Въпрос за монтаж на М60 в Е30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Въпрос за монтаж на М60 в Е30
Здравейте колеги искам да се консултирам с вас относно вграждането на М60В30 (от Е32) в Е30 318i купе !
Горе долу някой ако има представа какво ще ми е нужно(какви лапи,мотора също така няма и скорости какви ще са подходящи,спирачната помпа и сервото ще трябва ли да се местят напред ) и т.н !
Горе долу някой ако има представа какво ще ми е нужно(какви лапи,мотора също така няма и скорости какви ще са подходящи,спирачната помпа и сервото ще трябва ли да се местят напред ) и т.н !
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- delas_328
- ентусиаст
-
Re: Въпрос за монтаж на М60 в Е30

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
няма смисъл от цялата хамалогия за 3.0 литра...успех

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
лапите трябва сам да си ги направиш... няма нищо от което да ти станат плъг енд плей...
сервото барабар с помпата отива зад фара до него се пуска лост...
скоростите там е голям ташак трябва да търсиш ръчни а те са цифра... доло горе малко повече от това което ти е излязал мотора...
ако сложиш автоматични първо че тежат два тона ... по големи са от мотора и е супер занимавак доакто ги монтираш...
като цяло това че е м60 е добре защото пали на 3-4 кабела и няма да имаш ядове с електрониката но за тия умрели 3 литра не си струва вобще особено след като нямаш кутия....
по добре го продай и с парите си купи м52б28.... хем е по лек хем и части се намират по лесно и са по евтини... забравих да спомена съединителя... да речем че си намериш кутия ръчна от някъде като отидеш и питаш колко струва нов съединител с маховик гледай да си седнал около 1500лв е комплекта ...така грубо....
и накрая като сложиш чертата ще видиш че си дал пари като за м-ков мотор и подръжката му е почти същите пари а реално караш някъв голям тежък туч дет върви доло горе колкото 2.8
откажи се от рано от тоя безмислен проект...
сервото барабар с помпата отива зад фара до него се пуска лост...
скоростите там е голям ташак трябва да търсиш ръчни а те са цифра... доло горе малко повече от това което ти е излязал мотора...

ако сложиш автоматични първо че тежат два тона ... по големи са от мотора и е супер занимавак доакто ги монтираш...
като цяло това че е м60 е добре защото пали на 3-4 кабела и няма да имаш ядове с електрониката но за тия умрели 3 литра не си струва вобще особено след като нямаш кутия....
по добре го продай и с парите си купи м52б28.... хем е по лек хем и части се намират по лесно и са по евтини... забравих да спомена съединителя... да речем че си намериш кутия ръчна от някъде като отидеш и питаш колко струва нов съединител с маховик гледай да си седнал около 1500лв е комплекта ...така грубо....

и накрая като сложиш чертата ще видиш че си дал пари като за м-ков мотор и подръжката му е почти същите пари а реално караш някъв голям тежък туч дет върви доло горе колкото 2.8
откажи се от рано от тоя безмислен проект...
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Струва си заради звука 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- E30_M_Tech_ll
-
-
и после кво като Лили Иванова - глас има крака няма..... 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- delas_328
- ентусиаст
-
Добре бе колеги,то аз като гледам как върви на Е32ката си мисля,че на Е30ката ще е нещо скандално,пък и 220 коня не са малко,но наистина много работи трябва да се купуват и правят,аз за това питах вас първо,да знам дали да го взимам изобщо !
Един колега ми е пратил лично с инфо за някъкво момче което било в час с монтажа ще питам и него да видим кво ще каже !
Благодаря ви много за инфото
Един колега ми е пратил лично с инфо за някъкво момче което било в час с монтажа ще питам и него да видим кво ще каже !
Благодаря ви много за инфото

- E30_M_Tech_ll
-
-
то и аз мога да те свържа с човек от варна който е слагал и автомат и ръчка м60 в е30 ама пак ти казвам не си струва защото мотор плюс монтаж ще излезе над 3 хилки за тия пари има м-кови мотори а те вървят повече
ако ще слагаш в8 слагай 4.0 литра това вече е по скандално...
инъче може да сложиш едно 2.8 ще върви или на равно или малко по малко и ще ти излезе на половина и коалта ще е по лека и ще има някакъв баланс а не някъв туч отпреде и като дадеш газ да прай пумпали щото баланса е 70/30

инъче може да сложиш едно 2.8 ще върви или на равно или малко по малко и ще ти излезе на половина и коалта ще е по лека и ще има някакъв баланс а не някъв туч отпреде и като дадеш газ да прай пумпали щото баланса е 70/30
- Bavarcho
- Пантерчо
-
E30_M_Tech_ll написа:то и аз мога да те свържа с човек от варна който е слагал и автомат и ръчка м60 в е30 ама пак ти казвам не си струва защото мотор плюс монтаж ще излезе над 3 хилки за тия пари има м-кови мотори а те вървят повечеако ще слагаш в8 слагай 4.0 литра това вече е по скандално...
Искам "м-ков" мотор за 3 хилки, кой ще ми препоръчаш?
С колко мислиш, че е по тежък М60Б30 от едно М50Б25?

Bavarcho написа:E30_M_Tech_ll написа:то и аз мога да те свържа с човек от варна който е слагал и автомат и ръчка м60 в е30 ама пак ти казвам не си струва защото мотор плюс монтаж ще излезе над 3 хилки за тия пари има м-кови мотори а те вървят повечеако ще слагаш в8 слагай 4.0 литра това вече е по скандално...
Искам "м-ков" мотор за 3 хилки, кой ще ми препоръчаш?
С колко мислиш, че е по тежък М60Б30 от едно М50Б25?
според мен имаше впредвид 3к за слагането + парите които ще вземе като продаде м60то
защо мислиш че м60 малко по тежък от м50? + че сравнението е с м52 който тежи колкото м42

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- Bavarcho
- Пантерчо
-
Louis написа:според мен имаше впредвид 3к за слагането + парите които ще вземе като продаде м60то
защо мислиш че м60 малко по тежък от м50? + че сравнението е с м52 който тежи колкото м42
М60-то негово ли е

Аз мисля, че обмисля покупка

Разбрах, че го сравнява с М52.. но доста от дрифтачките са с М50Б25 и там никой не споменава да тежи или нещо подобно...
а и проблема се решава с бутането на мотора по-назад...

Bavarcho написа:М60-то негово ли е![]()
Аз мисля, че обмисля покупка![]()
delas_328 написа:... аз като гледам как върви на Е32ката си мисля,че на Е30ката ще е нещо скандално,...
вадя заключение че го има...
Bavarcho написа:Разбрах, че го сравнява с М52.. но доста от дрифтачките са с М50Б25 и там никой не споменава да тежи или нещо подобно...
а и проблема се решава с бутането на мотора по-назад...
m50 никак не е лек..чугун блок дебели биели големи бутала у-а...повечето 'дрифтачки' са с м50 щот не са чак толко претенциозни...питай ги как горят масло като маслена печка..и как всеки налива квот масло му падне...добре че някой поне вискозитета гледат да уцелят

тва с бутането го забрави...повече от 3см ако е отива вътре в купето..кола само за състезания..нямаш парно пренареждаш све...галимацията става страшна...да не кажа като за v8 ама...
иначе успех

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- delas_328
- ентусиаст
-
M10 : 82 kg
M20 : 117 kg
M50 : 136 kg
M30 : 143 kg
S38 : 146 kg
M60 : 146 kg
S50/52 : 152 kg
M70 : 155 kg
Колата не е моя просто един приятел щял да слага В12 и тоя ми го дава за 500 кинта ,даже е още на колата и си върви прилично !
M20 : 117 kg
M50 : 136 kg
M30 : 143 kg
S38 : 146 kg
M60 : 146 kg
S50/52 : 152 kg
M70 : 155 kg

Колата не е моя просто един приятел щял да слага В12 и тоя ми го дава за 500 кинта ,даже е още на колата и си върви прилично !
- E30_M_Tech_ll
-
-
с50-ки съм виждал да се продават за по 3 - 3 и нещо... друг е въпроса ак отръгнеш да го обслучваш тоя мотор на колко ше стъпи ...
имах впредвид за м60-то 3000лв цена на мотор кутия маховик съединител и монтаж в е30.. че може и да не се спре.... и това без обслужване.....
като цяло при тая конверсия другите неща излизат по скъпо а не самия мотор....
както и да е щом е решил колегата да пробва... после сам ще се откаже ама ше е налял едни пари...
п.п. и като ти го дава за 500 лв викаш със монтажа да стъпи на 600
и тия килограми не ми се струват много верни.. първо че са за необорудвани мотори и няма как в12 да тежи само с 20 кила повече от м50
имах впредвид за м60-то 3000лв цена на мотор кутия маховик съединител и монтаж в е30.. че може и да не се спре.... и това без обслужване.....
като цяло при тая конверсия другите неща излизат по скъпо а не самия мотор....
както и да е щом е решил колегата да пробва... после сам ще се откаже ама ше е налял едни пари...
п.п. и като ти го дава за 500 лв викаш със монтажа да стъпи на 600

и тия килограми не ми се струват много верни.. първо че са за необорудвани мотори и няма как в12 да тежи само с 20 кила повече от м50
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2