диф от е32 в е30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
Re: =-
doko написа:колега аз сам го правил този ъпгреид,ще ти триабват корпус от е28 фланец за кардана (с четири дупки защото е32 е с 6 дупки освен ако не искаш да преправиш кардана)ще ти триабват и други фланци за полуоските иначе триабва и тях да преправиш ,карантията става от е32 ковия корпус на е28цовия барабар сас капака за които не се реже от казана за резервната гума а се преправя планка от е21ца която даржи дифа отзад ,ако имаш време и нерви успех.
Това нещо става само ако използваш малкия диф на Е32, Ако от големия можеше да стане в такъв корпус нямаше да ми се налага си си купувам диф голямото прасе за Е30 (голямото прасе за Е30 е като на Е28 дифа) Той е видел на някаква морга, точно най-голямото прасе на Е32 няма как да го събереш, т.е. можеш ама ако нарежеш карантията на парчета и я набуташ вътре

Няма нищо по-страшно от активната глупост.
- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
doko написа:колега покажи ми малко прасе за е32
Немаш ядове, нведи се под някое 730i и виж какво е дифчето, след това погледни под 735 и 750 и ще видиш разликата.
П.С. Има 735 Е32 с по малкия диф, но е рядкост. Повечето са с корпуси на дифовете като на М5 Е34 и 850 (тук задния капак е различен). Имах диф от 850CSI (монтиран на Е23 чрез смяна на моста от М5 Е34) който е като на 750i и май нещо карантията не ми се фана в корпуса от Е28-то, та се наложи да си купя друг диф ама явно ти ги знаеш много тия неща, ша зема да си намеря един пак и да доида да ми събереш един, че да си имам резервен

- doko
- младши ентусиаст
-
ти М-ковитене ги остави ,аз взех от 735 3.62пр.ч взех друг е28цов 3.15пр.ч от друг е28цов взех пиньона и коронатас пр.ч 3.91 и го сглобих , а колкото до по малко прасе от това не съм срещал не казвам че няма.
- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
Значи ти си уцелил точно по малкия диф за Е32, намерих едни снимки в нета и там се вижда разликата в дифовете, мястото на короната е по голямо и оста на пиньона е по дълга, съответно и корпуса, нещо немога да ги постна в момента. Както казах Е32 е с 2 прасета, едното е по-малко от другото. По-малкото може да го метнеш на Е28-цов (даже май и на Е34-ков става) корпус, но голямото си е само за този корпус.doko написа:ти М-ковитене ги остави ,аз взех от 735 3.62пр.ч взех друг е28цов 3.15пр.ч от друг е28цов взех пиньона и коронатас пр.ч 3.91 и го сглобих , а колкото до по малко прасе от това не съм срещал не казвам че няма.
- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
Ето ги и снимките на дифа. Този дето е със захвата отгоре е по-малкия.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=11074169
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=11074169
- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
doko написа:ти М-ковитене ги остави ,аз взех от 735 3.62пр.ч взех друг е28цов 3.15пр.ч от друг е28цов взех пиньона и коронатас пр.ч 3.91 и го сглобих , а колкото до по малко прасе от това не съм срещал не казвам че няма.
Опс едно допълнение сега видях, че си зел с 3.62 (би трябвало да е 3.64) този диф е от 730i E32 и е по-малкия диф, на 735 е 3.45 независимо дали е автомат или ръчка.
- doko
- младши ентусиаст
-
да колега прав си ,аз говоря за този на първата снимка а втория не сам срещал ,мисля че със това вече става напълно ясно от кои модел на кои може да се ъпгреидват карантиите дано е от полза на колегата и благодаря за снимковия материал от които се вижда кои за какво говори.
- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
doko написа:да колега прав си ,аз говоря за този на първата снимка а втория не сам срещал ,мисля че със това вече става напълно ясно от кои модел на кои може да се ъпгреидват карантиите дано е от полза на колегата и благодаря за снимковия материал от които се вижда кои за какво говори.
Нали за това е този форум, тези които незнаят да се научат, а тези които знаят още повече да си обогатят знанията

Надявам се да сме били полезни с нашето малко "спорче"

- doko
- младши ентусиаст
-
така е колега в спора се ражда истината,но лошото е че много малко хора умеят да губят и от там пълнят фрумите със спам
- tonkata
- 50" ракия тийм
-
- Кара: 330 d
начи тоя дето е с 4 те дупки от корната страна е по малкото прасе а другия е най голямото.този на който съм попаднал е като по голямия демек няма дупки както прасетата за е30 и е34
- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
tonkata написа:начи тоя дето е с 4 те дупки от корната страна е по малкото прасе а другия е най голямото.този на който съм попаднал е като по голямия демек няма дупки както прасетата за е30 и е34
Мдаааааааааа

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2