ШПЕР диференциал: От А до Я!!!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
За какви варианти се сещата за увеличаване на предвателното число на шпер от М3 Е36 Ево....? Той оригинално е 3.23, аз искам нещо от 3.6 нагоре. По пътя на логиката стигнахме до извода, че мооже да се вземе пиньон и корона от Е34 М5, с тоя вариант който е 3,91 (има и 3,25, който го слагат на 6 скоростните)....дали ще стане, а?! А за други варианти сещате ли се?!
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- Cherenz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d,Е46 М3
- Мечтае да кара: E46 M3 Touring
gazzzar написа:За какви варианти се сещата за увеличаване на предвателното число на шпер от М3 Е36 Ево....? Той оригинално е 3.23, аз искам нещо от 3.6 нагоре. По пътя на логиката стигнахме до извода, че мооже да се вземе пиньон и корона от Е34 М5, с тоя вариант който е 3,91 (има и 3,25, който го слагат на 6 скоростните)....дали ще стане, а?! А за други варианти сещате ли се?!
Ако не ме лъже паметта това EVO е с 188 мм. касета,ако е така няма проблем за скъсяването на дифа,но ако е 210 мм. вариант са М5 (е34),635i автоматик (е24) и М5 (е28 US)

- drft
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 d;АР 155,2.0,16VТ,4Х4,400hp
- Мечтае да кара: Supra
Не съм срещал тема за заварените дифове, а ме интересува тоа момент! Ако има опит някой евентуално с такъв диф - поведение плюсове , минуси моля да го сподели смятам ще е интересно за всички 

БЕЗИЗХОДИЦАТА Е СИТУАЦИЯ, ЛОГИЧНИЯ И ЕЛЕМЕНТАРЕН ИЗХОД, ОТ КОЯТО ПРОСТО НЕ ТИ ХАРЕСВА!
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
drft написа:Не съм срещал тема за заварените дифове, а ме интересува тоа момент! Ако има опит някой евентуално с такъв диф - поведение плюсове , минуси моля да го сподели смятам ще е интересно за всички
По-добре потърси малко с търсачката,няма нужда да се похабява хубавата тема за шперовете

- e34_monster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 touring
Всички е30 325ИХ ли са с шпер? Изпадна ми едно дифче 3.91 от ИХ и се чудя дали ще е добре да го сложа на е30 320 '84(ако е шпер). И ако може инфо колко горе-долу струва такъв шпер, да знам дали да коментирам цената.
- toni_toni
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
предавателни числа
Какво означават тези предаеателни числа?
Колкото е по-голямо толкова повече обороти прави колелоти ли?
Да кажем при 3.45 за един оборот на кардана полуоскта прави 3,45 оборота.
Колкото е по-голямо толкова повече обороти прави колелоти ли?
Да кажем при 3.45 за един оборот на кардана полуоскта прави 3,45 оборота.
- NaskoAVM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Мечтае да кара: 3.0csl
Всичките 325ИХ са виско шпер големите прасета и стават за е30 320, а цената около 500 600лв.e34_monster написа:Всички е30 325ИХ ли са с шпер? Изпадна ми едно дифче 3.91 от ИХ и се чудя дали ще е добре да го сложа на е30 320 '84(ако е шпер). И ако може инфо колко горе-долу струва такъв шпер, да знам дали да коментирам цената.
Колеги ето едно полезно Видео за разликата може и да е пускано , ако е така се извинявам. http://www.youtube.com/watch?v=Am9Jvj4B ... re=related
sideways driver
dermanski написа:Колеги ето едно полезно Видео за разликата може и да е пускано , ако е така се извинявам. http://www.youtube.com/watch?v=Am9Jvj4B ... re=related
Не всички са така
този или е много натегнат,или е с гъсто масло
- Dani.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 M20B20,BMW 320 M50B20
- Мечтае да кара: BMW 6 M POWER
- sam4o
- Потребител
-
- Кара: ше e30 324 td
- Мечтае да кара: E30 M3; DODGE CHARGER
Re: ШПЕР диференциал: От А до Я!!!
Здравейте, аз съм нов собственик на бмв по точно от 1 2 дена
моето е с шпер, но понеже ми е първи автомобил и го избрах с ваша помощ, за което сам ви мн мн мн благодарен мога да кажа само че мн ма кефи как са мятка и ми казаха, че за цялото удоволствие е виновен шпера. Незнам дали някои се чуди дали да си сложи ама моя савет е ако искаш да ти подскача сарцето на завоите ти е нужно само БМВ с голям двигател и един запазен или по добре нов шпер
и отново мерси на сички в форума за коментарите, понеже ако не бяхте вие сега щях да карам селика 93 

- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
A каде по колата имало метална табелка на която ти пишело какъв ти е дефренциала и някви инициали ? мойта е седан каде да го тарса това нещо ?

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
iv4ooo89 написа:A каде по колата имало метална табелка на която ти пишело какъв ти е дефренциала и някви инициали ? мойта е седан каде да го тарса това нещо ?
Отзад на капака на деферинциала на един от болтовете има една ламаринка, седи като излишна на нея седи въпросния надпис

П.С. И за в бъдеще ползвай търсачката

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- Magnus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30...
Взаимозаменяемост на шпер касети
Е30 голямо(Пример-325) става на е34 малко(Пример520) и средно (Пример525),е36 средно(325) и обратното.
С малки изключения (голямо е34),тези неща важат и за пиньона и короната.
Дано съм бил полезен,това което съм написал е пробвано
Е30 голямо(Пример-325) става на е34 малко(Пример520) и средно (Пример525),е36 средно(325) и обратното.
С малки изключения (голямо е34),тези неща важат и за пиньона и короната.
Дано съм бил полезен,това което съм написал е пробвано