Въпрос относно вървеж :(
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- walchoos
- Потребител
-
- Кара: олд скуул карс
- Мечтае да кара: някви 3-ки
Въпрос относно вървеж :(
Колеги нов съм в този форум. Имам бмв е30 316и 1990 година, но се чува шум от двигателя и като цяло двигателя работи по-шумно отколкото трябва ... можете ли да ми кажете за какво става въпрос г/д с разпеделителния вал,защото чух че там имат слабо място и по-точно искам да знам колко г/д един нормален двигател 1.6 100 конски сили трябва да вдига на максимални обороти ... Моля за компетентен отговор. За някои тази тема може да е тъпа и досадна но моля за разбиране.
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Въпрос относно вървеж :(
Стига ли близо до червените обороти? Щрака ли двигателя? Ако много се е разтракал разпределителния вал може да не достига до максимални обороти.

- walchoos
- Потребител
-
Точно това е, че нямам оборотомер и по километри горе-долу гледам ама не може на 1-ва примерно да вдигам най-много 30км/ч ... затова питам а след това почва едно давене и не може повече ...
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
вал,повдигачи........смени мотора
има страшно много писано по твоя проблем във форума,потърси

има страшно много писано по твоя проблем във форума,потърси

- walchoos
- Потребител
-
Хм мерси за информацията колеги ако някой знае още нещо относно проблема моля да сподели или поне да ми даде по възможност линк към такава тема, защото не намирам. Благодаря предварително :]
- walchoos
- Потребител
-
И това ще стане колега, но просто за сега ми трябва този двигател. Може би след година или две ще се случи това
Все пак ако някой знае нещо повече относно какъв може да е проблема моля да сподели. 

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
той може да ти се струва по-шумен и от виското принципно защо не идеш някъде да я погледнат?

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
хората не случайно ти казват да смениш мотора.... само не са допълнили че така ще излезе по евтино
чисто нов вал за м40 струва 500 лв отделно повдигачи отделно ремонт и най наркая не знаеш колко ще изкара... дори и да вземеш вал втора ръка пак ремонта е неоправдано скъп

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- walchoos
- Потребител
-
Колеги проблема е, че все още съм ученик (12клас) и ако сложа голям двигател ще ми гори много ... и затова засега ми трябва този двигател точно иначе досега да съм сложил по-голям даже ми предлагаха ... Някакви съвети моля 

- chenchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 Е53
- Мечтае да кара: E39 M5...
walchoos написа:Колеги проблема е, че все още съм ученик (12клас) и ако сложа голям двигател ще ми гори много ... и затова засега ми трябва този двигател точно иначе досега да съм сложил по-голям даже ми предлагаха ... Някакви съвети моля
В горенето си в грешка..

- walchoos
- Потребител
-
хах ... е как няма да харчи повече ... поне едно 17-18 ще ми удари сигурно ... засега ми трябва малко икономия ... само че даденият проблем много ме дразни ...
При мен беше по същия начин,колега-16ка та и с газ,трака,тропа не върви...харчи 13 газ,и по едно време ми писна и си боцнах М42(тогава бяха по-модерни от М52б28)и...има разлика-върви прилично,харчи по-малко от умрялата 16ка.Ако не можеш да си позволиш да сменяш двг в момента си я карай както е колкото изкара,пък после нещо с два цилиндъра отгоре
.Не си струва каквото и да е вкарване на пари в тоя двигател.

- venek
- младши ентусиаст
-
- Кара: F02 740Li & E34 525IX
- Мечтае да кара: F90 M5
Колега,аз подкрепям колегите които ти казват да смениш мотора с някой от 6-ците(М50,М52).
Едно е да те бутат 6-ма,друго е 4-ма,да не говорим че ако сте 4 човека и има малко баир трябва да напънеш 16-ката за да катери,съответно ще лапа доста в този момент за да си влачи купето,докато при 6-ка въртящия момент е много по-голям при ниски обороти,което му сваля значително разхода в малко купе,да не говорим че на същия баир с 4 човека ще го караш с много по-малко натиснат педал.
Имам приятел,който кара малолитражка от сорта на 1000-1200 кубика,и ми вика:
"А бе градско се ядва,ама като излезна извън града и я натисна докъм 120-130 и ми лапа 13-14....
Всеки си има вкус и си знае джоба....
Другия вариянт ти е да я караш щракаща и до къде изкара,щото ремонта и наистина не е оправдан!

Едно е да те бутат 6-ма,друго е 4-ма,да не говорим че ако сте 4 човека и има малко баир трябва да напънеш 16-ката за да катери,съответно ще лапа доста в този момент за да си влачи купето,докато при 6-ка въртящия момент е много по-голям при ниски обороти,което му сваля значително разхода в малко купе,да не говорим че на същия баир с 4 човека ще го караш с много по-малко натиснат педал.

"А бе градско се ядва,ама като излезна извън града и я натисна докъм 120-130 и ми лапа 13-14....

Всеки си има вкус и си знае джоба....
Другия вариянт ти е да я караш щракаща и до къде изкара,щото ремонта и наистина не е оправдан!

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2