Възможно ли е вграждането на дигитален клим. от Е36 на Е30

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Re: Възможно ли е вграждането на дигитален клим. от Е36 на Е30

Мнение от SuPeR_FLY » 10 Юни 2011, 12:14

Доста от сервизите за хладилници и такива работи имат от стария фреон и пълнят ама не е чак толкова сложно да се мине на Р134 :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
Мечтае да кара: тенджера под налягане...
Детайли за колата: Touringi

Мнение от doctoragsxr » 10 Юни 2011, 12:41

alpina-ma6inata написа:
doctoragsxr написа:Италиянския който си е купил колата с такъв работещ о'к но да да го купуваш стар и да го слагаш според мен не си заслужава... :dunno: тряя се има впредвид и други неща,като се слага тялото в купето е хубаво да се смени уплътнението,което около 40 лева...дехидратора също ако е изгнил щеш не щеш нов...в дару кар е 340лв :kuku: намира се слава богу и евтин..и за десерт фреона... :bchug:

Ще можеш ли на схема да покажеш за кои части става въпрос? :) Защото рано или късно мисля да мина по този път, че борбата с жегите става все по-трудна, та да бъда подготвен. :)

Иначе поне за климатиците на 2002-ките гледах китове за конверсия от Р12 на Р134, така че и за Е30 би трябвало да има. Въпроса е дали си заслужава, ако си намериш къде да ти напълнят Р12. :)

Уплътнението между тялото и таблото оригинално номера е 64111370937 цена в дару 44,94лв
Дехидратора номера е 64538391025 цъкаш го в търсачката и търсиш в нета има го на фирмата Delphi около 30 паунда излизаше...ако опреш до пълнене пиши ЛС да ти дам тел. на човек който има от стария фреон и пълни :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 10 Юни 2011, 13:16

Всички системи предвидени за R12 работят с R134, разликата е в маслото, с което работи системата(компресора) както и количеството което се сипва, когато се преминава от 'стария' на 'новия' хладилен агент.
Аз съм с такъв италиански климатик и си пътувам на хладно в жегите, пък нека ми е зле, че духа само от предните духалки и ми е заело 'безценното' барче :mhihi: Също така съм с 134 фреон от 2 години....
Факт е, че оригиналния климатик е по-добър, но това е един добър компромис според мен!
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 10 Юни 2011, 14:14

То никой не казва че е чак толкова сложно да се напълни с-ма която е за стария газ със газ 134, ама разликата м-у двата фреона далеч далеч НЕ Е само маслото, както не е и това че единия бил по-вреден ала бала.
Като си насложите на е30ските климатици и почнете да обикаляте по подчертавам СЕРВИЗИ които извършват тази услуга ви пожелавам да имате повече късмет от мен - който аз имах преди 3г.
Пък после да споделите впечатления за разликите, проблемите и конверсиите при е30, аз нямам впечатления :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 10 Юни 2011, 20:27

deyan-enchev написа:То никой не казва че е чак толкова сложно да се напълни с-ма която е за стария газ със газ 134, ама разликата м-у двата фреона далеч далеч НЕ Е само маслото, както не е и това че единия бил по-вреден ала бала.
Като си насложите на е30ските климатици и почнете да обикаляте по подчертавам СЕРВИЗИ които извършват тази услуга ви пожелавам да имате повече късмет от мен - който аз имах преди 3г.
Пък после да споделите впечатления за разликите, проблемите и конверсиите при е30, аз нямам впечатления :mhihi:

Прав си, разликата между двата агента не е точно само в маслото и в това, че R12 е вреден за озоновия слой. По спецификации имат разлики, но система предвидена за R12 работи и със R134 безпроблемно....
Какво искаш да кажеш с подчертаното СЕРВИЗИ? Поне тук в Плевен, извършват услугата за преминаване от единия на другия агент :)
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

Потребител
Аватар

Мнение от Rachev88 » 10 Юни 2011, 21:28

обаче никои не каза дали става вграждането на климатроника от е36

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 11 Юни 2011, 1:17

Както казаха хората-няма невъзможни неща.Със сигурност става,защото съм виждал снимки в нета на е30 с навряно управление от е36 на мястото на врътките,но въпроса е какви цигании са сътворени за да заработи тва чудо и дали си струва.
Изображение Изображение

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 11 Юни 2011, 8:03

И от Е34 става и много готино си пасва всичко :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 11 Юни 2011, 13:44

Мармот написа:
deyan-enchev написа:То никой не казва че е чак толкова сложно да се напълни с-ма която е за стария газ със газ 134, ама разликата м-у двата фреона далеч далеч НЕ Е само маслото, както не е и това че единия бил по-вреден ала бала.

Прав си, разликата между двата агента не е точно само в маслото и в това, че R12 е вреден за озоновия слой. По спецификации имат разлики, но система предвидена за R12 работи и със R134 безпроблемно....
Какво искаш да кажеш с подчертаното СЕРВИЗИ? Поне тук в Плевен, извършват услугата за преминаване от единия на другия агент :)

За да съм изчерпателен трябва да започна от факта че когато слагах климатика си знаех, че ще трябва да минавам на р134 без да имам т.нар. "кит". Ходих при няколко очевидно пишман или отегчени вече "майстори" форумни и нефорумни герои.
Реално р134 може да замести р12 само ако количеството му не е такова с каквото количество би била напълнена система с р12. "Новия" работи на по-високо налягане и съответно температура. От тук следва, че ако е30 фанатик реши да си слага р134 на обикновенната стара и корозирала системка, някой е добре да го запознае с факта, че има причина за разликите между системите със стар и нов газ.
Та маслото го оставяме настрана. Щом на е30ска ще се слага р134 то фреона не трябва да е над 1000грама, понеже ще има течове породени от не чисто новата система и да речем от остарелите уплътнения м/у тръбите.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 11 Юни 2011, 18:01

deyan-enchev написа:За да съм изчерпателен трябва да започна от факта че когато слагах климатика си знаех, че ще трябва да минавам на р134 без да имам т.нар. "кит". Ходих при няколко очевидно пишман или отегчени вече "майстори" форумни и нефорумни герои.
Реално р134 може да замести р12 само ако количеството му не е такова с каквото количество би била напълнена система с р12. "Новия" работи на по-високо налягане и съответно температура. От тук следва, че ако е30 фанатик реши да си слага р134 на обикновенната стара и корозирала системка, някой е добре да го запознае с факта, че има причина за разликите между системите със стар и нов газ.
Та маслото го оставяме настрана. Щом на е30ска ще се слага р134 то фреона не трябва да е над 1000грама, понеже ще има течове породени от не чисто новата система и да речем от остарелите уплътнения м/у тръбите.

Затова си има практика при преминаване на 134 фреон да се зарежда системата с 20% по-малко количество фреон. Мисля, че няма нужда повече да коментираме. Явно просто ти не си попаднал на майстори :)
Поздрави! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328iT 88' e46 328Ci
Мечтае да кара: e24 M635CSI

Мнение от zoomer » 24 Юни 2011, 9:26

Та относно трансплантацията - според мен ще е по-лесно да се имплантира цялото арматурно табло от е36 от колкото само климатика. И аз преди време бях пускал теми, но в крайна сметка не мисля че си заслужава толкова, понеже трябва да се имплантира всичко от е36 което е в купето. Все пак управлението на духалките, температурата и не на последно място 2-та кръга е електронно.
Drive fast, drive free but watch out for that tree....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 26 Юни 2011, 2:31

а как стои въпроса с компактово табло? или само клима от компакт?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Rachev88 » 26 Юни 2011, 17:47

за компакта мисля че са еднакви като на е30 но не сам много сигурен

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 26 Юни 2011, 18:05

направо са 1 към 1 :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 26 Юни 2011, 18:50

Почти съм сигурен че не е същия от компакта. Явор може да каже със сигурност за да няма заблудени. Но ако беше така тея е30ки всички щяхме да слагаме от е36. Аз лично бих дал пари да сложа климатик, но просто съветите от всякъде са че няма читави и трябва да набутам прекалено много пари за да работи като хората.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30