картери
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
картери
Колеги какво да ви кажа, картера на Е30ката отново се разцепи за пореден път!Масло на 500км отиде на земята и реших че е крайно време това да се спре!
Вместо да заварявам стария или да търся нов картер, реших да си направя метален и леко усилен за да няма повече сакътлъци!Днес си поиграх малко и се получи повече от добре!направих го от 2,5мм усилена ламарина, а за основата ползвах профил 4мм!Стана като оригинален и се надявам този проблем да е вече решен, защото просто за мен това е една от най-слабите неща в Е30/ особено ако е свалена на земята
/!
Утре ще пусна и снимки да видите за какво става дума и ако решите да си направите и вие!

Вместо да заварявам стария или да търся нов картер, реших да си направя метален и леко усилен за да няма повече сакътлъци!Днес си поиграх малко и се получи повече от добре!направих го от 2,5мм усилена ламарина, а за основата ползвах профил 4мм!Стана като оригинален и се надявам този проблем да е вече решен, защото просто за мен това е една от най-слабите неща в Е30/ особено ако е свалена на земята

Утре ще пусна и снимки да видите за какво става дума и ако решите да си направите и вие!

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
аве кво да кажа.. в БГ и от стомана си отлей картер.. влезнеш ли в ямата си до там 

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
и моята беше с заводско окачване ... сега е с Х&Р сини /от 6 цилиндара/ и е значително по ниска /сложих ги щото много се лашкаше дори с чисто нови амортисиори/ а решението с картера беше направено от предишния собственик Valy0 като той е сложил ламарина...
ето снимки:
по този начин дори гумите остават в въздуха и пак се тътри по корем ...
в Сливен прекарват нова Водна и Газова инсталация на града и повярвайте няма здраво местенце ... навсякаде е разкопано до безобразие !!! решението е да караш с гумите по високите части а ниското да е откъм картера ... и забравете легнал полицаи с повече от 20км/ч
на мен така ми харесва ... ниска е но е стабилна !
ето снимки:

в Сливен прекарват нова Водна и Газова инсталация на града и повярвайте няма здраво местенце ... навсякаде е разкопано до безобразие !!! решението е да караш с гумите по високите части а ниското да е откъм картера ... и забравете легнал полицаи с повече от 20км/ч

Dafy написа:и моята беше с заводско окачване ... сега е с Х&Р сини /от 6 цилиндара/ и е значително по ниска /сложих ги щото много се лашкаше дори с чисто нови амортисиори/ а решението с картера беше направено от предишния собственик Valy0 като той е сложил ламарина...
ето снимки:
Целата работа много арна,ама охлаждане от къде бе меен!

Бмв си имат заводски скари за е30!Може да се провери в риалоема и да се види за какво става на въпрос и да се направи бг копие по схема!
Бат Явор имаше май по едно време,ама не съм сигурен той да си каже!
Ако някой има такава скара може да свали размерите и да вземеме да направиме някое направи си сам на прилична цена!

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
за шина според мен най-доброто е такава от лада.
дето се вика 1 към 1 са с е30-та. само трябва да се заварят 2 ушички и отпред да се завари една малка гредичка. По-късно ще слезна и ще снимам моята да видите
дето се вика 1 към 1 са с е30-та. само трябва да се заварят 2 ушички и отпред да се завари една малка гредичка. По-късно ще слезна и ще снимам моята да видите
Tux0 Ca !

Dafy написа:и моята беше с заводско окачване ... сега е с Х&Р сини /от 6 цилиндара/ и е значително по ниска /сложих ги щото много се лашкаше дори с чисто нови амортисиори/ а решението с картера беше направено от предишния собственик Valy0 като той е сложил ламарина...
ето снимки:
[iпо този начин дори гумите остават в въздуха и пак се тътри по корем ...
тва изделие сигурно тежи колкото м20? то тука малко да лепнеме , там малко, скоро ще караме танкове!!!
...
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
Скоро видях на една Е30-ка тройния стоп бяха сложили желязна скара отдолу на картера като на Лада.Обаче леко се виждаше, но ако си сложиш по-голяма броня отпред или лип ще стане по-добре.
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
колко много ли грее м40-то ... а какъв ли би бил тоя голям проблем да се надупчи с боргия 12 мм отпред да влиза въздух :Д всеки си знае ... м40 не е бегач ... тежести ли да смятаме ... ех ами бас касата тежи повече от каса бира ... а ламарината трудно се носи с една рака, но пък е сигурно ... всеки знае за себе си
Успех колеги !

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2