Въпрос за Шпера

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 21 Дек 2005, 14:57

Дилян го обясни най-изчерпателно и правилно - това е причината твоя шпер да се държи така. Планката на диф може и да не е останала, но това няма значение в случая. Освен "S", парт-номера може да започва с "N", което пак означава самоблокиращ се диференциал.
Б2 - когато я вдигнеш на крик колелото пак се върти, но по-трудно, отколкото отворения диф - то и ти си гоописал, но по твоя начин може някой да не го е разбрал - извини ме, че го допълвам така.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 22 Дек 2005, 23:29

Аз не съм компетентен по въпроса,но мисля ако повториш процедурата с крика само,че този път ти въртиш едното колело,а някой придържа леко другото ако дифа е шпер би трябвало да усетиш някакво съпротивление а ако си го въртиш без проблеми би трябвало да няма.Това са само предположения затова ако греша моля да бъда извинен и поправен!

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 23 Дек 2005, 10:27

Maverik написа:Аз не съм компетентен по въпроса,но мисля ако повториш процедурата с крика само,че този път ти въртиш едното колело,а някой придържа леко другото ако дифа е шпер би трябвало да усетиш някакво съпротивление а ако си го въртиш без проблеми би трябвало да няма.

:yes:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 17 Яну 2006, 1:48

Аз си мисля пък, че това 25% е % на блокировка т.е. Ако едната гума се върти със 100км/ч другата ще се върти с 25% от тия 100км/ч, а не както излиза само боксува само едната...? или ако е така значи на ладата шпера е по хубав от тоя на БМВ ? не ми се вярва... И искате да кажете че ако тръгна на 2-ра на пълна газ и ще ми боксува само едното колело теи ли или като тръгна да се завъртам и като боксува едното със 100 другото колело няма да се върти щото е спряла? НЕ МИ СЕ ВЯРВА ? ? ? ? :roll:

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 17 Яну 2006, 2:44

Turbo-Lag написа:Аз си мисля пък, че това 25% е % на блокировка т.е. Ако едната гума се върти със 100км/ч другата ще се върти с 25% от тия 100км/ч, а не както излиза само боксува само едната...? или ако е така значи на ладата шпера е по хубав от тоя на БМВ ? не ми се вярва... И искате да кажете че ако тръгна на 2-ра на пълна газ и ще ми боксува само едното колело теи ли или като тръгна да се завъртам и като боксува едното със 100 другото колело няма да се върти щото е спряла? НЕ МИ СЕ ВЯРВА ? ? ? ? :roll:

Нищо не си разбрал за шперовете :mhihi:
Няма никакво значение с коко километра се движиш.. дали си на место... щом мислиш че на ладата шпер-а е по-различен пробвай да спреш ладата на место дето едното колело да е на лед а другото на асфалт под лек наклон нагоре и се опитай да тръгнеш на първа с пълна газ.... може и назад да се върнеш :mhihi:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 17 Яну 2006, 14:12

Може и така да е, но в момента в който и "ощипеш съединитела" се променят малко нещата... не знам поне на мен така ми се струва...

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 17 Яну 2006, 14:37

Да ви имам проблемите аз все още не мога да разбера имам ли шперц или немам :lol: и ако случайно имам колко време още му остава :mhihi:
Изображение
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 17 Яну 2006, 16:48

Ако си караш Нивата, много! Ако караш Е30 ката .. мнооого малко .. ама многооооо :D :D :D
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 17 Яну 2006, 18:56

Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

Предишна

Назад към E30