E30 М30Б28
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
Re: E30 М30Б28
м10-ката от един месец е в мазата и нищо не ми гори......
пак ПОВТАРЯМ това си е мое мнение и не карам никой да го споделя...
пък професор още не съм станал ....
карайте си моторите дето са били хит през средата на миналия век и не обръщайте внимание на мойте постове....

пак ПОВТАРЯМ това си е мое мнение и не карам никой да го споделя...
пък професор още не съм станал ....
карайте си моторите дето са били хит през средата на миналия век и не обръщайте внимание на мойте постове....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??

Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- E30_M_Tech_ll
-
-
ми именно ве човек мойто мнение е отрицателно твойто положително кво толкоз? затова има различни мотори за да ги харесват ралични хора и да си купуват това което на тях има харесва.... както казах всеки сам си избира кво да си акра под капака и тва е....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Andronoff
- триногата
-
м10 е по-стар от м30
а и нали се сещаш, че тоя век е от 2001-ва насам, та в тоя ред на мисли.. ти какъв двигател от тоя век си карал?
всички караме стари кошници, но са си нашите и си ги обичаме
стига си говорил против тоз мотор, всички разбрахме, че не го харесваш, казваш го навсякъде..

а и нали се сещаш, че тоя век е от 2001-ва насам, та в тоя ред на мисли.. ти какъв двигател от тоя век си карал?
всички караме стари кошници, но са си нашите и си ги обичаме

стига си говорил против тоз мотор, всички разбрахме, че не го харесваш, казваш го навсякъде..
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- Bizona
- Потребител
-
- Кара: Е30
- Мечтае да кара: със ?
E30_M_Tech_ll написа:е ти пък.... няма ли всеки право на собствено мнение? аз не карам никой да го споделя..... прсото моето е такова.... лошото в случея е че само аз го изразявам щот другите се притесняват че ше ги оплюят ако си споделят негативното мнение и само малчат и се кикотят пред монитора някой като пита за м30.....
естествено като всяко нещо и тоя мотор си има фенове... но за мен няма смисъл от толкова галимации за монтирането му в е30 щот крайния резултат не е нищо особенно.... само за лапите за тоя мотор ще те оръсят на повечето места поне 200 лви като сложиш и самия мотор и другите нужни кирии излиза на цената на м50б25 който според мен е по добрия вариянт щото най малкото ше го избиеш само от разликата в разхода на бензин![]()
разберете че не искам да обидя никой като говоря така за тоя тип мотори... просто мен не ме кефят....
колега не съм давал никакви пари за прехварляне на този двигател както съм писал така е купена е30-ката и не съ наливал никакви пари по него засега само сипвам бензин и карам и нямам проблеми

- E30_M_Tech_ll
-
-
съгласен съм за м10... но на базата на м10 са нарпавени с14 и 1500 конювата пила от формула едно а на базата на м30 са си направили по една ножка....
не казвам че карам най последния модел мотор просто е от края на века не от средата ... но ми се струва че задълбаваме зтова викам да прекратим безмисления спам и Юзъра да ни изтрие мненията.....

- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Лично моето мнение за двигател в Е30 и другите подобни от тези години е 4 литровия V8
Знам за разхода му,знам и за всички минуси,но това е истината-някой ако се качи на Е30-ка с такъв мотор няма да иска да чуе нито за М20-ки,нито пък за М30-ки,за М50 пък хич
Иначе М30-то е дРът но много здрав туч
Лични наблюдения имам от едно М30Б35 което беше в отлично здраве,преди да бъде малтретирано постоянно в продължение на година и полвина в Е30-ка която в момента е компакт
и вървяща само настрани жестоко в лютеницата
И като цяло М30 е най-оптималния вариянт за Е30 

- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Сори за офтопика , но Яворе много спиш тук .
По темата на колегата, аз от скоро се здобих с М30Б35, с диф 4.27 за М30Б28 незнам, но за моята кола доста хора могат да потвардят , че си върви доста прилично, но е вярно че разхода е от 15 на горе. От друга страна на 5 си сигорен , че като дадеш гас колата ще ускори. Евридеиката ми е IS понавървява малко
и разликата е огромна. И двата двигателя са в Е30 разбирасе. + това Гецата ти каза от личен опит впечатленията от този мотор, другите семкаджии само спамат тука.
П.П. М Тех , кажи ми не ти ли писна да дрънкаш глупости по темите на хората, вече те предопредиха в една , нямаш едно смислено мнение от доста време на сам, колегата е написал да му пишат хорас който имат впечатления и са карали с такива двигатели. Сложи един ИС и голем разбирач стана , нищо лично , но зами спри малко с тоя спам.
По темата на колегата, аз от скоро се здобих с М30Б35, с диф 4.27 за М30Б28 незнам, но за моята кола доста хора могат да потвардят , че си върви доста прилично, но е вярно че разхода е от 15 на горе. От друга страна на 5 си сигорен , че като дадеш гас колата ще ускори. Евридеиката ми е IS понавървява малко

П.П. М Тех , кажи ми не ти ли писна да дрънкаш глупости по темите на хората, вече те предопредиха в една , нямаш едно смислено мнение от доста време на сам, колегата е написал да му пишат хорас който имат впечатления и са карали с такива двигатели. Сложи един ИС и голем разбирач стана , нищо лично , но зами спри малко с тоя спам.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- Bizona
- Потребител
-
колеги благодаря ви за впечатленията които имате от тоя тип двигател исках само мнения от хора които карат с такъв двигател а не само такива дет са чували и.т.н. темата може да се заключва че да не стане политически вапрос 

- E30_M_Tech_ll
-
-
еми и аз искам да спра ама все има някой дето ми е в опозиция и така .... на мен любимото ми занимание е да споря с някой особено като знам че съм прав
п.п може спокойно да ми се изтрият всичктие мнения.....

п.п може спокойно да ми се изтрият всичктие мнения.....
И от 100 мнения никой не обесни на човека що м30б28 го плуе ония и що всички са доволни от 3.5цата която е 3.4
едното е л жетроник инжекция която няма живи а и ако има такива са в отвратително състояние щото са карани на газ и затова горят много и не вървят
всички други който са доволни от м30 най вероятно са с инжекция мотроник
иначе съм карал м30б28 на жетроник с дълъг див върви си колицата прелично ма съм го карал на тежко купе 5-ца
в е30-ка ще форка форка фит фит дърветата фит фит дърветата часовника 15-20 15-20
обаче ония киселия са нетрае с м10-ката
едното е л жетроник инжекция която няма живи а и ако има такива са в отвратително състояние щото са карани на газ и затова горят много и не вървят
всички други който са доволни от м30 най вероятно са с инжекция мотроник
иначе съм карал м30б28 на жетроник с дълъг див върви си колицата прелично ма съм го карал на тежко купе 5-ца
в е30-ка ще форка форка фит фит дърветата фит фит дърветата часовника 15-20 15-20
обаче ония киселия са нетрае с м10-ката

"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!

- Bizona
- Потребител
-
а като цяло здрав двигател ли е има ли проблеми с блок глава да не се пукат аз моито съм го напавал до 180 а иначе за парзаляне ми е супер забравих да спомена че съм с заварен диф
и в това време малко ме е страх да напъвам

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
гледам автора на темата,викам си-ай ще има нещо свирепо откъм несебър,а то само бисери
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Ето ти малко инфо по М30 гамата http://www.e30club.ru/index.php?id=332, дано ти е от полза. Също така можеш да се обърнеш към колегата DEMIURGE, дано не се сърди само за рекламата дет му правя, но по отношение на инфото дето разполага за М30 двигателите е бог 

-Тате, татеее, от къде идват облаците?
- GRINGO
- младши ентусиаст
-
- Кара: `81 E21 335
Bizona написа:а като цяло здрав двигател ли е има ли проблеми с блок глава да не се пукат аз моито съм го напавал до 180 а иначе за парзаляне ми е супер забравих да спомена че съм с заварен дифи в това време малко ме е страх да напъвам
Незнам дали знаеш за проблема с болтовете на кавала.
Ето на тази сраница е описан проблема от който страдат всички М30-ки.
Ако не разбираш английски ще ти обясня за кво става вапрос.
http://www.nmia.com/~dgnrg/banjo.htm
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3