Километража отказва да работи - e30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Километража отказва да работи - e30
Здравейте.Вече от почти 1 година километража отказва да работи(другите уреди по таблото работят).Работи само когато е много топло навън.Извадихме таблото(много зор беше)отделихме километража и проверихме пътечките по платката отзад...еми не бяха пркъснати, всичко беше добре.Купихме ново табло, и го сложихме (в голямата жега го слагахме - 40C навън) проработи за малко но като паднаха малко температурите навън и пак спря.Къде да търсим проблема?

- BMWfenomen
- младши ентусиаст
-
прослувутия датчик на диференцияла....легни под колата отзад, виж дифа там има едни кабелчета и един дарчик там ти е проблема...
и аз имам този проблем ,друг е въпроса че не ми пука с колко карам и затова не го и оправям
и аз имам този проблем ,друг е въпроса че не ми пука с колко карам и затова не го и оправям

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
на тебе баща ти да не е шеф на кат-софияBMWfenomen написа:прослувутия датчик на диференцияла....легни под колата отзад, виж дифа там има едни кабелчета и един дарчик там ти е проблема...

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- BMWfenomen
- младши ентусиаст
-
Не, аз си карам бавно
Просто не съм се вманиячил чак толко щом едно нещо (не чак толко важно) не ми работи да го оправям при положение че имам още куп неща, а и в момента съм на друга вълна 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Странното е, че на бившата Е30-ка от галерията внезапно и отказа километража един ден и се почна - 5-6 табла, 5-6 датчика на диференциала, кабелите проверихме, буксите - така и не проработи! Но общо взето можеш да смениш датчика на диф-а с такъв, от кола, на която и е работел километража (ако има как да знаеш). Мисля имаше разлика в буксата на двоен и троен стоп Е30-ки, та може да ти се наложи да я преправиш (с нож и черно тиксо
).

BMW only!
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Re: километража не работи
vanikos написа:какво ще рече"студени спойки"?
пробвай с друго табло

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
е30
Влагата е проблема според мен - отзад при датчика. Веднъж зимата на задна се забих в една снежна преспа и спря да отчита километража - след 2 дни тръгна от самосебе си, вервам е изсъхнал.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
Благодаря на всички, но проблема не беше в датчика
....Та, като видяхме че не работи и с това табло, се върнахме пак до автоморгата
поне да си веземем 45-те лева обратно.Продавача не иска да върне парите, но даде 3-то табло за още 10 лева.Като го сложихме всичко работеше и бая километри бяха навъртяни с него (357 хил.), но беше спукано стъклото в края.Отворихме го, взех ме му само километража и го хакнахме обратно в старото табло.Сега всичко е ОК,само където колата е на 140 хил. км. ама няма значение
.Утре пак трябва да се отвори че една крушка(между обортомера и температурата) стои изгоряла от бая време и трябва и тя да се смени
...Обаче тези километражи са ги правили от матерял зависим от температурата(дефектни модели явно...
).И благодаря Ви пак! 

поне да си веземем 45-те лева обратно.Продавача не иска да върне парите, но даде 3-то табло за още 10 лева.Като го сложихме всичко работеше и бая километри бяха навъртяни с него (357 хил.), но беше спукано стъклото в края.Отворихме го, взех ме му само километража и го хакнахме обратно в старото табло.Сега всичко е ОК,само където колата е на 140 хил. км. ама няма значение

- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
Е значи целия проблем идва от Таблото
Имам един приятел койтоо се заниамва професионално с много фиина техника лаптопи и т.н. и си внесе някакви техники специални за ремонтни такива и ще му нося таблото на него ако го оправи Ще сПОДЕЛЯ дали го е оправилза да може всеки който желае да си го даде за ремонт;)
Имам един приятел койтоо се заниамва професионално с много фиина техника лаптопи и т.н. и си внесе някакви техники специални за ремонтни такива и ще му нося таблото на него ако го оправи Ще сПОДЕЛЯ дали го е оправилза да може всеки който желае да си го даде за ремонт;)
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2