Koлко пък зле може да бъде - или как ще съживим 1 кабрио

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Koлко пък зле може да бъде - или как ще съживим 1 кабрио

Мнение от deyan-enchev » 02 Юли 2012, 18:16

Много ми харесва да гледам възстановяването на кола и как всеки я прави през призмата си.
Ще ми е приятно колегата да продължи както със снимките така и с обясненията кое как е решил да направи и т.н.

Кабриото е тежко, по ще му лепне мощна маторетка, но който каквото му е по джоба все пак.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 21 Юли 2012, 22:05

Малко да вдигнем темата от прахта и разбира се да се похваля до къде стигнах, за сега до никъде, но събирам капитал и части. През последните 3 седмици се сдобих с няколко неща:

Изображение - донор, ако може да сваля някоя друга ламарина

Изображение - 5х120 и за отпред

Изображение - жълти конита, abjustable в прилично състояние - като за още 10-11 000 може би :mrgreen:

и едно прекрасно голямо прасе 3.73 - идеално за ИС-а или пък м50 започнах да се чудя, след като проверих цените на инжекционите :mhihi:

Иначе по колата - в общи линий съл горе доло готов за кърпенето, разглобих почти всичко - остана само тавана да сваля(мисля че няма да ми се наложи) и да доизскубя останалата инсталация, както и да изчакам финансиране да има и за майсторите
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 22 Юли 2012, 14:18

bigmurzi написа:дано да си го взел на добри пари, че ще налееш едни пет до десет в бързината
сложи си 6 цил, така или иначе е с газ, поне звук да има, а и +2 си е +2

От 5 до 10000 е за никъде....успех с проекта. :yes:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 25 Авг 2012, 16:36

до де стигна със съживяването :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 25 Авг 2012, 21:32

Явор написа:до де стигна със съживяването :mhihi:

епа горе доло вече посъбрах капитал, чакам майстора да се освободи и влиза за кърпене, стискам палци да стане готова до към нова година :mhihi: иначе окачването вече е почти готово, задния мост си е почти на мястото а отпред останаха дребни неща за доизкусуряване че ползвам главини от е46 и малко не са ми ясни някои работи, макар че като гледам ти какво продаваш много се замислям да ли да не хване полета към надин :mrgreen: но това ще бъде прекалено лесно и безболезнено, а защо да ни е лесно като може да ни е гадно хаха, скоро ще кача снимки с новото окачване, чакам само стругара да ми звърти един фланец че да влизат джантите че дойдоха с много голямо ет главините
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 25 Авг 2012, 22:53

brankovv написа:
Явор написа:до де стигна със съживяването :mhihi:

епа горе доло вече посъбрах капитал, чакам майстора да се освободи и влиза за кърпене, стискам палци да стане готова до към нова година :mhihi: иначе окачването вече е почти готово, задния мост си е почти на мястото а отпред останаха дребни неща за доизкусуряване че ползвам главини от е46 и малко не са ми ясни някои работи, макар че като гледам ти какво продаваш много се замислям да ли да не хване полета към надин :mrgreen: но това ще бъде прекалено лесно и безболезнено, а защо да ни е лесно като може да ни е гадно хаха, скоро ще кача снимки с новото окачване, чакам само стругара да ми звърти един фланец че да влизат джантите че дойдоха с много голямо ет главините

Пусни снимки и до каква степен си я разглобил?
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 01 Сеп 2012, 1:53

Колега, на мен също ми стана интересна темата ти. Ще я следя с интерес. Пожелавам ти успех с начинанието, все пак мерак с пари се гаси. Също така те съветвам да не се отказваш, защото е най-лесно да си го купиш готово, а насладата след много време труд и съживяване от скрабта е много по-голяма. :yes:
Драсни някой ред като излезе от операционната :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Предишна

Назад към E30