Нова одисея-трансплантация

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Re: Нова одисея-трансплантация

Мнение от momo-1st » 02 Юли 2011, 15:58

E30_M_Tech_ll написа:
Бааам-18мм отзад и 8 мм отпред.....ТЕКСТОЛИТОВИ фланци!?!?

недей така текстолитовите фланци са по добри и излизат много по скъпо от алуминиевите.. на въпроса ти "що?" ми щот са по леки и здрави....

А дали има значение,че текстолита е термоНЕпроводим?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36-compot
Мечтае да кара: :)

Мнение от SmOkEyY » 02 Юли 2011, 16:56

то е ясно че е подобре да смени веригата и човека си го знае ама знаеш на кфа пара отиваш тогава... :kuku: подобре да дадеш пари за м52...б25/28 :smoke: и да знаеш че караш мотор :lalala:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 02 Юли 2011, 17:09

SmOkEyY написа:то е ясно че е подобре да смени веригата и човека си го знае ама знаеш на кфа пара отиваш тогава... :kuku: подобре да дадеш пари за м52...б25/28 :smoke: и да знаеш че караш мотор :lalala:

Колега умишлено се спирам на 4-цилиндров мотор,а от неголемия избор-ИС-а ми се струва най-приличен мотор,с достатъчно динамика-колата е евридейка,няма да се състезавам с нея и между другото-колко чак много струва тая верига?И какво друго се сменя с нея-смисъл на ТДС-а вървят комплект 2-те вериги с двете дъги на хидр.оптегач,тука има ли нещо подобно(за обтегача говоря)?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 02 Юли 2011, 17:26

momo-1st написа:
SmOkEyY написа:то е ясно че е подобре да смени веригата и човека си го знае ама знаеш на кфа пара отиваш тогава... :kuku: подобре да дадеш пари за м52...б25/28 :smoke: и да знаеш че караш мотор :lalala:

Колега умишлено се спирам на 4-цилиндров мотор,а от неголемия избор-ИС-а ми се струва най-приличен мотор,с достатъчно динамика-колата е евридейка,няма да се състезавам с нея и между другото-колко чак много струва тая верига?И какво друго се сменя с нея-смисъл на ТДС-а вървят комплект 2-те вериги с двете дъги на хидр.оптегач,тука има ли нещо подобно(за обтегача говоря)?

Сменя се хидравличня обтегач /~ 50лв/, плъзгача който бута /~ 130лв/, дългия водач срещу него /~ 85лв/, малкия плъзгач под колелото на кол. вал /~60лв/, зъбното паразитно колело с лагерчето /~100лв/, водача горе между валовете /~25лв/, верига /~55лв/. Общо около 510лв, като имаш в предвид че това са цени с отстъпка , възножно най-ниските. В дару кар цената надхвърля 750лв, тези неща ги няма ментета, всеки от там ги дърпа.
Ако М42-то е от по-новите с плъзгача вместо паразитното колело, тогава цената е 100лв надолу. Труда също не е малко, така че в сервиз и за това ще вземат поне 100лв.
Точно поради тези цени и това че на никой не му се дават пари да ги смени тези неща, много ис-и заминаха на части, всеки си вика "ще кара", "то ще почне да шуми първо" и така.. :mhihi:
Така седи въпроса с ангренажа с "евтиното" ис-че :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Е53 3.0Д

Мнение от assos » 03 Юли 2011, 16:35

Колеги, някой знае ли като съм с М10 мотор, но колата ми е 89-та троен стоп, дали би ми паснал и на мен тоя М42 - на мойте скорости ?

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 04 Авг 2011, 10:14

на скоростите не но инъче доста неща пасват... които на двоен стоп тряя се преправят :) инсталацията е почти същата сам оедно кабелче се маха щот дава на късо инъче.... мисля че и кардана е същия ;)
говорим за м42 от е30
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 04 Авг 2011, 10:55

Колеги, някой знае ли като съм с М10 мотор, но колата ми е 89-та троен стоп, дали би ми паснал и на мен тоя М42 - на мойте скорости?

Владко - porostorm го прави тоя номер - от м10 с карбуратор подкара м42. Обади му се и сигурно ще ти каже кво що.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 04 Авг 2011, 11:07

не не неговото е двоен стоп разлиакта е огромна!!!
аз съ мс лагал именно от троен стоп м10 към м42 и всичко си пасва скоростите не са еднакви но зад тях всичко е еднакво
и по инсталацията се маха само кабела за абс-а
и генерацията се сменя от край до край
от двоен стоп е много голяма занимавка там нищо не пасва.... инсталацията се преправя почти цялата карадана се смеян дифа и отй ако не му идва числото... общо взето е доста повече занимавка....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 04 Авг 2011, 12:50

мен ми е интересно колегата подкара ли вече мотора.. за месец + трябва да е направил вече купчина със гуми :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 04 Авг 2011, 13:06

той и Румбурака вече трябваше да кара с климатик, ама питай го как се слага климатик 20 дена - като човек няма ноу-хау, има доста желание и един орязан комплект продаден му за "пълен"
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SmOkEyY » 05 Авг 2011, 17:59

абе за м40 от е30 към м42 от е36 нещата неса трудни ... почти сичко съвпада .... малко е врътка жицата... но тя става за 20мин....
Изображение

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 05 Авг 2011, 20:05

SmOkEyY написа:абе за м40 от е30 към м42 от е36 нещата неса трудни ... почти сичко съвпада .... малко е врътка жицата... но тя става за 20мин....

5 часа смяната от матьори.. :yes:
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 05 Авг 2011, 21:40

баси играча :shock:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 05 Авг 2011, 22:03

Явор написа:баси играча :shock:

Кво бе.. дори от софия до варна стигнахме.. без генерация :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SmOkEyY » 06 Авг 2011, 21:55

колега според мен 5 часа за човек който го прави за първи път мисля че неса много .... и 20 мин да отделиш за кабели :)
и след това сичко да си работи .... :driving: :bowdown:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30