Проблем с температура Е30 m10b18
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Колело
Проблем с температура Е30 m10b18
Здравейте колеги,
имам проблем със загряването на колата- Е30 m10b18 карб, значи от както температурите паднаха колата загрява трудно и при стабилно каране и натискане стрелката не иска да мръдне повече от 1/4, когато купих колата не показваше нищо, смених температурния датчика и лятото по жегите си стигаше почти до половината, прави ми впечатление, дори и в жегите, че изключа ли от скорост в баир надолу, температурата пада много бързо. Дали да сменям и термостат, на какво друго може да се дължи този проблем, до предния собственик е сменил радиатора с нов и сподели че са монтирали, по - голям радиатор от оригиналния, дали е възможно от там да идва тази ниска работна температура на мотора ?! Мерси за помоща предварително и поздрави на всички !
имам проблем със загряването на колата- Е30 m10b18 карб, значи от както температурите паднаха колата загрява трудно и при стабилно каране и натискане стрелката не иска да мръдне повече от 1/4, когато купих колата не показваше нищо, смених температурния датчика и лятото по жегите си стигаше почти до половината, прави ми впечатление, дори и в жегите, че изключа ли от скорост в баир надолу, температурата пада много бързо. Дали да сменям и термостат, на какво друго може да се дължи този проблем, до предния собственик е сменил радиатора с нов и сподели че са монтирали, по - голям радиатор от оригиналния, дали е възможно от там да идва тази ниска работна температура на мотора ?! Мерси за помоща предварително и поздрави на всички !
Re: Проблем с температура Е30 m10b18
прэвери си термостата първо, ако е наред си провери уреда на таблото, да не му е паднало гайката отзад, случва се често, при мен го правеше същото и се оказа от гйката-нямаше я
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
gecata73 написа:прэвери си термостата първо, ако е наред си провери уреда на таблото, да не му е паднало гайката отзад, случва се често, при мен го правеше същото и се оказа от гйката-нямаше я
как точно да проверя термостата в тенджерата с вряла вода ли да го варя, а относно гайката, свалял съм таблото къде точно се намира тази гайка, ако е паднала ще показва ли въобще нещо?!
Благодаря !
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
гайката е отзад на таблото върху самата температура-датчика де, вижда се, а термостата като запалиш виж маркуча долния на радиатора кога започва да стопля, по принцип трябва след като отвори термостата, на 80градуса, ако е по-рано значи не е добре и го смени
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
gecata73 написа:гайката е отзад на таблото върху самата температура-датчика де, вижда се, а термостата като запалиш виж маркуча долния на радиатора кога започва да стопля, по принцип трябва след като отвори термостата, на 80градуса, ако е по-рано значи не е добре и го смени
а 80 градуса в средата ли седи стрелката или ?!
ако всичко е наред да там стои и не трябва да мърда, перката как ти е, да не би да е зацепила и да върти нон стоп
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
gecata73 написа:ако всичко е наред да там стои и не трябва да мърда, перката как ти е, да не би да е зацепила и да върти нон стоп
ами трябва да погледна, мисля, че върти, не трябва ли да върти изобщо !?
Благодаря
е трябва ама в началото като е студена върти по-леко, а като загрее почва да върти по-силно, това е достатъчно да разбереш, а като е зацепила тя вие като хеликоптер
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
gecata73 написа:е трябва ама в началото като е студена върти по-леко, а като загрее почва да върти по-силно, това е достатъчно да разбереш, а като е зацепила тя вие като хеликоптер
как да проверя виското дали ми бачка!? като е студена като си сложа ръката на перката трябва ли да мога да я спра?! И в загряло положение трябва ли като си сложа ръката да спира ?!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
з..би я перката засега, ама си виж термостата... както те посъветваха по-горе... по-голям радиатор означава по-бързо и по-добро охлаждане, а не ниска температура на охладителната течност...
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
Владо написа:з..би я перката засега, ама си виж термостата... както те посъветваха по-горе... по-голям радиатор означава по-бързо и по-добро охлаждане, а не ниска температура на охладителната течност...
окей колега, ще проверя първо него, но нека някой ми разясни и как да си чек-на виското ?!

е не с ръка, ще трябва преди това да ти направя застраховка та да земеш и некой лев после
, с нещо друго опитай, но първо термостата виж, аз ти казвам просто да си провериш нещата по охладителната система за да си ситурен че всичко ти е наред

- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
gecata73 написа:е не с ръка, ще трябва преди това да ти направя застраховка та да земеш и некой лев после, с нещо друго опитай, но първо термостата виж, аз ти казвам просто да си провериш нещата по охладителната система за да си ситурен че всичко ти е наред
мерси колега

- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
колега днес взех новото термостатче - Wahler - 80 градуса и като го кача ще пиша дали колата ще държи нормална температура 
Поздрави !

Поздрави !
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2