Температурен датчик
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
Температурен датчик
Здравеите колеги.Някой може ли да ми каже дали може да се замери температурния датчик с мултицет и как става.В какво положение трябва да е бутона на мултицета.
Re: Температурен датчик
Здр.Знаели ниакои,зашто може да ми даржи високи обороти и погорва много.Благодариа предварително.
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Пиши на български!
Боба ша го фърлям след малко. После щи пиша що гори повече
. Може и заради оборотите да е...
Боба ша го фърлям след малко. После щи пиша що гори повече

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

Здр.Възможно лие дае температурен дачик?Питам понеже оборотите при студен и загриал мотор са все същите(високи).Мотора прехапва когато му подам риаско гас,малко е муден,черни свещи и погорва повече.Смених бубина,капачка на делкото и палеца е зачистен,кабелите на свещите са нови.Колата е 30 м 10,карам само на бензин,няма гас.Помагаите хора.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Едно време мразих часовете по Български език и оная дъртата даскалка ми пишеше само 2, и 3, и ся мноо ми се смеят в къщи, но като ти гледам писането ти май изобщо не си чувал, че е имало такъв предмет
По въпроса ти, тоя датчик беше 2,5 кОм при 20 градуса (това е по спомен и не съм 100процента сигурен). Може да гори повече от него а може и да му е прекъснат кабела. Имаш и други проблеми, компа не позволява по-високи обороти ако ТПС-а ти работи правилно, та последния или не работи, или някой е навил винта на дроселовата клапа и е подминал положението за празен ход.
Ще се ходи на сервиз, май.

По въпроса ти, тоя датчик беше 2,5 кОм при 20 градуса (това е по спомен и не съм 100процента сигурен). Може да гори повече от него а може и да му е прекъснат кабела. Имаш и други проблеми, компа не позволява по-високи обороти ако ТПС-а ти работи правилно, та последния или не работи, или някой е навил винта на дроселовата клапа и е подминал положението за празен ход.
Ще се ходи на сервиз, май.
Мисля за датчика,понеже на дроселната клапа никои нее пипал.Проблема,които имам е от скоро 2 месеца(гори много и яко смарди на бензин и високи обороти),а маисторите дигат раце.При студен мотор,замерих датчика и показва еденица на мултицета,нормално ли е?
A сервиз,те У форумО ще кажат.
Виж си стъпковото за прзен ход как е."Прехапва" предполагам значи прекъсва,та ако можеш пробвай с друг дебитомер.
Виж си стъпковото за прзен ход как е."Прехапва" предполагам значи прекъсва,та ако можеш пробвай с друг дебитомер.

Можели само да ми кажеш каде се намира стъпковото моторче.Дебитомера съм го пробвал с друк читав и нищто,пак си гори пак високи обороти и черни свещи. 

- Стаевски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 318i
- Мечтае да кара: Комби
eklips83 написа:Мисля за датчика,понеже на дроселната клапа никои нее пипал.Проблема,които имам е от скоро 2 месеца(гори много и яко смарди на бензин и високи обороти),а маисторите дигат раце.При студен мотор,замерих датчика и показва еденица на мултицета,нормално ли е?
мултицета ти показва единица и при не допрени кабели.....нали,значи не е нормално.виж и на другите обхвати на уреда-може нещо да покаже...
А ще е хубаво и да разкачиш датчика от кабелите-демек да мериш само него.
П.С. с колко температурни датчика ти е двигатела и какъв тип е...
Стаевски
Ас мерих датчика само(температурня)с раскачена букса и показа еденица.Мотора е е30 м10 116к 1,8 пълна инжекця.По горе написах ко сам сменил.ПОМАГАИ.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
На тоя мотор не съм чувал да слагат стъпков мотор, ама може и аз да съм пропуснал нещо по форумите.
- Стаевски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 318i
- Мечтае да кара: Комби
eklips83 написа:Ас мерих датчика само(температурня)с раскачена букса и показа еденица.Мотора е е30 м10 116к 1,8 пълна инжекця.По горе написах ко сам сменил.ПОМАГАИ.
само казвам,че "единица на мултицета" значи,че имаш съпротивление по-голямо от обхвата на уреда.затова пробвай на всички обхвати,като първо опираш самите кабели на уреда / един в друг /-за проверка.....и извинявай ама сигурен ли си,че мериш точно този датчик?
Стаевски
Днес го мерих пак на 20к на мултицета,студен ми показа 0,05 а топла 0,003 нормалнили са тези стоиности?Каде се намира моторчето за празен хот,ниакои ако може да ми каже,защото ми казаха данеби да е от него.