принцип на работа на .....
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
принцип на работа на .....
имам един въпрос
относно приципа на работа на електрическите стъклоповдигачи на предните врати на е30 купе
към ел. двигателя има само два кабела дотук ок
но няма датчици за горна (долна) крайни положения на стъклото
при достигане на някоя крайна точка консумацията на двигателя става много голяма което ме притеснява от гледна точка на дуракоустойчивостта на цялата тази система
за разлика от нея при ел шибедах на е30 има прекъсвачи към механиката
за крайните положения и няма опасност от претоварване както на ел двигателя така и на механическите елементи
ТА ИМА ЛИ НЯКОЙ ОТ ВАС ВПЕЧАТЛЕНИЯ ПО ВЪПРОСА ?
ЩОТО ПО НЕТА ТОЧНО ЗА ТОВА НЕ НАМЕРИХ
относно приципа на работа на електрическите стъклоповдигачи на предните врати на е30 купе
към ел. двигателя има само два кабела дотук ок
но няма датчици за горна (долна) крайни положения на стъклото
при достигане на някоя крайна точка консумацията на двигателя става много голяма което ме притеснява от гледна точка на дуракоустойчивостта на цялата тази система
за разлика от нея при ел шибедах на е30 има прекъсвачи към механиката
за крайните положения и няма опасност от претоварване както на ел двигателя така и на механическите елементи
ТА ИМА ЛИ НЯКОЙ ОТ ВАС ВПЕЧАТЛЕНИЯ ПО ВЪПРОСА ?
ЩОТО ПО НЕТА ТОЧНО ЗА ТОВА НЕ НАМЕРИХ
- RAFF
- младши ентусиаст
-
ако всичко ти е оригинално, няма да имаш проблем. единия вариант е изключвателите да са в самата машинка, а другия за който съм по-склонен да вярвам е в самия модул за стъклата.приличат на рит-ампули в стъклен корпус . просто не съм сигурен при теб как е защото не съм разглобявал е-30.
Абе да ти кажа сравнението е смешно обаче на Вектрата ми също нема изключватели в горно и долно положение, но това става от едно модулче което следи тока на електромотора и когато той стане по голям от определена стойност го изключва. Аз имах проблем със водачите на единия прозорец и той затягаше някой път и електромотора изключваше от гореспоменатата защита, обаче се оказа че клемата която влиза в самия електромотор е клеясала и внася допълнително съпротивление, напръсках я с контактен спрей и се оправи.
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
всичко е оригинално
всичко е оригинално по вратите
но както казах каквото и да има трябва към него да има и някакъв кабел какъвто не намерих поне за блока на стъклоповдигача
има вариант защитата да е в самия мотор, което обаче незнам със сигурност и затова се допитвам до вас
но както казах каквото и да има трябва към него да има и някакъв кабел какъвто не намерих поне за блока на стъклоповдигача
има вариант защитата да е в самия мотор, което обаче незнам със сигурност и затова се допитвам до вас
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
re
niama izkluchvateli sus sigurnost ,kato mi slagaha alarmata,mi slojiha takiva ogranichiteli ,za da spirat elektromotora kato pusnesh alarmata i stuklata se vdignat do gore .
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
няма външни изключватели
няма външни изключватели това и аз го установих
но все пак трябва да има някаква защита
предполагам е в самия двигател.............
но все пак трябва да има някаква защита
предполагам е в самия двигател.............

a na mene onia den v nai golemi stud si svali stukloto da kaja neshto na edin friend i kato vzeh da go digam onova tu naoe-tu nadolu...neshto se pobarka....sled redica neuspeshni opiti trugnah pri -10C s otworen djam
no posle se opravi ot samosebe si...ot kakvo moje da e tva
....skoro pak mi go napravi toz nomer no mu hvanah cakata....kato zadurja kopcheto zima che se vdiga

- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
ТВОЕТО Е РАЗЛИЧНО
ТИ ИМАШ БЛОК ЗА УПРАВЛЕНИЕ КОЙТО ИЗПЪЛНЯВА
КОМАНДА ВДИГНИ ДОГОРЕ
ТОЙ НЕЩО СЕ Е СБЪРКАЛ, АКО ЗАДЪРЖИШ МУ ПОДАВАШ НЕПЕРЕКЪСНАТО ТАКАВА ЗАЯВКА И ТОЙ ЩЕ НЕ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА ДОРИ ДА ИМА ПРЕКЪСВАНИЯ
ПРИ Е30 НЯМА ТАКЪВ БЛОК
КОМАНДА ВДИГНИ ДОГОРЕ
ТОЙ НЕЩО СЕ Е СБЪРКАЛ, АКО ЗАДЪРЖИШ МУ ПОДАВАШ НЕПЕРЕКЪСНАТО ТАКАВА ЗАЯВКА И ТОЙ ЩЕ НЕ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА ДОРИ ДА ИМА ПРЕКЪСВАНИЯ
ПРИ Е30 НЯМА ТАКЪВ БЛОК
Re: RE
javor написа:absolutno sum suglasen s teb , che zimata eban sezon
![]()
![]()
skiorite dali misliat taka?

"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди
MegOFF мойте машинки си ги слагах сам и нямам никакви проблеми.Овцаааа а тва де жената съвсем редовно натиска копчето нагоре когато иска да свали прозореца ама к'во да прайш женска му работа. Досега (да ЧУКАМ на дърво) никви проблеми не ми дават, явно е в моторчето защитата ако изобщо има.
Lud umora nemaaaa.
- archcarrier2
- Потребител
-
защитата е в самият механизъм
На мен ми се налага да оправям стъклото от страната на шофьора и понеже не знаех какво му е разглобих цялата врата
. А се оказа че шайбата която се подава от кората на вратата и е покрита с гумена капачка вече превърта прекалено много. Та аз мисля че тази шайба е защитата. В крайно положение тя почва да превърта и така не се претоварва двигателя.
Пак казвам - това е мое мнение.
Което от друга страна води до извода че тези шайби не трябва да се смазват - аз така се опитах да оправя стъклото без да разглабям и пръснах с WD40 там и съвсем отказа

Пак казвам - това е мое мнение.
Което от друга страна води до извода че тези шайби не трябва да се смазват - аз така се опитах да оправя стъклото без да разглабям и пръснах с WD40 там и съвсем отказа

- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
ta znaci
sled kato se dopitah do Service manuala na Bentley Publishers
tam ima shema na el stuklata kudeto
w edin pravougulnik e dvigatelia no kum nego ima i edin prekuswac (circuit breaker) ta znaci prekusvaca e w samia dvigatel
no pone da go biaha napisali niakude po nego
tam ima shema na el stuklata kudeto
w edin pravougulnik e dvigatelia no kum nego ima i edin prekuswac (circuit breaker) ta znaci prekusvaca e w samia dvigatel

no pone da go biaha napisali niakude po nego

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2