искам на Е30 да му сложа мотор от Е34 М5-става ли и .....

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: A4 B6 2.5 TDI
Мечтае да кара: BMW GT 535i

искам на Е30 да му сложа мотор от Е34 М5-става ли и .....

Мнение от stefanaki74 » 20 Сеп 2010, 19:48

Здравейте на всички,
първо искам да уточня,че питането е от името на мой приятел,който е луд фен на дрифта и иска повече мощ,но да почна подред:
Значи,има Е30 с мотор 2500i и искаме да му сложи мотор от Е34 М5(казва ми ,че мотора е 340 коня,кодове не знам)+скоростна кутия+диференциал+кардан и всичката необходима елекроника(не иска нови,но все пак да са в добро състояние),та питането ми е:колко ще струва цялата "операция",има ли някой ,който може да се заеме с това,колко време горе-долу отнема при положение,че този,който ще го прави ще трябва да набави и необходимите части?
Предварително се извинявам,ако инфото е малко,но толкова ми е предоставил
Благодаря на всички отзовали се предварително :bowdown: :bchug:
П.С.:всичко по ходова част и спирачки е сменено и е готово,остават само тия неща и иска да "излита" и да пали гуми

Аватар

Re: искам на Е30 да му сложа мотор от Е34 М5-става ли и .....

Мнение от Бате Сашо » 21 Сеп 2010, 10:24

мотора пасва като плесница на нос, въпреки че е малко тежък. Аз лично много уважавам S36B38 двигателя и с тази кутия 6 скорости напред ще бъде голяма атракция да се види в е30. Относно мотора не вярвам да имате никакъв проблем със слагането, картера пасва, радиатора е с отделен разширителен съд, тоест е тънък и може да се ползва такъв от е36 tds ако другия не става, тунела за кутията също пасва, лапи и тампони ще си измислят, ако не станат от е36 м50 или другите 6 цилиндрови мотори, ще се измислят какви точно стават, сервото ще се преработи или смени с по-малко от голф, от ix от други модели на които диаметъра е подходящ и ще застане точно където трябва с необходимят наклон на мотора и т.н. Кардана също няма да е проблем да се преработи, дано има кой да го балансира след това само. И тежката част ще ви бъде този заден мост. Там ще се реже, мери, препасва, ще преправяте захващане, калници и т.н. Между колесното разтояние на е30 и е34 е различно, тоест каквито и джанти да сложиш после от пред, задницата няма да ги поеме и ще седят доста по издадени. А това ще доведе до преработки. Но ако искаш 45% шпер вместо 25 и подходящото число и голямо прасе за този мотор, подхода Ви е правилен. От мен искрено успех ще се радвам някой ден да я видя :bchug:
Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...

Потребител
Аватар
Кара: A4 B6 2.5 TDI
Мечтае да кара: BMW GT 535i

Мнение от stefanaki74 » 21 Сеп 2010, 18:10

Мерси,колега, и аз се надявам да стане "изтребител"
Ако някой знае и сервиз в София,където да се занимават с такива "щуротии",ще съм много благодарен на някакво инфо,т.е. телефони ,имена,адреси :bchug:

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 23 Сеп 2010, 2:23

Колега имай предвид, че колегата от горния пост има доста не точности, и нещата не стоят точно така както ги е написал, горе долу са 50 на 50, та не ползвай поста за чиста монета, а за сервизи, предполагам че хората които го могат вече са се свързали с вас ;)
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Аватар

Мнение от Бате Сашо » 23 Сеп 2010, 10:10

ge_a написа:Колега имай предвид, че колегата от горния пост има доста не точности, и нещата не стоят точно така както ги е написал, горе долу са 50 на 50, та не ползвай поста за чиста монета, а за сервизи, предполагам че хората които го могат вече са се свързали с вас ;)

С риск да ме изгоните ще Ви попитам няколко неща голега "ge_a" :

Незнам защо сте такива хора зад клавиатурите само, до колко си наясно самият ти, че на практика нещата стоят различи от общо написаните тук в множество от случайте. Не ми е приятно да губя време в писане на някой закъсал колега и ти без да се обосновеш да дойдеш и да съобщиш на всеослушание, че мнението ми е грешно. И при положение че моето мнение не е меродавно, защо просто не напишеш като другите колеги из разделите как е правилното? Нима аз някъде съм написал че гарантирам 100% за всичко до последна гайка? Или може би съм седнал да успивам човека да дойде за монтаж при мен пред блока? би ли ме коригирал какво точно е 50/50 че така лично на мен, твоето мнение изглежда несериозно? Че няма да си сложи виско ли? или за картера го подведох? или няма да преправи генерацията, или тунела на скоростите нещо го излъгах, че има да скъси 5-8см от лостовия механизъм и да си направи кардана, защото този на с36 не е като другите? или може би ще си ползва едното парче от негови и ще го сложи на висящият лагер с обикновен. Шлиците ли ще им напасне или ще ги завари и ще го балансира после? Със сигурност не съм най-компетентия, но не виждам какво лошо написах, че да ме апострофираш по този начин :bchug:

Somtimes win some times LUN 50 - 50 :mhihi:

http://www.youtube.com/watch?v=-ABhGlMrLgk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 23 Сеп 2010, 16:45

Недей се пени, няма кой да ти спори. S38B38 e 340 коня.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 24 Сеп 2010, 14:16

Бате Сашо написа:
ge_a написа:Колега имай предвид, че колегата от горния пост има доста не точности, и нещата не стоят точно така както ги е написал, горе долу са 50 на 50, та не ползвай поста за чиста монета, а за сервизи, предполагам че хората които го могат вече са се свързали с вас ;)

С риск да ме изгоните ще Ви попитам няколко неща голега "ge_a" :

Незнам защо сте такива хора зад клавиатурите само, до колко си наясно самият ти, че на практика нещата стоят различи от общо написаните тук в множество от случайте. Не ми е приятно да губя време в писане на някой закъсал колега и ти без да се обосновеш да дойдеш и да съобщиш на всеослушание, че мнението ми е грешно. И при положение че моето мнение не е меродавно, защо просто не напишеш като другите колеги из разделите как е правилното? Нима аз някъде съм написал че гарантирам 100% за всичко до последна гайка? Или може би съм седнал да успивам човека да дойде за монтаж при мен пред блока? би ли ме коригирал какво точно е 50/50 че така лично на мен, твоето мнение изглежда несериозно? Че няма да си сложи виско ли? или за картера го подведох? или няма да преправи генерацията, или тунела на скоростите нещо го излъгах, че има да скъси 5-8см от лостовия механизъм и да си направи кардана, защото този на с36 не е като другите? или може би ще си ползва едното парче от негови и ще го сложи на висящият лагер с обикновен. Шлиците ли ще им напасне или ще ги завари и ще го балансира после? Със сигурност не съм най-компетентия, но не виждам какво лошо написах, че да ме апострофираш по този начин :bchug:

Somtimes win some times LUN 50 - 50 :mhihi:

http://www.youtube.com/watch?v=-ABhGlMrLgk

Ами колега имаш грешка още в първия ред от поста си, после защо чак такъв филм с кардана, лапите каква ориентация даде и не на последно място за чий трябва да сади моста от петицата :dunno: Така нахвърляни без да се задълбочавам, а за знанията ми да имам леки познания ;)
Изображение

Аватар

Мнение от Бате Сашо » 24 Сеп 2010, 14:26

такъв диф не съм слагал на е30, но от 2.5 е34 който е с двата тампона не става без да направиш схемата с заварките или моста, с това захващане ще си поиграе да си надупчи купето, после полуоски карета ще реди, кардана на дължина не е същия нито става да сложиш на тая кутия заради карето друг. Поне от това което съм садил от е36 и е34 винаги е било така. Имах такова е34 и не беше въобще нищо близко до е30 по карантия. А моста мисля че ще му трябва за по лесно да си прехвърли и спирачки и све... Затова си мисля че дори да съм объркал някоя друга цифра идеята ми е била правилна.

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 24 Сеп 2010, 15:29

Бате Сашо написа:такъв диф не съм слагал на е30, но от 2.5 е34 който е с двата тампона не става без да направиш схемата с заварките или моста, с това захващане ще си поиграе да си надупчи купето, после полуоски карета ще реди, кардана на дължина не е същия нито става да сложиш на тая кутия заради карето друг. Поне от това което съм садил от е36 и е34 винаги е било така. Имах такова е34 и не беше въобще нищо близко до е30 по карантия. А моста мисля че ще му трябва за по лесно да си прехвърли и спирачки и све... Затова си мисля че дори да съм объркал някоя друга цифра идеята ми е била правилна.

И аз пак не разбирам защо е нужно да се сади моста от Е34-ката, единствената идея е да се ползва дифа от Е34-ката, ама пак не му намирам смисъла като може да се вземе Е30-ков диф и да не се занимава с цялата тая галимация, а иначе има кардан който става без преправяне ;)
Изображение

Аватар

Мнение от Бате Сашо » 24 Сеп 2010, 16:30

кой ще стане на карето на кутията ? виждал ли си ги ? колко са различни двата ?

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 24 Сеп 2010, 16:35

Бате Сашо написа:кой ще стане на карето на кутията ? виждал ли си ги ? колко са различни двата ?

:yes:
Изображение

Аватар

Мнение от Бате Сашо » 24 Сеп 2010, 16:39

ge_a написа:
Бате Сашо написа:кой ще стане на карето на кутията ? виждал ли си ги ? колко са различни двата ?

:yes:

евентуално с алуминиеви фланци разправии, ще стане мазало... поне аз така мисля, на лудия колата и с фланци не издържа, въпреки че там от друго се получиха галимациите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 25 Сеп 2010, 10:57

Та този кардан, който ще пасне не го уточнихте... След като колегата ge_a го знае, защо го пази в тайна... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 25 Сеп 2010, 22:49

lakmus написа:Та този кардан, който ще пасне не го уточнихте... След като колегата ge_a го знае, защо го пази в тайна... :dunno:

еми сигурно защото зависи как точно ще са сътворени лапите :mhihi: па и щом ще е за дрифт колата като тръгнете от автоматов кардан та до м3-ков може стигнете в избора.

иначе няма невъзможни неща
Изображение

ама имайте впредвид, че този мотор не е никак евтин .. проверете една верига и един банан само колко струват, дето са си задължителни му се сменят. А и хората дето могат се заемат с това и да свършат качествено работата се броят на едната ръка сигурно. Цената за самата трансплантация също няма да е 100 200 лева.

Поздрави
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Аватар

Мнение от Бате Сашо » 25 Сеп 2010, 23:33

Sharo написа:
lakmus написа:Та този кардан, който ще пасне не го уточнихте... След като колегата ge_a го знае, защо го пази в тайна... :dunno:

еми сигурно защото зависи как точно ще са сътворени лапите :mhihi: па и щом ще е за дрифт колата като тръгнете от автоматов кардан та до м3-ков може стигнете в избора.

иначе няма невъзможни неща
Изображение

ама имайте впредвид, че този мотор не е никак евтин .. проверете една верига и един банан само колко струват, дето са си задължителни му се сменят. А и хората дето могат се заемат с това и да свършат качествено работата се броят на едната ръка сигурно. Цената за самата трансплантация също няма да е 100 200 лева.

Поздрави

момчета нахитрина ли пихте или сега вас трябва някой да ви моли да пишете пълни теми с всичко, кое какво и защо. Мисля че беше ваша репликата, ако няма какво да се напише по една тема, по-добре да не се пише в нея. Сега сами си противоречите.... :mhihi:

Следваща

Назад към E30