Тропане от предницата?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Тропане от предницата?

Мнение от RokFort » 10 Май 2009, 20:04

Имам един супер умален проблем ,когато леко спускам колата в някава дупка се чува едно тропане някаде в краката ми ,мислех ,че са биалетки смених ги и проблема си остана ,сега си мисля дали не е тампоните на стабилизиращата щанга.
Някои имал ли е подобен проблем ,и ако някои може да ми каже цена за тия тампони?

Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Myxa-TePoPuCT » 10 Май 2009, 20:08

виж задните тампони на носачите ( малко вероятно )
и провери рейката за луфтове, когато ми беше разбита рейката, тропането се усешташе точно в краката ( по силно от пасажерската страна )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RokFort » 10 Май 2009, 20:15

Каква е логиката при промяна на височината на автомобила да се чува рейката ,тя не се ли усеща като луфт в кормилната у-ба при висока скорост и при запален мотор(хидравлика) с леко въртене на волана и колелетата да не реагират.
Щото и по двата начина съм го пробвал няма симптоми.

Тва за тампоните на носачите не се сетих ще го проверя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Myxa-TePoPuCT » 10 Май 2009, 20:21

при мен тропаше като карам по неравности, каквито и да е, само на асвалт не тропаше. все пак прегледай е по обстойно, откопчей маншоните и тогава проверавяй за луфтове, и не само от волана ами направо хвани гребена на рейката и го клати ( как звучи само ) ... и трябва да разбереш дали има луфт там

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RokFort » 10 Май 2009, 22:00

:shock: к'во рече ти бе момче.......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RokFort » 10 Май 2009, 22:01

Myxa-TePoPuCT написа:при мен тропаше като карам по неравности, каквито и да е, само на асвалт не тропаше. все пак прегледай е по обстойно, откопчей маншоните и тогава проверавяй за луфтове, и не само от волана ами направо хвани гребена на рейката и го клати ( как звучи само ) ... и трябва да разбереш дали има луфт там

Ще пробвам.
А цена за тампоните на стабилизиращата щанга да знаеш?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30М40Б18 touring/MB190 1.8
Мечтае да кара: еМММММ

Мнение от dido-bmw » 10 Май 2009, 22:06

Nindja Prezarejdane написа:за да спре да тропа предницата препорьчвам да смениш:
два броя предни носача,с нови шарнири и тампони на тях,два нови амортесиора BOGE,два броя горни тампона с лагерите,нови шокови тампони заедно с гумите под и над прожината,и пак нови биалети,сьщо и Мтехник предна щтап щанга с тампони и
може да ползваш един магазин,в които не са стьпвали много от маниаците на е30 в тоя саит,ДАРУ КАР,или КАМОР
по този начин ще си направиш ремонт на колата за 20 години на пред, гаранция

Или си решил да му ставаш спонсор.Или си рекламно лице на камор и дару.Щом във всяка тема пращаш хората при тях,за части който биха надхвърлели стойноста на автомобила.
Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 318i
Мечтае да кара: Комби

Мнение от Стаевски » 10 Май 2009, 22:59

Това,че го чуваш под краката си не означава ,че проблема е точно там...Например при недозатегната предна дясна джанта пак се чува"ше" по-вече от ляво....това само за пример.

Провери си амортисьора(левия) :D .При мен хлопа все по-вече и повече...Натискаш с крак горната част на колелото-силно...и комшията да гледа и слуша от къде се чува хлопане.Аз стигнах до там да махам амортисьора за да се уверя ,че е от него...

Ако не е от там клати предницата силно все някъде ще се обади...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tormentor1980 » 10 Май 2009, 23:09

dido-bmw написа:
Nindja Prezarejdane написа:за да спре да тропа предницата препорьчвам да смениш:
два броя предни носача,с нови шарнири и тампони на тях,два нови амортесиора BOGE,два броя горни тампона с лагерите,нови шокови тампони заедно с гумите под и над прожината,и пак нови биалети,сьщо и Мтехник предна щтап щанга с тампони и
може да ползваш един магазин,в които не са стьпвали много от маниаците на е30 в тоя саит,ДАРУ КАР,или КАМОР

Или си решил да му ставаш спонсор.Или си рекламно лице на камор и дару.Щом във всяка тема пращаш хората при тях,за части който биха надхвърлели стойноста на автомобила.

Що, ти при кои би го пратил да си купува части?
Това, че сте си купили Е30-ка евтино, не означавам че тя не е БМВ, а Жигулка или Москвич и че може да си скраперясвате както си знаете. Кат са ви скъпи ОЕМ частите, не си купувайте Е30-ки, ами орелчета, голфчета и тем подобни евтини за поддръжка кочинки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Myxa-TePoPuCT » 10 Май 2009, 23:11

RokFort написа:
Myxa-TePoPuCT написа:при мен тропаше като карам по неравности, каквито и да е, само на асвалт не тропаше. все пак прегледай е по обстойно, откопчей маншоните и тогава проверавяй за луфтове, и не само от волана ами направо хвани гребена на рейката и го клати ( как звучи само ) ... и трябва да разбереш дали има луфт там

Ще пробвам.
А цена за тампоните на стабилизиращата щанга да знаеш?

идея си нямам какви пари са, но можеш да провериш в дару колко пари са оригинални.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36
Мечтае да кара: е36

Мнение от xopxe » 10 Май 2009, 23:13

..или си намери спонсор за ПаурФлекс

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tormentor1980 » 10 Май 2009, 23:18

хорхе написа:..или си намери спонсор за ПаурФлекс

Тва неква нова марка ъглошлайф ли е?

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 10 Май 2009, 23:21

Добре че не заспах, кви неща само научих
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RokFort » 10 Май 2009, 23:30

tormentor1980 написа:
dido-bmw написа:

Що, ти при кои би го пратил да си купува части?
Това, че сте си купили Е30-ка евтино, не означавам че тя не е БМВ, а Жигулка или Москвич и че може да си скраперясвате както си знаете. Кат са ви скъпи ОЕМ частите, не си купувайте Е30-ки, ами орелчета, голфчета и тем подобни евтини за поддръжка кочинки.

Абе на вас като ви изгори крушка целия фар ли сменяте.???
Казвам ви ,че се чува някакво прихлопване при промяна на височината на ляво дясно колело.
А вие ми казвате да си сменя цялата предница ,че да спре.....
Ще видя кога почивам и ще ходя да търся проблема на канал....
Благодаря на хората които ме насочиха каде да търся...
Ще пиша.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tormentor1980 » 10 Май 2009, 23:41

Прав си пич, смени само отдесно квото тропа и след 1 седмица кат пуснеш тема 'Тропа ми сега и отлево', нема се пуашиш, отговорите ще са същите, но с обратна дирекция.
Успех със скраперийките. 408-цата навремето тате я поддържаше по-добре от повечето 'истински' БМВ фенове тук.
Не е лошо да се пусне 'важна' тема: 'Как да не купуваме оригинални БМВ части и как да изкрапереем по възможно най-евтиния начин? Части от други марки, които са евтини и стават с малко скраперийка:'

Следваща

Назад към E30