Е30 М20B23(20) Не пали (няма искра)
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
Е30 М20B23(20) Не пали (няма искра)
Е30-ката умря....
Днес докато карах просто у гасна и не иска да запали вече.
Мотора е м20б23 с мотроник.
Датчика на коляновия вал е читав (мерихме го с осцилоскоп).
Бобината е читава.
Мисля си дали еку-то не е приключило, но няма логика. Днес по-рано прекъсна няколко пъти докато карах.
Но няма искра.
Кабелите до и от еку-то са ОК.
Дайте идея какво друго да проверя или как да тествам еку-то?
Днес докато карах просто у гасна и не иска да запали вече.
Мотора е м20б23 с мотроник.
Датчика на коляновия вал е читав (мерихме го с осцилоскоп).
Бобината е читава.
Мисля си дали еку-то не е приключило, но няма логика. Днес по-рано прекъсна няколко пъти докато карах.
Но няма искра.
Кабелите до и от еку-то са ОК.
Дайте идея какво друго да проверя или как да тествам еку-то?
- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
Re: Е30 М20B23(20) Не пали (няма искра)
Виж до голямата букса на компа има една със три крачета на едната трябва да има + на контакт иначе не пали но не помня на кое от трите крачета трябваше да е .
Но внимавай че там минава и оборотомера или със две думи виж дали идва на някое краче +
Но внимавай че там минава и оборотомера или със две думи виж дали идва на някое краче +

- zoomer
- младши ентусиаст
-
Проверих още в началото - идва + от контактния ключ.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Добре е да се провери докъде идва ток и къде вече няма-идва ли изобщо ток от бобината към делкото по централния кабел, защото ако палеца, или капачката са дали фира може токът няма как да премине по кабелите за свещите и от това да не пали.
Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:Добре е да се провери докъде идва ток и къде вече няма-идва ли изобщо ток от бобината към делкото по централния кабел, защото ако палеца, или капачката са дали фира може токът няма как да премине по кабелите за свещите и от това да не пали.
Ако е от палеца или капачката нямаше да се появи изведнъж проблема ами според мен се влошава работата постепенно

- zoomer
- младши ентусиаст
-
На централния кабел от бобината към капачката няма искра. До бобината има ток.
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
zoomer написа:На централния кабел от бобината към капачката няма искра. До бобината има ток.
Колега, минах по този път преди седмица. Благодарение на колегата Явор, който успя да се справи за един час, със смяната на два датчика колянов вал, еку, бобина, кабели и свещи, ми излекува любимата и успях да се прибера вкъщи безаварийно (не съм от гр.София). При мен се оказа, именно кабела от бобината и самата бобина, изключително много се радвам, че ги имаше в наличност и както вече казах, ми отстрани проблема за един час, като същевременно провери всички останали елементи, от които можеше да се случва това, а именно - да не иска да запали.
Ако това не ти помага, преди година някъде, имах също подобен проблем, като тогава се оказа бензиновият филтър. Колата не даваше никакви симптоми, че среща трудности. Една вечер се прибрах съвсем нормално и когато на сутринта се опитах да запаля, тя просто не искаше...Та, провери го и него ако сметнеш, че при теб може също той да ти играе лоша шега.
Успех!

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Azidaha написа:При мен се оказа, именно кабела от бобината и самата бобина,
Според мен и в този случай проблемът ще се окаже там, макар че колегата спомена, че е читава бобината

Никой не мое ма връне на селу!
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
6estaka написа:saleen написа:Добре е да се провери докъде идва ток и къде вече няма-идва ли изобщо ток от бобината към делкото по централния кабел, защото ако палеца, или капачката са дали фира може токът няма как да премине по кабелите за свещите и от това да не пали.
Ако е от палеца или капачката нямаше да се появи изведнъж проблема ами според мен се влошава работата постепенно
не е задължително.....
при мен на м10-ката делкото нали е до акумулатора и не бях стегнал скобата много добре и като направи някой друг камшик колата акумулатора удря капачката, палеца вътре задира направо в нея всичко става мармалад и както си караш на 6000-7000 оборота изведнъж се чува един страшен гърмеж черни облаци дим от аспуха колата естествено загася и няма палене

че не е задължително да е постепенно
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
E30_M_Tech_ll написа:6estaka написа:saleen написа:Добре е да се провери докъде идва ток и къде вече няма-идва ли изобщо ток от бобината към делкото по централния кабел, защото ако палеца, или капачката са дали фира може токът няма как да премине по кабелите за свещите и от това да не пали.
не е задължително.....
при мен на м10-ката делкото нали е до акумулатора и не бях стегнал скобата много добре и като направи някой друг камшик колата акумулатора удря капачката, палеца вътре задира направо в нея всичко става мармалад и както си караш на 6000-7000 оборота изведнъж се чува един страшен гърмеж черни облаци дим от аспуха колата естествено загася и няма палене![]()
![]()
че не е задължително да е постепенно
Да това при м10 се случва...но при м20 мотроник нема как да стане

- zoomer
- младши ентусиаст
-
saleen написа:Azidaha написа:При мен се оказа, именно кабела от бобината и самата бобина,
Според мен и в този случай проблемът ще се окаже там, макар че колегата спомена, че е читава бобината
Замерих сигнала към бобината още в началото - еку-то не праща импулси.
- zoomer
- младши ентусиаст
-
това ще правя, но проблема е че колата не е в София, и днес ще пратя еку-то по еконт.
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
датчик колянов вал 99.9% ... на е30 м40б18 е същия ... не питай от къде знам
Успех 

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
човека е писал че го е мерил с осцилоскоп и работи? що си помисли че лъже 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2