Окачване SPAX....

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Умрело е36
Мечтае да кара: кола на газ...

Окачване SPAX....

Мнение от PEEL_OFF » 17 Дек 2010, 13:23

Първо, колебаех се точно каде да я пусна темата, ако не е на място нека Модераторите да я преместят.Подритвам из гаража едни пружини "SPAX" сини на цвят комплект с газови амотесиори които се регулират на твърдост,смъкнах ги от една е30-ка с м10 двигател която беше доста разкривена и скършена та така и неможах да добия представа колко свалят спрямо оригиналните. на пружините пише "1190 HA 29/99" на снимката са от ляво на дясно spax, втората е "H&R 19.03 bmw" синя. и най-дясната е черна от м окачване на е30. виждате че има доста разлика в височината, да не говорим спрямо сток пружина.Ще пускам една м50-ка в 30-ката и малко се притеснявам за височината на катрера и т.н.Понеже не съм наи вликия хакер...търсих из нета по каталози и т.н. ама нищо не намерих. ако някои може да ми каже колко свялят ще съм мн благодарен.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Аватар
Кара: e30 318is

Re: Окачване SPAX....

Мнение от E30_M_Tech_ll » 17 Дек 2010, 15:10

колега то и да намериш някъде колко свалят надали ше е за е30 с м50 мотор... има значение кви са килограмите отпред......
защо просото не ги сложиш и да видиш колко свалят ако не те устройва ги махаш....
моя съвет е купи си коиловърски пружини и си направи едни резби с гайки да можеш да ги регулираш.... щом амортисйорите се регулират ще е идеално.... две такива пружини излизат 100 лв чисто нови на ФК с дължина и твърдост по твое желание :yes:
аз съм с такива и нямам грижи :yes:
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 17 Дек 2010, 16:06

по-добре втора ръка прожини,отколкото ново ФК.

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 17 Дек 2010, 16:13

много ме кефите :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 17 Дек 2010, 18:14

Недей 6 цилиндъра на тия от м10.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 17 Дек 2010, 18:23

lubeto написа:по-добре втора ръка прожини,отколкото ново ФК.

По добре нови ФК отколкото 20 годишни ръждуляци! ;)

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 17 Дек 2010, 18:27

аз не говороя за тия стандартните дето ги продават комплект със амортисйори и се водят уж спортни ;)
говоря за коиловър пружини с точната твърдост и височина квато ти трябват на тебе... карам вече година и нещо с тях и са много по добре от червен х§р
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Умрело е36
Мечтае да кара: кола на газ...

Мнение от PEEL_OFF » 17 Дек 2010, 18:39

E30_M_Tech_ll написа:колега то и да намериш някъде колко свалят надали ше е за е30 с м50 мотор... има значение кви са килограмите отпред......
защо просото не ги сложиш и да видиш колко свалят ако не те устройва ги махаш....
моя съвет е купи си коиловърски пружини и си направи едни резби с гайки да можеш да ги регулираш.... щом амортисйорите се регулират ще е идеално.... две такива пружини излизат 100 лв чисто нови на ФК с дължина и твърдост по твое желание :yes:

попринцип е така от 4-тири на 6 цилиндрово ми е ясно че не е мн. оферта но все пак ги имам налични и примерно ако свалят мако 40/30 или нещо такова няма да клекне кои знае колко от м50-ката и за първо време ще е ок... за това ме интересува някои ако случаино може да им намери данните на пружините. а за коилоуварите лесна работа. ако тия не вършат работа ще ги пусна за продаване и после ще купя каквото трябва.

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Мнение от tuningfena » 17 Дек 2010, 18:53

sas_88 написа:

По добре нови ФК отколкото 20 годишни ръждуляци! ;)

абе и ти си прав , случвало ми се е H&R да се строши , тез ФК са меки и фалшиви но метала поне не е толко остарял. пък тез сините от снимката според мен картера ти ще е доста близо до асфалта.
Изображение

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 17 Дек 2010, 23:26

PEEL_OFF написа:
E30_M_Tech_ll написа:колега то и да намериш някъде колко свалят надали ше е за е30 с м50 мотор... има значение кви са килограмите отпред......

попринцип е така от 4-тири на 6 цилиндрово ми е ясно че не е мн. оферта но все пак ги имам налични и примерно ако свалят мако 40/30 или нещо такова няма да клекне кои знае колко от м50-ката и за първо време ще е ок... за това ме интересува някои ако случаино може да им намери данните на пружините. а за коилоуварите лесна работа. ако тия не вършат работа ще ги пусна за продаване и после ще купя каквото трябва.

колега тук не говорим само колко ще клекне а за самта твърдост на пружината.... щот насли се сещаш че пружина примерно дето сваля с 4 см смятана за 4-цилиндрово освен че като я сложиш на шестак ще сваля применро 6 но и като минеш през една дупка примерно няма да се свива 3-4 см ами да речем 6-7 и тогава става опасно както за картера ами и за предната престилка за веждите на калниците ако си с по изнесени джанти и така нататък.... тая работа не е да хванеш две пружини някви и да ги сложиш... затова те посъветвах да не се занимаваш с глупости ами директно да продадеш тия примерно за 60-70 лв да внадиш още 20-30 и да си купиш чисто нови дето си сигурен че ще ти върашат работа :yes: е верно е че ще трябва да дадеш още около 40-50 лв за резбите с гайките за макферсонтие но повярвай ми струва си всяка стотинка....

Аватар

Мнение от snooze » 17 Дек 2010, 23:53

E30_M_Tech_ll написа:

аз не говороя за тия стандартните дето ги продават комплект със амортисйори и се водят уж спортни ;)
говоря за коиловър пружини с точната твърдост и височина квато ти трябват на тебе... карам вече година и нещо с тях и са много по добре от червен х§р

Само дето никой още не е измислил нещо по-добро от H&R, освен тебе, разбира се... :mhihi:
Ма то ти си измислил всичко и сега знам, че ще ми отговориш сполучливо да не ти чета мненията, като не съм съгласен с тях, после ще призовеш модераторите да изтрият всичките мнения, а накрая ще напишеш поредната глупост, след което ще повториш същия сценарий.
Не ми отговаряй, щот знам какво ще напишеш. :mhihi: Всички сме го чели по няколко пъти. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 18 Дек 2010, 0:37

snooze написа:
E30_M_Tech_ll написа:

Само дето никой още не е измислил нещо по-добро от H&R, освен тебе, разбира се... :mhihi:
Ма то ти си измислил всичко и сега знам, че ще ми отговориш сполучливо да не ти чета мненията, като не съм съгласен с тях, после ще призовеш модераторите да изтрият всичките мнения, а накрая ще напишеш поредната глупост, след което ще повториш същия сценарий.
Не ми отговаряй, щот знам какво ще напишеш. :mhihi: Всички сме го чели по няколко пъти. :mhihi:

колеги идват празници я по-спокоино го карайте ..хаха
ако пък не искаш стари прожини,а също и новите кашкавалки на ФК,то отиваш в магазина и зимаш подсилени стандартни...пак е някакъв вариант.

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 18 Дек 2010, 9:53

snooze написа:
E30_M_Tech_ll написа:

ми не ще ти отговоря нормално... прсото няма кво да се занимавам....
на теб кой ти каза че х§р са най добри?защо си склонен да му вярваш? имаш ли личен опит? щот аз както написах махнах х§р-а и сложих коиловърските пружини и от опит говоря....
тук не ставаше толкова въпрос за марката а за самия тип пружина.... едната е стандартна слага се директно и има ход минимум 10 сантиметра нагоре надоло..... а малката коиловърска пружина применро мойта с твърдост 8кг/см2 има ход макс 3-4 сантиметра....
то ясно че кола с такива пружини не си карал ама поне возил ли си се да усетиш ква е разликата? виждал ли си някой на състезание да кара с нормални пружини(ама спортни)лилави, жълти, червени, пембяни и така нататък? те сигурно са глупаци да дават по 2 бона и повече за окачване като може да минат и с 100 лв за 4-и х§р-а на старо...
съгласен съм че х§р са една от най добрите марки за спортни пружини ама като ше е х§р да е нещо такова
Изображение
и повярвай ми не съм аз човека дето съм измислил по добри окачвания от Х§Р...има толкоз много марки дето са дооста по напред с окачванията, ама лошото е че не правят за наща марка ами предимно за японски автомобили....
ако си ходил някога през живота си на рали сигурно си виждал лансър ево и субару импреза на живо.... тях дали ги карат със спортни пружини втора ръка дето свалят 60/40 :mhihi:
сега щи кажа малко марки дето са по добри от твоя незаменим х§р
Öhlins, Tein, HKS и така нататък..... напиши ги в гугъла и виж кво щи излезе и ще останеш учуден :yes:

Аватар

Мнение от snooze » 18 Дек 2010, 10:31

Викаш, японските чекии ползват маняшки койловърчета, а пък ние залупените е30-каджийчета даже никога не сме виждали чудесата на джапанското автомобилостроене...
С подходящите H&R пружини и подходящите амортесьори Bilstein такова окачване може да се спретне, което с койловърчета няма как да направиш. Така съм чул... :mhihi:

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 18 Дек 2010, 11:50

Хубаво окачване е много относително понятие, защото всеки търси различно нещо от него и всеки харесва различно поведение на пътя тъй че спрете да спорите за глупости... кой както иска така да си го прави да му е добре на него ;)
Изображение

Следваща

Назад към E30