Ремонт на леко ударена врата?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Ремонт на леко ударена врата?
Предната ми лява врата е леко ударена от една катастрофа преди време. Не е фатално, но много ме дразни като гледам тия 15см. вдлъбнати навътре. Ако се направи с КИТ става ли хубаво и къде и за колко може да се направи? То предполагам, че боята ще е скъпото, защото сигурно ще трябва да се изпръска цялата врата после. Ако има и други варианти за ремонт ще се радвам да науча 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Обърни се към bavareca 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Хммм....в USA имаха някаква безумна технология с която огънатите тенекии ги изправяха внимателно натискайки с пръти и вакуум...даже не се налага да ти пребоядисват колата...интересно дали някой в БГ ги прави тези неща.
за инфо: http://dentwiz.com
- Иво
- шПерко
-
Аз си мислех точно нещо такова и всеки ме гледаше странно като питах дали е възможно
Ако става по този начин някъде из България наистина бих се насочил към този вариант, защото предпочитам да си е натурално
Ако някой знае да казва ще черпа бира 

- TFreak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1998 E36 M41
- Мечтае да кара: проекта дето ръждясва пред блока
- Детайли за колата: EV50306
На мен ми правиха задна лява врата, огъната от ЗИЛ
... Грозна гледка беше, имаше вдлъбнатина около 30-на см. и към 7-8 см. навътре. Направиха ми я за 140 лв., като даже ми пръснаха с лак (металик) и предната, та да няма разлика в блясъка... Шибаното е само че онея педали от БулИнс ми дадоха само 120 лв. 

dimd00d написа:Хммм....в USA имаха някаква безумна технология с която огънатите тенекии ги изправяха внимателно натискайки с пръти и вакуум...даже не се налага да ти пребоядисват колата...интересно дали някой в БГ ги прави тези неща.

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

- TFreak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1998 E36 M41
- Мечтае да кара: проекта дето ръждясва пред блока
- Детайли за колата: EV50306
Мойта мазда я взехме преди 9 години и оттогава не беше китосвана. Скоро обаче трябваше да се позакърпи тук-там и пича кат взе да я търка, от вратите и калниците падна по 2-3
пръста кит. Не знам колко кг. беше, обаче после яко чукане падна... 

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
За тва с вакуума-
Абсолютно има такова нещо в България
На едни приятели с Daewoo Nubira ги бяха ударили в метро със пазарските колички :mha: и в сервиза на Daewoo им я направиха с вакуум,ама трябваше да се пребоядиса защото беше одрана.Казвам ви,не можех да позная че вратата е удряна(а удара беше в гънките на вратата).Просто такъв ефект никога не бях виждал*,ама им е излязло цифромания
.
Сигурно и в ДаруКар я има тая опция
------------------------------------------------
*22.05.2003г. :
Вече видях такъв ефект след като Бавареца оправи наща врата
Абсолютно има такова нещо в България

На едни приятели с Daewoo Nubira ги бяха ударили в метро със пазарските колички :mha: и в сервиза на Daewoo им я направиха с вакуум,ама трябваше да се пребоядиса защото беше одрана.Казвам ви,не можех да позная че вратата е удряна(а удара беше в гънките на вратата).Просто такъв ефект никога не бях виждал*,ама им е излязло цифромания

Сигурно и в ДаруКар я има тая опция

------------------------------------------------
*22.05.2003г. :
Вече видях такъв ефект след като Бавареца оправи наща врата
Последна промяна BMW///M-ma6inata на 22 Май 2003, 12:12, променена общо 1 път
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
bawareca написа:Колега, таквизм технологии у нашенско немаА какво си измислят некои сервизи е съвсем друг въпрос
Ти кажи сега една врата без вакуум личи ли й нещо
![]()
Bawarec

===============================================
П.С.
Иво,недей изобщо се чуди,ами тръгвай към Бавареца,всичко ще ти се стори като един сън,все едно на сън си си ударил вратата и като се събудиш си е пак същата,все едно нищо не и се е случило...
- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Кара: Toyota Celica
Тенекията се изправя, заравнява идеално, но е много важно да се уцели ТОЧНО същия цвят...Карахме наща кола при едни майстори заради същия проблем и тия гледаха и номер на цвета и какво ли не...ама оня ден като я погледнах и ми се ревеше. И баба ми ще види разликата. Колкото и да я пастирам и търкам все тая си е - цвета е различен. На доста коли съм забелязвал, че се получава тоя "ефект"...как ги мешат тия бои, кво слагат, кви хакове правят незнам 

- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Кара: Toyota Celica
Не сме им платили още всичките пари, та ще ходим сигурно тия дни да видим какво ще правим. Интересно ми е има ли начин да се познае на една ламарина дали под боята има много кит или всичко си е нормално ? С почукване по наща не мога да разбера, а и то кита е много малко че беше само леко жулната. Би трябвало обаче ако е много да има разлика в звука при почукване на едно място и друго, под което има няколко см кит ? Направо тръпки ме побиват вече, щото тука се появиха доста коли, които преди това са били здрааво блъскани и после са ги оправили и на пръв поглед нищо не личи. Един приятел живее близо до някви тенекеджии, които само с такива глупости се занимават и както си ходим по улицата и като кажа колко готино изглежда някоя кола и той се изхили и каже: Ми на тая преди няколко седмици акумулатора и беше на мястото на таблото
Това да си купува човек кола на старо от тук си е ужас...трябва да се измисли някакъв специален скенер за кит 

- Иво
- шПерко
-
Мерси за отговорите. При мен е супер малко ударено даже може да е 7-8см. обаче на слънце или някаква светлина когато колата е измита се вижда много гадно и изглежда по-намачкано 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2