Опират ми джантите, какво правим?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
Re: Упират ми джантите, какво правим?
При мен с Kerscher-а 9J ET15 с гуми 205/50 отпред с дебелия макферсон не ми опираше в макферсона ами в съпорта на спирачния апарат и сега съм с 3мм отпред, а отзад с 20мм, като веждите отзад не са рязани, а само са прибрани до подкалника, т.е. външния профил на калника е непроменен. И с тази комбинация излиза отпред ЕТ+12 а отзад -5 и не опира никъде при варянт около 60/40, като я пусна още надолу отпред при почти пълен завой с е36 рейка с шайби опира в калника отгоре

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Re: Опират ми джантите, какво правим?
Отпред 195/45 за отзад 205/40... другото са го написали, с тези гуми може и да не пипаш вежди, стига да не си с дунапрененото окачване. 

- mastik
- Потребител
-
- Кара: е30 с 286 коня
- Мечтае да кара: е30 с 1000 коня
- Детайли за колата: '88 Diamantschwarz 320i coupе
..
Последна промяна mastik на 24 Ное 2022, 17:39, променена общо 1 път
E30 4 life
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
кое точно те притеснява в стречнатите гуми (по принцип... не те карам да караш с такива)? не знам дали знаеш но така колата е много по стабилна отколкото с прави гуми.....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Абе 215-ките са му добре пък и ги има налични момчето, а и с 205 на мен малко теснолинейка ми идва колата като се погледне отзад
Дай сега някой снимка на колата да видим как изглежда 

- mastik
- Потребител
-
..
Последна промяна mastik на 24 Ное 2022, 17:38, променена общо 1 път
E30 4 life
- E30_M_Tech_ll
-
-
mastik написа:@E30_M_Tech_ll - притеснява ме да не се разлепят при по големи натоварвания, знам че е малко вероятно, но съществува някакъв риск. Все пак не са предвидени да стоят по този начин на джантата, а и за всяка джанта си има допустими размери гуми. За 9J джанта надали от завода препоръчват гума 195. Нямам преки впечатления от силно стречнати гуми но съм чел че сцеплението се губи по плавно но и по лесно, което за дрифт е супер, но за грип си е минус. И някак си ми е трудно да повярвам че колата ще е по-нестабилна с 255/35 да речем. Поправи ме ако греша. А и джантите дойдоха с много свеж дънлоп сп9000 с 95% живот в него и ще си ги карам така, за други гуми не мисля на този етап![]()
за разлепянето няма проблем... най малко че те такива гуми се карат от 3 бара нагоре... а пък за стабилноста говорим за еднаква широчина гума но с различна широчина джанта... применро 205 гума на джанта 9 инча е по стабилна от същата тая гума на 7 инча.... естествено че ако сложиш 195 и сравниш с 225 гума 225-тицата ще държи повече...
инъче за дънлопа си много прав хубава гума е и аз сега съм взел две таквиа и ще ги мятам отзаде

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Projektzwo
-
-
E30_M_Tech_ll написа:mastik написа:@E30_M_Tech_ll - притеснява ме да не се разлепят при по големи натоварвания, знам че е малко вероятно, но съществува някакъв риск. Все пак не са предвидени да стоят по този начин на джантата, а и за всяка джанта си има допустими размери гуми. За 9J джанта надали от завода препоръчват гума 195. Нямам преки впечатления от силно стречнати гуми но съм чел че сцеплението се губи по плавно но и по лесно, което за дрифт е супер, но за грип си е минус. И някак си ми е трудно да повярвам че колата ще е по-нестабилна с 255/35 да речем. Поправи ме ако греша. А и джантите дойдоха с много свеж дънлоп сп9000 с 95% живот в него и ще си ги карам така, за други гуми не мисля на този етап![]()
за разлепянето няма проблем... най малко че те такива гуми се карат от 3 бара нагоре... а пък за стабилноста говорим за еднаква широчина гума но с различна широчина джанта... применро 205 гума на джанта 9 инча е по стабилна от същата тая гума на 7 инча.... естествено че ако сложиш 195 и сравниш с 225 гума 225-тицата ще държи повече...
инъче за дънлопа си много прав хубава гума е и аз сега съм взел две таквиа и ще ги мятам отзадесамо че мойте са 245/35/17 на 10-ки
Ей професоре, много ги разбираш нещата, но защо не пробваш някой път да покараш с хубави гуми, примерно. Какви са тези от 3 бара нагоре, искаш да му паднат пломбите ли? Изпечените галошки се отлепят много приятно, също така не държат атмосферите, а и нали трябва да не кривят джантите, по-добре направо да се цепят, нали...

И да си чувал за контактна площ, явно не... с тези валяци 245/35 много по-лесно ще губиш сцепление, освен ако не си возиш и 2 торби с цимент в багажника...
@mastik - принципно стреча се прави по предназначение, а не толкова за визия, именно поради тази причина ти предложих по-тесни гуми, за да не се налага да пипаш калника...
Качи снимки да видим какво ла*но си изсрал в крайна сметка...

- mastik
- Потребител
-
..
Последна промяна mastik на 24 Ное 2022, 17:37, променена общо 1 път
E30 4 life
- staisa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30-кабрио S50B30 Nissan S-14
- Мечтае да кара: Вече го кара!
- Детайли за колата: Nissan S-14 2.0 turbo
Колега, не знам, какво се претисняваш, тя е толкова висока, че и 17 може да сложиш със същите параметри , а и още повече ,че не си в Бг.

- E30_M_Tech_ll
-
-
и колата и лайната са хубави....
продължавай в същия дух да ги сереш колега

- mastik
- Потребител
-
..
Последна промяна mastik на 24 Ное 2022, 17:37, променена общо 1 път
E30 4 life
- Projektzwo
-
-
трябва да я свалиш или да сложиш по-високи гуми и отзад задължително фланец... 

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2