може да приложиш, е да пипаш на загрял двигател маркучите на малкия и големия кръг. Внимавай да не си оставиш кожата по изпускателния колектор, никак не е приятно. Пак да споделя моят опит - когато беше необезвъздушен, при стрелка на темп. малко след средата, маркуча на изхода от радиатора (този долу вдясно дето излиза от радиатора и влиза в термостата) ми седеше сравнително хладък, което е гарантирано ненормално!

Най-важното е, че ако някоя от ситуациите описани в точка 3 или 4 е налице - проблема ти най-вероятно е необезвъздушеност.
Всъшност 4 може да се получи и от запушен радиатор, ма да ти кажа според мен за да ти се запуши радиатора, водата ти трябва да е доста ръждива на вид/цвят и т.н. или да си пускал топчета маджун в него. Но пък и за запушен радиатор има лесен 'тест' - на загряла кола ако термостата ти е отворил и върти през радиатора, трябва температурата в горната част на радиатора при пипане с ръка да е доста висока, а на долу да пада равномерно. Ако има рязка разлика на някое място - това еветуално е запушване. Но доколкото знам наще радиатори не са с една серпентина, а множество паралелни канали надолу, тъй че е малко вероятно да се запуше изведнъж почти напълно.

Успех!

ПредишнаСледваща

Назад към E30