Катастрофа - последствия

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 19 Ное 2008, 22:23

ще зема да мина да вида дали ше стигнеш :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 19 Ное 2008, 23:45

Юзър написа:надявам се,че се шегуваш :shock:
не се :shock:

Ники, звънни утре да идем да я довършим като хората, сутринта съм свободен!
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от щирлиц » 20 Ное 2008, 16:23

bavareca_86 написа:ще зема да мина да вида дали ше стигнеш :mhihi:
ОООО Ще стигне вярваи ми ако не,ще се влачи и пак ще стигне :mhihi: Нямаш идея за кьв ентусияст става дума!!! :mhihi:
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 20 Ное 2008, 17:01

Николай щом на 2 болта ще го караш тоя дифф , да очаквам пак позвъняване така ли :mhihi: ? Момчета дръжте се на линия Жоро ти си първи ... :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 20 Ное 2008, 18:05

баси машината, движи се вече :bowdown:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

е30

Мнение от KPETEH » 20 Ное 2008, 22:07

надявам се,че се шегуваш
Аз ли?! :mhihi:

Е щото е мръднал моста, та от там и диф-а и се изкривила планката дето го държи(тампона на дифа) и са кат го закачих там леко седи накриво и дупките леко се разместиха. Иначе днес с Владко закачихме носачите и тя си тръгна. За са не можах да усетя кво става и скърца, беше късно да я доизкусорявам. Ще сложа еднакви гуми, гърнето, спирачките да обезвъздуша, ще наместя дифа и тогаа ще я усетя. Като цяло си работи :mhihi:
Мерси на всички за моралната (Владко и физическа) подкрепа - безценна. Ше я изтупам за събота.

П.С.
Нема преден ляв амортесьор, десен стоп не свети, радиатора беше скокнал ма го наместих, дупки се отвориха, ма ше видим, вратите десните още не съм ги отварял, друго кво - калника задния десния не си е на място, но ше го отрежем така или иначе - 16х9 нема как да влезнат тъй или иначе:mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sicbul » 22 Ное 2008, 22:12

Колата е на ход , а диффа е на 2 болта то4но - лично се убедих . :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

П.С. Тва Е30-ка няма такова Животно :twisted: :twisted: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Катастрофа - последствия

Мнение от KPETEH » 04 Юли 2011, 11:19

С риск да ме баннат за скраперия, Ви представям развитието по тази толко стара тема.
Колата престоя 2 години на трупчета пред блока докато събера кураж да я вкарам в пътя след като я ударих. Междувременно имах друго е30, за което ползвах доста части от тази + момчето което ми се роди. В крайна сметка скраперията в мен надделя над здравия разум и се получи следното:
1. Главина от е36 върху носач от барабан на е30. Захващане 4х100 + 5х120
Изображение
Изображение
2. Предната главина от е36 след рязане с флекс и челосване на струг
Изображение
3. Накрая - предни апарати с плътни дискове от е36
Изображение
4. Част от макферсона + пълнител 45мм от е30 в амортисьор от е36
Изображение
5. Шенкел с главина апарат и вентилиран диск от е36
Изображение
6. Изместването на носача от е30 заради положението на гумата в предния калник. Тампон от полиуретан.
Изображение
7. Изглед отзад на ударената страна.
Изображение
8. Изглед отстрани с джанти от е34 7х15 с 205/65 гуми, които ще бъдат сменени с 205/50
Изображение

Друго по колата:
- дясната колонка бе хлътнала навътре с 3.5см, та е презаварена на ново място + няколко железа отвътре за да е по-здраво
- рейка от е36 - механична
- изпускателен колектор от м42 върху м40б16. Тръба на 50мм + резонатор + крайното гърне на 16-ката.
- некъв конусен филтър
- шпер 4.27 + стабилизираща щанга. Ниски пружини отзад с около 5см спрямо отигиналните + 12мм подложки заради високите гуми - после ще видим.
- отпред е с рязани пружини от е30 дизел 2.4 + пълнители с по-къс стержин.
- сменени 4-те шарнира на предните носачи

Трябват ми някой части още, но след малко ще изброя ако имате да ми предложите за да я извадя от цеха.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 04 Юли 2011, 13:41

Висш пилотаж в инженерната мисъл комшу :ok:

Първите 15 години не я карай много зверски, че предния носач "ала КРЕТЕН" ме плаши - инъче ентусиазъма ти е на ниво винаги съм го знаел :yes:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 04 Юли 2011, 14:55

:shock: .Колега,как въобще си помисли,че някой може да те обвини в "скраперия" :mhihi: .
Изображение Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 04 Юли 2011, 16:13

:shock: :shock: :shock:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 04 Юли 2011, 16:19

:weed: Кажи честно така ли смяташ да я караш :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 04 Юли 2011, 16:36

Честно казано, вече я карах към 200 метра и нищо не се строши. Бая твърда стана. Винаги мога да я върна към сток вариант, ама просто исках да го пробвам тфа от доста време... Дайте един акумулатор, 12 болта за гумите и една скоба за апарата и накладката за е36, пък да видим кое ще се строши първо. Честно казано не мисля да вдигам над 50км/ч. Треа ми за служебна да си джиткам до Бояна :mhihi: Айде, акумулатора за временно...

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 04 Юли 2011, 16:56

напиши маршрута и по кои часове ще минаваш,че да не минаваме :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 04 Юли 2011, 17:11

Ама аз не се фукам, мислех си, че ще ви е интересно да я видите :mhihi: Само по най-гладките пътища иначе.
П.С.
Намериха се болтове. Акумулатор моля... Вече е решено - трябва да тръгне... :help:

ПредишнаСледваща

Назад към E30