Четири врати предимства и недостатъци?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 //M42 power е39 525 tds Touring

Мнение от SammY » 14 Май 2009, 23:02

Aз съм със седан , ама купето повече ме кефи като визия и аз си мисля че седана се усуква повече :D а да ви питам колко ви тежат 30ките та да видим разликата м/у седан и купе в кг... мито е 1080 кила по талон с шибидах ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

e30

Мнение от KPETEH » 15 Май 2009, 12:18

Кво па повече може да му се осуче на седана от на купето?! Камо ли при каране... Айде при удар не знам, ама тия неща да ги говорите не е серизно. Нещо май не мислите, как и да е. Купето треа да е по леко, щот съм сменял задна врата и тя хич не е лека. Мен лично седана по ми харесва. Изрудия ми се струва бързата кола да е с 4 врати. Па и ако треа да возиш некви хора, я майка ти или баба ти, не виждам как ще влизат и излизат. Мен ми е лазер да излизам изотзаде от двувратка... Ама па ако си сам - си прави квот искаш :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 15 Май 2009, 12:28

най-дорбе е двуврата без задни седалки ;)
пак се сучи ама само задницата :mhihi:
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 15 Май 2009, 12:30

Дам, и аз до колкото знам седана е по-лек. Но купето си е купе и според мен изглежда доста по-добре. Като изключвам това, че предпочитам дори комби пред седан. :roll:
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 15 Май 2009, 12:32

Колега тва е голяма полемика вкъщи...
Брат ми е фен на купето ( 2 вр) , аз - на седана (4вр)
всичко е въпрос на вкус и естествено на трезва преценка.

Ако си семеен или поне сериозно обвързан с деца и т.н. купето определено не е уместен вариант ...
но като гледам какъв двигател си дал за пример се съмнявам да си го взел под прицел за семейна кола. :mhihi:

Според мен е хубаво да решиш ти кое повече ти харесва
ако щеш даже започни от външния вид ....

Пък като реализираш покупката покажи я да я видим :)
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 15 Май 2009, 14:15

Ама защо изобщо ги обсъждате като семейни тия коли?
Т'ва кола дето я лашкаш навсякъде, следователно се троши сравнително често, няма как да е семейна кола .. ежедневна - да, семейна - не.

Ако ще е с четири врати - комби! (размера има значение) :weed:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 340, e34 530, e30 328, e87 120d
Мечтае да кара: E30 M3 Evo Touring ,E34 M5 Touring
Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт

Мнение от Mecho Puh » 15 Май 2009, 15:04

Illusion написа:...Като изключвам това, че предпочитам дори комби пред седан. :roll:
;) ;) ;) ......Ако ще е с четири врати - комби! (размера има значение) :weed: :weed: :weed:
Едно не мога да разбера - хората все си чистят мухите от предните стъкла,а на мене все са ми отстрани
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от GorillaZoe » 15 Май 2009, 15:34

Въпрос на практичност...
земи както ти е благо на душата .. па другите да му мислят..
CaHuTaPa написа:SORRY че не е измита но водата скочи с 4% и е скапо Удоволствие :)

Yordanovv написа:Има ракаро седялки , къстъм боя , оборотомер , подлакатник колони "aico", цд , мислих и турбо да и слагам ма се отказах

ЦЪК

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 15 Май 2009, 15:45

някак си не мгоа да го повярвам това как седана ще тежи по малко като разликата в килограмите е единствено от края на предния капак до началото на задния....
едното има само две врати и кухи ламарини заемат останалото пространство...
а четиривратото първо че е с чтири врати ... с два механизма за товаряне на стъкла и врати в повече с обще чтири панти в повече аве вобще всичко е с по две в повече да не говорим че може и стъклата да са по тежки дори щот има малко триъгълно че и рамка отстрани му....
няма начин купето да е по тежко просто не е логично..... като разликката в двете коли е само в отсега на вратите...
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 15 Май 2009, 19:51

Защо смяташ само външните елементи, може би има разлика в шасито. Примерно кабрио-то винаги е по-тежко, защото е подсилено с по-яки греди отдолу.
BMW only!

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 15 Май 2009, 20:05

кабриото е вече съвсем друга бира... там долната му част е основната греда и тя се грижи усукванията по купето да са като на такова с таван да не говорим за самия таван и механизмите за предвижването му ... ема щом си казал и вътрешните елементи като сметнеш още две дръжки и така нататък ... аве всичко му е в повече на седана плюс това той е по лесния за усукване от двата модела коли и точно той трябва да е по подсилен така че и от там още килограми... а като махнеш почти нищо тежащата коричка на задните места и отдоло кухо кухо чак на пустоиш бие .... :mhihi:

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 15 Май 2009, 20:14

Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 15 Май 2009, 20:19

а така крайно време беше някой да разясни със снимков материял ;)
така че вече всичко е ясно не се чудете купувайте си купенца ;)

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 15 Май 2009, 22:36

Е, 20 кила разлика ;)
BMW only!

Предишна

Назад към E30