червени стопове

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Re: червени стопове

Мнение от KEVIN-30 » 13 Авг 2012, 1:58

1-гр червена боя се смесва с 100-гр лак + шкурка 1200, пръскаш 1-2-3 ръце на друг стоп и според това което ти хареса колко се затъмняват си правиш и твоите.Едновремно имат прозрачност и гланц.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30-кабрио S50B30 Nissan S-14
Мечтае да кара: Вече го кара!
Детайли за колата: Nissan S-14 2.0 turbo

Мнение от staisa » 14 Авг 2012, 15:36

Колега без лак нищо не става , а най добре ги дай на някой бояджия да ти ги пръсне със спрея ,който показа и после лак ,ще видиш ,че няма нищо общо , с това което си правел . :yes:
Изображение[img]http://store.picbg.net/pubpic/C4/91/7fb41a5ce168c491.JPG[img]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 14 Авг 2012, 19:27

staisa написа:Колега без лак нищо не става , а най добре ги дай на някой бояджия да ти ги пръсне със спрея ,който показа и после лак ,ще видиш ,че няма нищо общо , с това което си правел . :yes:

прав си за лака, но бояджия като го види със спрейчето ще го прати да си оди по най-бързия начин. :mhihi: с боя и лак резултатите стават невероятни, ама не и с дупликолорчето :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 14 Авг 2012, 21:15

Eто клипче как се слага фолиото, аз се отказах от спрей, май ще се слага фолио :mhihi:
http://vbox7.com/play:m390f651ff
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 14 Авг 2012, 22:10

да ти казвам ли колко фолио ще изхабиш за да почнеш да лепиш така. и второ с двете каналчета точно на мигача нема да е много лесно. :winky: при мен от парче за 2 лева, ги направих едва с последните две парченца останали. :mhihi:
и съвет за нелепили досега с фолио могат да пробват първо с некъв по малък детайл като странични мигачи да видите фолиото как се упъва. като стана нещо подобно вече мое се прехвърлите на стопа :mhihi:

DSCF0790.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 14 Авг 2012, 22:23

С топъл въздух мисля, че няма да е чак толкова сложно ако не, ще си купя 5 парчета и пак ще ми излезе по евтино от спрея и по-хубаво.
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 14 Авг 2012, 22:42

Това е фолио. Както каза колегата по-горе първо с по-малък детайл, ама гледйте да е по-прав, че аз започнах с външните стопове и си скъсах нервичките :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от staisa » 15 Авг 2012, 0:18

Ами колеги, фолиото няма нищо общо с лака, ама нищо общо незнам някой дали е виждал стоп да речем 4 или 5 пъти прелакиран с керамичен лак и каква дълбочина има като се погледне , а фолиото на 20 миенета от близко на силна водострйка ще си сабирате по земята .Та по въпроса предложех на колегата да си ги пръсне в червено, както му хареса и да ми ги прати ще му ги прасна с керамичен лак без пари и да пусне снимки да се види за какво говоря .....

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 15 Авг 2012, 6:01

staisa написа:Ами колеги, фолиото няма нищо общо с лака, ама нищо общо незнам някой дали е виждал стоп да речем 4 или 5 пъти прелакиран с керамичен лак и каква дълбочина има като се погледне , а фолиото на 20 миенета от близко на силна водострйка ще си сабирате по земята .Та по въпроса предложех на колегата да си ги пръсне в червено, както му хареса и да ми ги прати ще му ги прасна с керамичен лак без пари и да пусне снимки да се види за какво говоря .....

Разбира се, че няма и с лак става пъти по-красиво и качествено. Тук въпросът опира до това колко му се занимава на човек и какви възможности има. Дали има достатъчно познания да си го направи сам, или познат който да свърши работата читаво, а не да падне лакът за един месец. И не на последно място с фолиото е доста по-евтино. Та всеки преценява. Ако имаш възможност лак, ако ли не и фолиото върши работа :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 15 Авг 2012, 18:06

staisa написа:Ами колеги, фолиото няма нищо общо с лака, ама нищо общо незнам някой дали е виждал стоп да речем 4 или 5 пъти прелакиран с керамичен лак и каква дълбочина има като се погледне , а фолиото на 20 миенета от близко на силна водострйка ще си сабирате по земята .Та по въпроса предложех на колегата да си ги пръсне в червено, както му хареса и да ми ги прати ще му ги прасна с керамичен лак без пари и да пусне снимки да се види за какво говоря .....

то ако имаше нещо общо никой немаше да ги прави с лак :mhihi:
ама за да стане ефекта, за който думаш, под лака трябва да имаш и хубава боя, а дупликолорчето за стопове е далеч от това понятие. да направиш така стоповете, а боята на цялата кола да е като петите на баба ми, ей тва вече е цинга-манга.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от staisa » 15 Авг 2012, 18:42

Пробвал съм много вариянти, на всякакви маркови двукомпунентни бази, смесени в лака , за черно мога да кажа, че се получава добър ефект, но за червено стопа става розов или някво подобие на нервено , за мен този малкият спрей пръснат добре ,на тънки ръце и запичатан с лак, но не на спрей е най добрата комбинация . :yes:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 15 Авг 2012, 19:46

дет се вика: от пръдна..боя не става...
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Аватар

Мнение от capricorn » 16 Авг 2012, 21:18

Не става, ама става...
Неслучайно маняците така си правят стоповете, даже разкриват в тази тема тайните на различните технологии... :mhihi:
А ти като си балък, давай по 200 евра за МХВ-та.
То кола нема, а те са се хванали да тунинговат стоповете.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 17 Авг 2012, 23:16

явор си е прав, че най-добре си седят истинските стопове... а да е балък, че си ги слага, по простата причина, че колите му са перфе :kuku: . Но на коли с лоша, очукана, излющена или матирала боя, да купуваш стопове дето ти е на половината от боядисването е най-малкото малоумно.

пс вече чакам младежите с творческите изяви... :mhihi:

Аватар

Мнение от capricorn » 18 Авг 2012, 0:01

Да ве, фат бой, фолиото и спрея по стоповете би трябвало да спрат ръждата по праговете и калниците.
Не е лошо да обсъдим и хоум-маде ейнжъл-айса кат сме на тая вълна, щот едно че не ми се рови в прашясали теми и второ, че може да има актуални иновации и там. А си е и фиешън. :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E30