Още един Е30 барутарник с тенденций за дрифтак:)
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
Re: Още един Е30 барутарник с тенденций за дрифтак:)
успех и дано е безкръвна операцията на сърцето

Няма мнпгп да се заигравам с флекса да не и разваля кантара че си има доста прилично разпределение на тежеста,иначе идеята ми за стабилизиращите щанги е отзад да е с по дебела отпред малко по мека та да презавива повече и да ми отговаря на стила на каране 

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
така няма ли ефекта да е обратен? 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
ми доста хора споделят тази теза за по голями щанги отзад и по малки отпред когато се ползва за дрифт колатa както и за по твърда задница и по мека предница за окачване но тва са си вече про неща
се пак обаче секи си праи колата да му пасва на самия него и нещата са доста относителни
успех и качваи сники 

bedrock city racing
ето малко снимки като я купих колата
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
А като ги сменяте тия щанги, знаете ли че задната стабилизира предницата, а предната щанга - задницата? 

Tux0 Ca !

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
и аз това питам, щото са ми обяснявали и съм чел, че ако сложиш много дебела отпред, пък тънка отзад колата става с много игрива задница, но и недозавива.. и за това питам, да обясни колегата защо по-мека (тънка) отпред, пък дебела отзад?

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
Когато задницата е игрива а предницата е мека колата презивива,защо? Твърдата задница ти позволява по лесно нарушаване сцеплението на задните колела и когато предницата е по-мека в завой когато клекне предницата върху колелото се пренася по-голяма тежест т.е не го оесснявам много добре даже хич ама когато клекне отпред и се пренесе повече тежест върху завиващите колела следва те да зацепят по-хубаво нали така...колкото по-тежко толкова по добро сцепление,следователно колата става по-рязка в завоите и обратното ако отпреде е с дебела щанга става дърво в завоя бута предните гуми и недозавива 

- shopaza
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 Touring E34 M50B25
Гоше айде напредвай че и аз съм си заръчал вече една Е30-ка позасилена и да почваме тренировките
Аре тея дни да пиеме по некоя бира да обмениме малко инфо че на мен окачването не ми е мн ясно пък и като я направиш ще видиме как е по добре
а иначе какво окачване ше слагаш

хех ми как щи е ясно по окачването като вие от бмв клуб хасково само бири пиете вместо да си човъркате кочините
Иначе немаш грижи като вземеш и ти таралястника с квото мога ще помагам
Иначе колеги относно двойната щанга отзад: Идеята е че колкото по твърда е задницата толкова по малко сцеление има в завой тъй като дебелите щанги държат колата нивелирана и не позволяват тежеста да се мести и натоварва съответното колело в завой: Пример: ако правим ляв завои се натоварва дясната страна тъй-като центара на тежеста бяга вдясно така имаме по-голямо сцепление върху дясната страна,когато обаче щангите са дебели не позволяват на тази страна да клекне и да натовари съответното колело следователно по-малко сцепление и по лесно задрифтване.Идеята с меката предница е когато в завой колата клекне предното колело което поеа товаар зацепва по добре и следователно колата става по-послушна и по рязка в завоя,защото гумата е зацепила и слуша впдача,ако сложим дебели стабилизиращи щанги отпред тежеста няма да е толкова голяма и следователно сцеплението по малко,колата няма да е така рязка но става дърво в завоя предните гуми са завили но нямат сцепление и следователно колата продължавва напред 

- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
А пък всички състезатели са егати балъците та си слагат кой по дебели кой по две стокови 

doko написа:А пък всички състезатели са егати балъците та си слагат кой по дебели кой по две стокови
Всеки си прави колата според вкуса на каране на някои им харесва колата да презавива,на други да недозавива...въпрос на вкус колега

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
Тук вече си зависи на кой как му пасва стила на каране,някои предпочитат колата да презавива други предпочитат да недозавива..и не казвай всички състезатели,защото аз самия мога да ти изброя поне 5 големи имена в тоя спорт които карат така със двойна стабилизираща отзад 

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
His Shadow написа:Тук вече си зависи на кой как му пасва стила на каране,някои предпочитат колата да презавива други предпочитат да недозавива..и не казвай всички състезатели,защото аз самия мога да ти изброя поне 5 големи имена в тоя спорт които карат така със двойна стабилизираща отзад
Предполагам, че за дрифт говориш, ако е така искам да ми изброиш 5-те големи имена, че ми стана интересно !
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
Я посочи някой който обича да му недозавива колаталеле ако пък е и от големите имена