Дебел макферсон разлики (към колегите с кабрио)
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Дебел макферсон разлики (към колегите с кабрио)
Преди няколко дена разглобих макферсоните с идеята да сменя пълнителите и пружините. Диаметъра е 51мм следователно е дебелия макферсон. Когато развих капачката под която е пълнителя и го извадих останових, че двата пълнителя са различни и новите които съм взел нямат това стеснение в горната част както при тези старите.
Обадих се насам натам да проверя дали не съм взел друг модел (даже един много любезен колега който предлага ФК ми премери и ми каза по телефона). В крайна сметка капачката не влизаше на новият кол и то не на стеблото а на самото тяло на пълнителя.
Бях принуден да ида на стругар и да ми направи резба на външната част от стеблото в което влиза пълнителя и друга капачка която да се навие отгоре. Всичко пасна и сега е в движение но ме дразни,че съм направил тая шмекерия и искам да го направя стандартно.
Въпросът ми е: Какви са разновидностите на тея дебели макферсони за да се появи тази разлика? Има ли стандартно такива с външна резба?

Въпросът ми е: Какви са разновидностите на тея дебели макферсони за да се появи тази разлика? Има ли стандартно такива с външна резба?

Последна промяна Vasko_BP на 09 Май 2011, 11:36, променена общо 1 път

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Re: Дебел макферсон разлики
Според мен има различни видове гайки.. При мен ситуацията доколкото си спомням беше обратната...
от обикновен (такъв черен) без стеснение, трябваше да сложа бе6 - с такова.. почудих се малко и после видях, че гайките са различни. Сложих тези, който си бяха с бе6естиците и всичко си заспа.. и пак казвам доколкото си спомням
Поздрави и Успех
от обикновен (такъв черен) без стеснение, трябваше да сложа бе6 - с такова.. почудих се малко и после видях, че гайките са различни. Сложих тези, който си бяха с бе6естиците и всичко си заспа.. и пак казвам доколкото си спомням
Поздрави и Успех

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
Re: Дебел макферсон разлики (към колегите с кабрио)
При мен нямаше тази възможност защото с коловете нямаше капачки. На събора говорих с момчето от Кз тунинг и той ми обясни, че и друг път е срещал тоя проблем и са търсели колове с това стеснение и се оказа че ги предлага.
Но остава въпроса на тези които са еднакво дебели от горе до долу, както моите новите каква е капачката? Явно те са по разпространени няма ли някой който да се сеща дали резбата е отвън или отвътре? Ако може някой да даде някоя снимчица ще е най-добре.
Но остава въпроса на тези които са еднакво дебели от горе до долу, както моите новите каква е капачката? Явно те са по разпространени няма ли някой който да се сеща дали резбата е отвън или отвътре? Ако може някой да даде някоя снимчица ще е най-добре.

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
Хора има 160 разглеждания на темата никой ли не знае нищо за тея капачки? Силно се съмнявам никой да не се е сблъсквал с това? Все пак това е дебелия макферсон и повече хора го предпочитат.

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
Разбирам но момчето което ми продаде пълнителите вече е продал ботушите заедно с гайките. А неговите ботуши са били пак с резба отвътре и като гледам линка който ми прати има 2 вида гайки с вътрешна и с външна резба, но няма други разновидности. 

- Convertible
- ентусиаст
-
ex `00 E39
добре де написахме ти и двамата.. различен е вътрешния диаметър на гайката... даже някой пълнители могат да стават за тънко и дебело стебло в зависимост от гайката
а да и при мен и двете гайки бяха за отвътре...
а да и при мен и двете гайки бяха за отвътре...

и печели награди с него
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
Не бях сигурен даливъобще съществува такава капачка затова беше цялата тема.Ще пусна тема в купува. Ако някой има такива капачки с по-големия вътрешен диаметър да пише.
Благодаря за информацията.
Благодаря за информацията.

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
аз съм имал макферсони с външни капачки
ама бяха тънкия макферсон.... толкоз бяха спекли че ги рязах с флекса за да успея да ги развия 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
По принцип всеки пълнител си върви с гайката за него и от там ти идват разликите 

- Convertible
- ентусиаст
-
ex `00 E39
SuPeR_FLY написа:По принцип всеки пълнител си върви с гайката за него и от там ти идват разликите
а по точно и ясно не знам дали може да се каже..
А можеш ли да потвърдиш дали спрямо гайките, пълнителите могат да се ползват съответно за тънък и дебел колец

и печели награди с него
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Затова не мога да кажа, защото лично не съм го пробвал
Ама мисля, че е безмислено да слагаш сламки в дебелия макферсон, защото се губи смисъла от него 

- Convertible
- ентусиаст
-
ex `00 E39
SuPeR_FLY написа:Затова не мога да кажа, защото лично не съм го пробвалАма мисля, че е безмислено да слагаш сламки в дебелия макферсон, защото се губи смисъла от него

и печели награди с него
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
Според мен не могат защото дебелината на двата кола е различна (около 6-7мм не съм точно сигурен) и дебелия макферсон е с диаметър 51мм.

- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
SuPeR_FLY написа:По принцип всеки пълнител си върви с гайката за него и от там ти идват разликите
Ето точно тук не си прав , и аз така смятах докато не купих KONI Sport, и се оказа, че се предлагат без гайки

До колегата с проблема, ходи до офицялния дилър на БМВ в твоя град, там ще ти кажат че гайките са по 25лв за 1бр.(поне преди 3 год. бяха по толкова в ДАРУ) и ако има такива за този модел пълнител си вземи, че ако търсиш тук ще си останеш без тях.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2