Опират ми джантите, какво правим?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mastik
- Потребител
-
- Кара: е30 с 286 коня
- Мечтае да кара: е30 с 1000 коня
- Детайли за колата: '88 Diamantschwarz 320i coupе
Опират ми джантите, какво правим?
..
Последна промяна mastik на 24 Ное 2022, 17:39, променена общо 2 пъти
E30 4 life
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Re: Упират ми джантите, какво правим?
Интересно! Не съм много вещ, но ще те посъветвам да си вземеш други джанти! Не за друго, а защото филма е голям: отзад ще издуваш калника (нямаш друг шанс), отпред ако сложиш фланци 10мм няма да има някакво съществено презавиване, но аз лично не бих си го причинил поради ред причини. Плюс това с тия фланци отпред, като нищо ще почне да ти опират в калника. Така че намирам съвета си за уместен.
ПС: Успех колега и ако ги направиш все пак пусни една снимка да ги видим уникалните джанти
ПС: Успех колега и ако ги направиш все пак пусни една снимка да ги видим уникалните джанти

нормално е да Опира и подкрепям горния пост за други джанти ако ще караш консервативно,инче за да постигнеш желания маняшки ефект слагаш 15,20ки отпред и караш на бояджия да ти разгъне калниците навсякъде,за варянт на гума няма за къде да се говори при полижение че на 9тка си сложил 215/40 

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
отпред слагаш 5мм фланец,отзад минаваш много малко веждата с такъв ролер за калници и си готов 

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
и аз бях с такъв сетъп навремето...
отпред на мен не ми опираше но минаваше на милиметри... това при положение че съм с тънкия колец ти си с дебелия и затова опира.... 5мм фланец както е казал колеата по горе и си готов
отзад мойте бяха ет-30 с 20мм фланец което прави ет10 аз карах с гуми 195/45/16 отзад и нямах проблем
но просто това което трябва да направиш е да ги подвиеш леко нагоре веждите отвътре или още по добре да изрежеш това което остава овтвътре... така няма да се събира кал там и няма да ръждясат (това е голям ъпгрейд при опелите
)
ест като ги отрежеш трябва да ги боядисаш после отвътре с боди за подове и тва е ....
винаги има начин да вкараш каквато и да е джанта в какъвто и да е калник така че споко
отпред на мен не ми опираше но минаваше на милиметри... това при положение че съм с тънкия колец ти си с дебелия и затова опира.... 5мм фланец както е казал колеата по горе и си готов
отзад мойте бяха ет-30 с 20мм фланец което прави ет10 аз карах с гуми 195/45/16 отзад и нямах проблем

ест като ги отрежеш трябва да ги боядисаш после отвътре с боди за подове и тва е ....
винаги има начин да вкараш каквато и да е джанта в какъвто и да е калник така че споко

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- mastik
- Потребител
-
..
Последна промяна mastik на 24 Ное 2022, 17:39, променена общо 1 път
E30 4 life
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
карам с такъв сетъп от 4-5 години,16' 9J ET15 215/40....
отпред е хубаво да сложиш 5мм,за да имаш място на главината да стъпи джантата и да се центрира,понежи с 10мм вече не остава от главината и джантата неможе да се центрира и ще бъде зверско биене
а и с 5мм отпред разликата с задната следа ще е минимална,това разбира се за дебел кол,като моите и твоите.
А това че на "стенд" било едно а на земята се събират колелетата
не го разбрах...
отзад това че си бил с барабан сега с диск няма значение

отпред е хубаво да сложиш 5мм,за да имаш място на главината да стъпи джантата и да се центрира,понежи с 10мм вече не остава от главината и джантата неможе да се центрира и ще бъде зверско биене

а и с 5мм отпред разликата с задната следа ще е минимална,това разбира се за дебел кол,като моите и твоите.
А това че на "стенд" било едно а на земята се събират колелетата

отзад това че си бил с барабан сега с диск няма значение

- mastik
- Потребител
-
..
E30 4 life
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ако врътнеш няколко обиколки на калояново с тоя сет-ъп..ще ти паднат я жантите , я калниците
..за окачването да не споменавам

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- mastik
- Потребител
-
..
E30 4 life
- E30_M_Tech_ll
-
-
бе не е точно така... виждал съм бегачки по ралитата с по 10 санта фланци НА СТРАНА и не им падаха колелата
аз лично карам с 28мм фланец отпред и също няма ядове.... просто трябва фланеца и от двете страни да има точния размер за да легне хубаво хем на главианта хем на джантата... ако стои само на болтовете шанса да изхвърчи нещо е по голям но пак е малко вероятно
а колега това за вдигнатата кола замисли се малко и ще разбереш че няма разлиак дали колата е във въздуха или на земята.... положението на джантата спрямо главианта си сотава едно и също... верно че положението на джанта и главина заедно спрямо колата се променя но това теб не те бърка за тия джанти....

а колега това за вдигнатата кола замисли се малко и ще разбереш че няма разлиак дали колата е във въздуха или на земята.... положението на джантата спрямо главианта си сотава едно и също... верно че положението на джанта и главина заедно спрямо колата се променя но това теб не те бърка за тия джанти....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
колеги ,добавянето на фланец по никакъв начин не променя ЕТ на джантата ( както и стъргането на калника
) ЕТ е отстояние на леглото на главината от центъра на джантата ! слагайки фланци измествате както леглото така и центъра на джантата .. ( то ЕТ за това е и щамповано на нея
)Карайки с джанти с погрешно ЕТ ( дори и да не опират ) натоварва силно лагерите и променя геометрията на окачването..

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Той колегата ти го написа - слагай 5мм фланци отпред, ролвай задните вежди и си карай... Даже ако питаш мен сложи и отзад фланци да изравниш изнасянето на джантите отпред и отзад, защото предполагам, че сега отпред ти стои по-широка колата и не е много яка стойката
Може да минеш и само с ролването ако ти го направят както трябва, но в краен случай и да трябва да ги боядисаш задните калниците не е кой знае колко голяма инвестиция на фона на парите дето си дал за джанти, но поне го правиш един път както трябва 

- E30_M_Tech_ll
-
-
Alexi написа:колеги ,добавянето на фланец по никакъв начин не променя ЕТ на джантата ( както и стъргането на калника) ЕТ е отстояние на леглото на главината от центъра на джантата ! слагайки фланци измествате както леглото така и центъра на джантата .. ( то ЕТ за това е и щамповано на нея
)Карайки с джанти с погрешно ЕТ ( дори и да не опират ) натоварва силно лагерите и променя геометрията на окачването..
не го променя а го коригира... ама идеята е същата....
- mastik
- Потребител
-
..
E30 4 life
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2