Няколко въпроса относно окачването
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
Няколко въпроса относно окачването
Здравейте
Като начало, за въпросите който ще питам се поразтърсих, но нищо конкретно като отговор не намерих, не казвам че няма ами просто не намерих
1. Колко пъри горе долу излиза комплект Powerflex тампони (всичките)с доставака.
В сайта им пълния комплект излиза над 500лв, за доставка не съм гледал.
Тъй като за сега това ще са ми пари малко в повече, има ли някой който в момента има такъф комлект, но още не е сложен на колата, за да си взема размери и да се опитам да си направя. Или ако някой ги има размерите на тампоните ?
2. Предните носачите на е30 еднакви ли са с носачи на е36, защото са ми изпаднали едни, да знам дали мога да ги използвам ?
3. Върти ми се един варянт - да се заменят 2та шарнира на носачите със сферични лагерчета (унибали), който да се застопорят със зегерки към носачите и да се направи една шпилка с конус както си е шарнира (този варянт още не е напълно узрял и за сега е на варянт размишление). Тъ въпроса ми е някой правил ли е подобно нещо ?
Става въпрос за 318ис 90г
Като начало, за въпросите който ще питам се поразтърсих, но нищо конкретно като отговор не намерих, не казвам че няма ами просто не намерих

1. Колко пъри горе долу излиза комплект Powerflex тампони (всичките)с доставака.
Тъй като за сега това ще са ми пари малко в повече, има ли някой който в момента има такъф комлект, но още не е сложен на колата, за да си взема размери и да се опитам да си направя. Или ако някой ги има размерите на тампоните ?
2. Предните носачите на е30 еднакви ли са с носачи на е36, защото са ми изпаднали едни, да знам дали мога да ги използвам ?
3. Върти ми се един варянт - да се заменят 2та шарнира на носачите със сферични лагерчета (унибали), който да се застопорят със зегерки към носачите и да се направи една шпилка с конус както си е шарнира (този варянт още не е напълно узрял и за сега е на варянт размишление). Тъ въпроса ми е някой правил ли е подобно нещо ?
Става въпрос за 318ис 90г

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Re: Няколко въпроса относно окачването
tZv3t0zAr написа:1. Колко пъри горе долу излиза комплект Powerflex тампони (всичките)с доставака.
Някъде около 700 лв излизат. От какъв материал мислиш да ги изработиш ако имаш размерите

tZv3t0zAr написа:2. Предните носачите на е30 еднакви ли са с носачи на е36, защото са ми изпаднали едни, да знам дали мога да ги използвам ?
Не са еднакви но стават на Е30, основната разлиа е във вида на външния шарнир, при Е36 е с гумена подложка и се разбива бързо

tZv3t0zAr написа:3. Върти ми се един варянт - да се заменят 2та шарнира на носачите със сферични лагерчета (унибали), който да се застопорят със зегерки към носачите и да се направи една шпилка с конус както си е шарнира (този варянт още не е напълно узрял и за сега е на варянт размишление). Тъ въпроса ми е някой правил ли е подобно нещо ?
Тва на стандартния носач ли мислиш да го направиш или ще изграждаш изцяло друг

Става въпрос за 318ис 90г[/quote]
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
Значи състезавам се в оффроуд шампионата, за джипката поръчахме подобен комплект тампони и преди да ги монтираме отидох до една фирма която се занимава с внасяне на всякакви пласмаси (Юнг мисля се казва) с един от тези тампони и им го показах. Не помня точно какъв материал ми казаха че е, но го имам записан някъде (поликарбонат ли беше, но не съм сигурен). Но там хората са много разбрани и като поговориш с тах какво точно ти трябва и за какво и те ще ти намерят подходящ матерял. Примерно на джипа страничните прозорница са от нещо което е като плексиглас, но е ужасно здраво, гъвкаво и дълго изкара без да се заматира. Калниците също са разширени с някаква пласмаса която вече година и полвина издържа доста жуленя плътно в дървете, обръщаня и какво ли още не и не се е дори закъсала.
Тъ ще отида там ще поговоря с хората и те съм сигурен че ще ми предложат някакъв удачен матерял.
При е36 за различните външни шарнири го знаех, има ли варянт да се набие външен шарнир от е30 в носач на е36 ?
Както казах за сега е само идея, по принцип идеята ми е да се прави към стандартния носач ... но събирам информация още
Тъ ще отида там ще поговоря с хората и те съм сигурен че ще ми предложат някакъв удачен матерял.
При е36 за различните външни шарнири го знаех, има ли варянт да се набие външен шарнир от е30 в носач на е36 ?
Тва на стандартния носач ли мислиш да го направиш или ще изграждаш изцяло друг
Както казах за сега е само идея, по принцип идеята ми е да се прави към стандартния носач ... но събирам информация още

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
tZv3t0zAr написа:Значи състезавам се в оффроуд шампионата, за джипката поръчахме подобен комплект тампони и преди да ги монтираме отидох до една фирма която се занимава с внасяне на всякакви пласмаси (Юнг мисля се казва) с един от тези тампони и им го показах. Не помня точно какъв материал ми казаха че е, но го имам записан някъде (поликарбонат ли беше, но не съм сигурен). Но там хората са много разбрани и като поговориш с тах какво точно ти трябва и за какво и те ще ти намерят подходящ матерял. Примерно на джипа страничните прозорница са от нещо което е като плексиглас, но е ужасно здраво, гъвкаво и дълго изкара без да се заматира. Калниците също са разширени с някаква пласмаса която вече година и полвина издържа доста жуленя плътно в дървете, обръщаня и какво ли още не и не се е дори закъсала.

tZv3t0zAr написа:При е36 за различните външни шарнири го знаех, има ли варянт да се набие външен шарнир от е30 в носач на е36 ?
Няма как да сложиш Е30-ков шарнир, по-малки са в диаметър и за това не могат да се набият

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
Ok ще ти пиша пак за размерите.
И мерси за отговорите
А ако някой има някакъв отговор по точка ТРИ може да сподели
И мерси за отговорите
А ако някой има някакъв отговор по точка ТРИ може да сподели

Щом се занимаваш с джипки, значи имаш набор от фрезисти и стругари, според мен е възможно да се направи това което искаш, остава две неща да разрешиш, прахта и изработката, отиваш си при стругари и фрезистите и говориш с тях, те мисля, че ще ти дадат, най-добрия вариант, сега ти пускам една снимка, щом е станало, значи ако имаш желание, ще го направиш и ти 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
може да се набие 30-ов шарнир в 36-ов носач,прави се втулка и готово,ама работата за втулки е на цената на два носача от 30-а
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
pavlin_e30 написа:може да се набие 30-ов шарнир в 36-ов носач,прави се втулка и готово,ама работата за втулки е на цената на два носача от 30-а
Да бе ясно, просто като сменях шарнирите на е30ката не се сетих да премеря диаметара и от там идват тея въпроси

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
- Myxa-TePoPuCT
- младши ентусиаст
-
А като стана дума за носачи и шарнири, аз да попитам, диаметъра на шарнира на е30 и на е36 еднакви ли са ?
става дума, тази част на шарнира която влиза в шенкела
става дума, тази част на шарнира която влиза в шенкела
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
Oще един въпрос ... Има ли някакви по-къси амортесиори от оргиналните на 318ис ?
Понеже в момента като я вдигам на крика хода надолу на предните колела е поне 15см, а на задните поне 10см.
Или варянта е по твърди стабилизиращи щанги ?
Понеже в момента като я вдигам на крика хода надолу на предните колела е поне 15см, а на задните поне 10см.
Или варянта е по твърди стабилизиращи щанги ?

- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
To стигне ли се до такъв варянт какъв е смисълът от купето въобще ?
Направо тръбна конструкция и fiberglass "купе"
Направо тръбна конструкция и fiberglass "купе"

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2