нещо парното на е30ката ми не топли,от какво може да е

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 COUPE
Мечтае да кара: Е30 COUPE
Детайли за колата: M пакет

нещо парното на е30ката ми не топли,от какво може да е

Мнение от NIKI_TIPO » 31 Окт 2009, 17:54

здравейте,имам проблем с парното на е30 ката ми,значи колата ми е на газ,на бензин не работи така я купих сложих и помпа ама дюзите трябва да се почистят явно,това настрани,колата работи само на газ и като я взех имаше парно,спуках един маркуч смених го обезвъздоших я и имах парно но сега тея дни духа само студено,рядко се пуска топлото и то само от едната страна(шоферската) всеки казва различно термостат,радиаторче филтър на купето....нз от каде да я мисля,колата си загравя отваря се големия краг и така,не мисля че е от термостата (или се лъжа) какво мислите по въпроса,благодаря предварително :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 ci

Re: нещо парното на е30ката ми не топли,от какво може да е

Мнение от misanthrope » 01 Ное 2009, 0:55

щом отваря кръга не е от термостата

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 01 Ное 2009, 2:02

Виж тоя клапан преди радиаторчето дали отваря,и като ти загрее колата бръкни под таблото и пипни тръбичката след него дали е топла!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NIKI_TIPO » 01 Ное 2009, 3:21

sas_88 написа:Виж тоя клапан преди радиаторчето дали отваря,и като ти загрее колата бръкни под таблото и пипни тръбичката след него дали е топла!

кой е тоя клапан,идея си нямам досега не съм правил парно и на е30 ката даже незнам къде седи и как излглежда ... :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 323

Мнение от mikimau » 01 Ное 2009, 8:41

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 01 Ное 2009, 9:13

Обезвъздушихте ли я добре? :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
Мечтае да кара: E30 кабрио с V8

Мнение от liort » 01 Ное 2009, 9:41

Маркучите на парното да не са ти разменени, намират се зад Д.В.Г.-то и отиват към купето два един над друк са, аз имамх подобен проблем ги размених и парното се оправи.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NIKI_TIPO » 01 Ное 2009, 12:57

liort написа:Маркучите на парното да не са ти разменени, намират се зад Д.В.Г.-то и отиват към купето два един над друк са, аз имамх подобен проблем ги размених и парното се оправи.

ми незнам как тря да са правилно сега ако ги разменя а те са били правилно проблем ли ще е (извинявам се за тъпите въпроси ама не разбирам ) ..
и друго да кажа вчера и днеска паля работи малко и гасне,пипам изпарителя замръзнал,тръгнах неска да обезвъздушавам по начина който знам(а тоест да работи да отвори големия кръг да долея вода да затворя радиатора и после от винта отгоре да развия докато почне да плуе вода) обаче тя неможе да загрей защото замръзва изпарителя ..полях го с топла вода ама пак нестава...какво да направя сега :cry:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 01 Ное 2009, 13:08

ако палиш на газ няма друг вариант освен да замръзне изпарителя ;)
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NIKI_TIPO » 01 Ное 2009, 14:48

porostorm написа:ако палиш на газ няма друг вариант освен да замръзне изпарителя ;)

ми на газ паля защото на бензин не иска дюзите май са се запушили така я купих преди два месеца някъде а тя не е карана на бензин години ...а преди имах една друга кола за малко на газ и тя палеше без проблем на газ на минусуви температури и не замръзваше изпарителя,ако обезвъздуша както тря е30 ката дали ще пали на газ без да замръзва изпарителя..
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 01 Ное 2009, 18:59

NIKI_TIPO написа:
porostorm написа:ако палиш на газ няма друг вариант освен да замръзне изпарителя ;)

ми на газ паля защото на бензин не иска дюзите май са се запушили така я купих преди два месеца някъде а тя не е карана на бензин години ...а преди имах една друга кола за малко на газ и тя палеше без проблем на газ на минусуви температури и не замръзваше изпарителя,ако обезвъздуша както тря е30 ката дали ще пали на газ без да замръзва изпарителя..

Има на ОМВ хубава добавка за почистване на дюзите.. пробвай.. а колкото и да са запушени съмнявам се да са затапени.. Палили сме кола дето беше карана 2-3 години само на газ и запали от 3-4 път.. само прекъсваше ама и това изчисти.. :conf: Замери дали имаш точец до тях.. че да знаеш де да търсиш проблема. Виж и отделно да не ти е изключена бензиновата помпа от буксата.. да не въртиш напразно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328iT 88' e46 328Ci
Мечтае да кара: e24 M635CSI

Мнение от zoomer » 02 Ное 2009, 18:16

Колега, когато обезвъздушава, пускаш ли парното на най-топло? Иначе щом духа от време на време според мен е запушено радиаторче на парното.
Drive fast, drive free but watch out for that tree....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NIKI_TIPO » 02 Ное 2009, 19:11

zoomer написа:Колега, когато обезвъздушава, пускаш ли парното на най-топло? Иначе щом духа от време на време според мен е запушено радиаторче на парното.

пусках го да ...никва разлика,духа си студено и от едната страна савсем леко по топло ама неможе да се усети много ..абе студено си духа ..а тва радиаторче как се сваля,някой свалял ли е щото съм чувал еб*** работи само за него че тря цялото табло да се свали и така нататък...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 02 Ное 2009, 19:21

NIKI_TIPO написа:
zoomer написа:Колега, когато обезвъздушава, пускаш ли парното на най-топло? Иначе щом духа от време на време според мен е запушено радиаторче на парното.

пусках го да ...никва разлика,духа си студено и от едната страна савсем леко по топло ама неможе да се усети много ..абе студено си духа ..а тва радиаторче как се сваля,някой свалял ли е щото съм чувал еб*** работи само за него че тря цялото табло да се свали и така нататък...

бе някои казват, че имало 2 модела и 1-ния излизал без да се разкача таблото, ама аз на 2-те е30ки дето съм свалял се си трябваше таблото да падне :mhihi:

Ма преди да сваляш радиатор виж както ти казаха колегите по-горе да не са ти разменени маркучите, дали си обезвъздушил като хората, дали клапана на радиаторчето на парното се намира работи и т.н
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 02 Ное 2009, 19:30

aз сам свалял на е30 купе 2ен стоп и на 4три вратка 3ен и на двете свалях таблото :lol:
и проблема ми беше в радиаторчето...ако мотора е каран някога с чиста вода тя става като ръждива и от там се запушва.
bedrock city racing

Следваща

Назад към E30