Газ или газов инжекцион?Каква да бъде бутилката? М42б18
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Газ или газов инжекцион?Каква да бъде бутилката? М42б18
tontoni написа:Колеги решил съм да сложа газ. Двигателят е М42Б18 оригинален е30-ков. В момента избирам дали да е газов инжекцион или проста газ с ел. изпарител?Колата е купе и мисля да продължавъм да си я пързалям чат пат.Незнам дали няма да се развали баланса на купето за това ви питъм бутилката на мястото на резервната гума или плътно към седалките и колко литра? Капачката за пълнене на газ къде да ми я сложът за да бъде на възможно най-елегантното място? Ако може препоръчаите ми маистор и модел на газова от София.
Колега аз мойта Е30-ка съм си я купил с газовата уредба и не инжекцион ами обикновенна, седи ми плътно до седалката , ако имаш възможност си купи инж. естествено , че ще е доста по добре

[color=#FF0000]E30 [/color]
Неговия е30 форум замря тотално само и единствено заради него. Не знам защо му се позволява да съсипва и този форум
,но е факт ,че много от пишещите спряха или бяха баннати докато на него му се маха бана през седмица ..
Обижда и нагрубява съфорумци във всяка тема и това бива толерирано
И накрая елате на е30 сбирка ... НЕ БЛАГОДАРЯ

[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
MICH__ написа:Неговия е30 форум замря тотално само и единствено заради него. Не знам защо му се позволява да съсипва и този форум,но е факт ,че много от пишещите спряха или бяха баннати докато на него му се маха бана през седмица ..
Обижда и нагрубява съфорумци във всяка тема и това бива толерирано
![]()
zlatko_baretata Верно се държи супер грозно , където и да съм видял негов коментар няма нищо положително!
- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
zlatko_baretata написа::mhihi:
Искаш ли това да ти е последното мнение в този форум?
Очаквам да ми отговориш!
- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
И за какво да ми е последното мнение, бе Г-н Модератор?
Щото съм нарушил някакво правило на форума или по твоя преценка?

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
zlatko_baretata написа:И за какво да ми е последното мнение, бе Г-н Модератор?
Бе, ще говориш на село с другите деца.Начина по който се опитваш да комуникираме не е правилния.
Не си зададох правилно въпроса или ти не можеш да четеш?
Ако искаш го приемай и по моя преценка.
- tontoni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30-ка на 17-ки
- Мечтае да кара: на шефа колата
LyuboG написа:tontoni написа:Колеги решил съм да сложа газ. Двигателят е М42Б18 оригинален е30-ков. В момента избирам дали да е газов инжекцион или проста газ с ел. изпарител?Колата е купе и мисля да продължавъм да си я пързалям чат пат.Незнам дали няма да се развали баланса на купето за това ви питъм бутилката на мястото на резервната гума или плътно към седалките и колко литра? Капачката за пълнене на газ къде да ми я сложът за да бъде на възможно най-елегантното място? Ако може препоръчаите ми маистор и модел на газова от София.
Колега аз мойта Е30-ка съм си я купил с газовата уредба и не инжекцион ами обикновенна, седи ми плътно до седалката , ако имаш възможност си купи инж. естествено , че ще е доста по добреАко ти е за возене и стигане от А до Б на газ си е чудничко , и е доооооста по евтино
Точно това се чуда дали бутилката на мястото на резервната гума няма да натежи на колелата и да ми развали дрифтчетата.Ако е плътно към седалките мисля ,че ще ми е по-добре ако реша да я парзалям или греша с това виждане?
Няма да усетиш разлика колега при дрифт въпрос на избор от твоя страна къде да я сложиш
Баланса е нещо много важно при професионални дрифтачки в твоя случаи има да правиш много други неща преди да стигнеш до баланса
Аз си наруших баланса много със смяната на по-тежък мотор отпред и опразване на багажника и разлика не виждам просто защото дрифтовете които правим са на много ниско ниво (любителско) 

[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв
- tontoni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30-ка на 17-ки
- Мечтае да кара: на шефа колата
В момента я карам без резервна гума и без почти нищо в багажника. Като сложа гумата и някви други работи в багажника колата доста се стабилизира и неиска да тръгва толкова в завоите сама без да я почерпя в съединителя.Тези наблюдения са ми със зимните гуми така ,че ако сложа галоши отзад може и да е друго яче. За това говоря.
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
извинявайте ама много се смея на баланса,падам от стола 

GEORGIEV написа:извинявайте ама много се смея на баланса,падам от стола
Слагай я до задната седалка , няма да има разлика в баланса чак пък толкова , няма да ходиш по състезания я , пързаляй си я любителската като мене и си щракай с пръсти

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
моята с м42 я теглих някога, 55:45 или подобен беше баланса (далеко от добър)...
Към автора, колега слагай газта и не му се чуди. Бутилката на резервната гума и взрив. Обади се на колегата от линка в началото на темата щото по тия газаджийски сервизи мърлячи колко искаш. А тва дето газта износвала водачи ала бала са некви глупости, дори и да има нещо такова икономията от гориво ще е толкова
голяма че после направо цял двигател да си купиш пак ше си на кяр.
голяма че после направо цял двигател да си купиш пак ше си на кяр.
Това е много погрешно мнение. Преди десетилетие беше вярно, но вече не е.zlatko_baretata написа:...Изплаща ли водачи на всмукателни клапани? Изплаща ли маслообиращи сегменти и липса на компресия, заради износени цилиндри от липса на мазане по стените?...
Преди десетилетие в бензина имаше олово, което се слагаше за смазване на подвижните части на двигателя.
Незнам дали помните преди години се гледаше дали ауспуха е бял.
Вече олово в бензина не се слага - следователо дали караш на метан, пропан-бутан или бензин е все тая за триещите се части.
То даже и нафтата не е това, което беше.
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3